h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 57 látogató
böngészi oldalunkat.

Tisztségválasztó Közgyűlés - beszámoló
2008-12-13 00:00:00
2008 december 13-án az ATerem-ben a Magyar Ju Jitsu Szövetség megtartotta hatodik tisztségválasztó közgyűlését. Minden eddiginél nagyobb létszámban, 37-en voltak a szavazásra jogosultak. Ez - figyelembe véve a lehetséges 43 főt - 86 %-os részvételt jelent. Megváltozott az elnök, az alelnökök és a titkár személye is.

A közgyűlésen a levezető elnök, a jegyzőkönyvvezető és a hitelesítők megválasztása után megállapítottuk, hogy a közgyűlés szavazóképes.

A 43 fő szavazásra jogosult mester és klubvezető/helyettes/ közül jelen volt 37 fő a következő:
A Hódmezővásárhelyi dojo-ból 6 fő: Füvesi Sándor, Földházi Márta, Daru Éva, Galisz Péter, Török Róbert és Földházi Ferenc. A Tatami Centrum-ból 6 fő: Berkes László, Papp Éva, Mócza Lajos, Cseri József, Fekete Sándor és Tóth Zoltán. A Szentendrei dojo-ból 5 fő: Kluka József, Kluka Borbála, Szeifert Csaba, Tatai Krisztián és Telegdi Dávid. Az Angyalföldi dojo-ból 3 fő: Kovács Attila, Kollerits Miklós és Lendvai Pál. A Szui Ryu dojo-ból 2 fő: Seres Károly és Matykó József. A Kiskunhalasi dojo-ból 2 fő: Beck József és Meszes Éva. A Nyíregyházi dojo-ból 2 fő: Veres Zsolt és Bélteczki Csaba
valamint: Ónodi István (Lágymányosi dojo), Csicsmann Gábor (Győri dojo), Szabó József (Lónyay dojo), Plébán János (Debrecen I. dojo), Lóki Sándor (Kaposvár I. dojo), Tóth Csaba (Kék Farkas), Nikolics István (Kaposvár II. dojo), Kubinyi Béla (Sakura Kyokai dojo), dr. Takács István (Soproni dojo), Dinnyés Tünde (Józsefvárosi dojo), Kovács Gábor (Hatvani dojo).

Elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni: Kelemen István, Suhajda Éva, Páll Tibor, Várkonyi Gábor, Donáth Sándor. A Hetényegyházi dojo hozhatott volna még helyettest, de nem élt a lehetőséggel.

Első döntéseként a közgyűlés egyhangúan visszavette a szövetségbe Killer Lászlót. Killer László volt az első a szövetségben, aki a magyar vizsgaanyag alapján vizsgázott 1986-ban. Később az útjaink elváltak, de most jelezte visszalépési szándékát. Mind Kovács Attila, mind Berkes László és Ónodi István kiállt amellett, hogy visszavegyük a szövetségbe. A döntés arra is vonatkozott, hogy időközben Vlado Schmidt mesternél megszerzett 2. dan fokozatát is jóváhagytuk és a szövetség elismeri. (Killer László később négyszemközt fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy az eltelt időben semmilyen más szövetségnek nem volt tagja.) Killer Lászlóval együtt a Zalahalápi dojo is csatlakozott a Szövetségünkhöz.

Következtek a beszámolók az elmúlt négy év munkájáról, melyeket a közgyűlés elfogadott.

Ezt követték az Alapszabály módosítási javaslatok, melyek közül csak egyet fogadott el a közgyűlés 2/3-os arányban, ez pedig a Technikai Igazgatói poszt bekerülése a szövetség elnökségébe. A Technikai Igazgató tagja az elnökségnek, választásának és visszahívásának kizárólagos joga a dankollégium elnökéé.

Ezután következett az elnök megválasztása. Jelölést három fő: Kovács Attila, Berkes László és Füvesi Sándor kapott. Füvesi Sándor a jelölést nem fogadta el, így a jövőre vonatkozó elképzelések vázolása után a közgyűlés két főről szavazott és 20-17 arányban Berkes Lászlót választotta elnöknek.

Berkes László első körben elnökhelyetteseknek Füvesi Sándort és Kluka Józsefet, gazdasági vezetőnek Ónodi Istvánt, titkárnak Matykó Józsefet, Számvizsgáló Bizottság vezetőjének Szabó Józsefet, az Etikai Bizottság vezetőjének Seres Károlyt javasolta. A jelöltek közül Kluka József elfoglaltsága miatt nem tudná az elnökhelyettesi tisztséget felelősségteljesen ellátni, ezért elnökhelyettesnek második körben Seres Károlyt, Etikai Bizottság vezetőjének pedig dr. Takács Istvánt jelölte az új elnök. A jelölteket a közgyűlés elfogadta.

A bizottságok vezetői megtették jelöléseiket a tagokra, akik azt elfogadták. Mivel mindannyiunk számára nyilvánvaló, hogy a dankollégium elnöke a Technikai Igazgatói posztra Kovács Attilát fogja jelölni, a szövetség új vezetősége a következőképpen áll fel:

Alapító elnök és a dankollégium elnöke: Kelemen István

Elnökség:
Elnök: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Berkes László
Elnökhelyettes . . . . . . . . . . . . . : Füvesi Sándor
Elnökhelyettes . . . . . . . . . . . . . : Seres Károly
Technikai Igazgató . . . . . . . . . .: Kovács Attila
Gazdasági vezető . . . . . . . . . . .: Ónodi István
Titkár . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : Matykó József
Számvizsgáló Bizottság vezetője: Szabó József
Etikai Bizottság vezetője . . . . . : dr. Takács István.

Bizottsági tagok:
Számvizsgáló Bizottság tagjai. . : Kovács Gábor és Mócza Lajos.
Etikai Bizottság tagjai . . . . . . . : Papp Éva és Csicsmann Gábor.

Ezzel a módosítással az operatív munkát végző szűkített elnökség (bizottsági vezetők nélkül) létszáma háromról hat főre bővült, ami garancia lehet a nagy mennyiségű munka tisztességes elvégzésére.

A közgyűlés ezután a következő határozatokat hozta:
a./ záros határidőn belül létrehozzuk a mostani működésnek megfelelő SZMSZ-t.
. . A Szervezeti és Működési Szabályzatban bevezetjük a bírói besorolásokat, képzéseket.
b./ médiafelelőse lesz a szövetségnek, személyére van javaslat, munkáját az SZMSZ-ben szabályozzuk.
c./ átalakul a jujitsu.hu szövetségi domén, rendszeresen fog frissülni, híreket galériákat fog tartalmazni.
. . Azoknak a kluboknak, akik igénylik helyet ad az önálló megjelenésre.
d./ A Harcművészek magazinban való megjelenésünket a közgyűlés továbbra is támogatja.
e./ A szövetség nemzetközi szervezetkben (JJIF és WJJKO) tagságát a közgyűlés továbbra is támogatja.
f./ A közgyűlés a gyermek vizsgadíjat 200 Ft-ról 500 Ft-ra emelte, a felnőtt tanuló fokozatokra a vizsga
. . díját 1.000 Ft-ról 2.000 Ft-ra emelte, a danvizsga díját és az éves szövetségi díjat változatlanul hagyta
. . (mindkettő 5.000 Ft).

 
Kapcsolódó anyagok:
Ötödik Tisztségválasztó Közgyűlés 2004.12.05

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2008 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1031970410319704103197041031970410319704103197041031970410319704


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés