h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 44 látogató
böngészi oldalunkat.

Klubvizsga a 43. félévünk végén
2009-01-31 20:00:00
23 gyermek és 2 felnőtt vizsgázott a mai napon a Bányai dojo-ban sensei Papp Éva, sensei Berkes László, sensei Mócza Lajos és senpai Fekete Sándor előtt. Narancs övtől szürke övig egészen jó gyermek vizsgákat láthattunk, a két felnőtt vizsgázónk pedig visszaadta a kezdőkbe vetett hitünket. Betegség vagy síelés miatt öten később fognak vizsgázni.

Ma először vezényelt senpai Fekete Sándor vizsgán a narancs öveseknek (és később a felnőtteknek a fehér öv sárga csíkos anyagot) tehát ebből a szempontból ő is vizsgázott. Az első övfokozatra vizsgázóknak annyi előnyük van, hogy a vezénylő mutatja is nekik az anyagot, tehát nem kell fejből tudniuk, utánozhatják is.

Sikeresen vizsgázott narancs öv fokozatra 8 fő: Bóbis Levente (Orgoványi dojo), Czabán Zsombor (Bányai dojo), Földházi Levente (Bányai dojo), Győri Dániel (Bányai dojo), Kara Tibor (Orgoványi dojo), Lóczi Simon (Orgoványi dojo), Szénási Dávid (Orgoványi dojo), Varga Norbert (Hetényi dojo).

A narancs öves vizsga a megszokottnál tovább tartott, nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy minden gyakorlatot minden vizsgázó legalább egyszer jól bemutasson, ezért többeket is javítottunk és többször is előfordult, hogy nem 10 hanem 20 vagy 30 számolásig csináltunk egy-egy technikát. A közel egy órás vizsga nagy megterhelést jelentett különösen a kisebbeknek, de - dicséretükre legyen mondva - jól bírták! Többen is voltak, akik az előírt hét éves kornál fiatalabbak, de most, amikor a Manócska csoportból egyébként is átjönnek heten a gyermek csoportba (mivel a Manócska csoportunk fél évig szünetelni fog) kicsit lazítunk a szabályokon a különleges időszakra tekintettel. Nem tudott itt lenni, és ezért a pótvizsgán bizonyíthat Ditzendy Péter, Mihalik Bálint és Mihalik Dániel.

Sikeresen vizsgáztak narancs öv lila csík övfokozatra heten: Kovács Benjámin (Bányai dojo), Kovács Máté (Hetényi dojo), Kurucz Kaludia (Orgoványi dojo), Orosz Máté (Bányai dojo), Pálvölgyi Viktor (Bányai dojo), Steigler Alida (Bányai dojo), Tóth Anett (Orgoványi dojo).

A narancs öv lila csíkra vizsgázók közül a legjobb a legkisebb Tóth Anett volt az Orgoványi dojo-ból! Gratulálunk Neki, de a többieknek is, mert jól felkészültek a mai vizsgára. Ez a vizsga sem volt rövid, így a csúszásra tekintettel a harmadik csoportba összevontunk mindenkit, aki még hátra volt a három magasabb övfokozatra.

Sikeresen vizsgázott lila öv fokozatra 4 fő: Bodor Patrik (Orgoványi dojo), Göbölyös Ákos (Bányai dojo), Németh Soma (Bányai dojo), Szalai Máté (Bányai dojo). Betegség miatt nem tudott itt lenni Molnár Márton, ő a pótvizsgán bizonyíthat.

Siekresen vizsgázott lila öv szürke csík övfokozatra 2 fő: Czabán Tamás (Bányai dojo) és Göbölyös Márk (Bányai dojo).

Sikeresen vizsgázott szürke öv fokozatra 2 fő: András Szabolcs (Hetényi dojo) és Szakolczai István (Hetényi dojo). Nem tudott itt lenni, ezért később vizsgázik Hegedűs Tamás.

A harmadik csoportban három övfokozatra vizsgáztak, így ez a vizsga különösen hosszúra, egy és negyed órásra sikeredett (a három csoport három vizsgája több mint három óra volt így összességében). Természetesen egy kis ideig mindenki pihenhetett közben, amíg a másik csoport mutatta be olyan gyakorlatait, amelyek csak abban a fokozatban vannak. A vizsga a szürke öveseknek hat részből állt:
1. Bázis
2. Erőnlét
3. Gurulások és esések
4. Technikák
5. Gyo az előző övfokozat technikáiból
6. Küzdelem (randori)

A lila és a lila öv szürke csíkra vizsgázóknak az első öt részből áll a vizsga, azaz nem kell küzdeniük, a narancs öv lila csíkosoknak az első négy részből, tehát még nincs Gyo, a narancs övre vizsgázóknak pedig technikák sincsenek, nekik csak az első három részből áll, azaz pár (uke) nélkül is le tudnak vizsgázni.

Negyed egykor ért véget a vizsga, a diplomák és Budo Pass-ok kitöltése közel fél órát vett igénybe, így csaknem háromnegyed egy volt, mire az átadási ceremónia elkezdődött. Pár szóban mindenkit értékeltünk, majd átadtuk a diplomákat és azoknak, akik új színű fokozatra vizsgáztak (azaz nyolcan a narancs övre, négyen a lila övre és ketten a szürke övre), fel is kötöttük a friss ropogós új övet. Nagy büszkeséggel viselték most először. Gratulálunk a sikeresen vizsgázó gyermekeknek! A szülők és a gyerekek így fél kettőkor mehettek el a jól megérdemelt szombati ebédre.

Negyedóra múlva kezdődött a felnőtt vizsga, ekkor már csatlakozott a vizsgáztatókhoz sensei Mócsza Lajos is. Korábban a próbavizsgán négyen kaptak jogot a mai fehér öv sárga csíkos vizsgára, közülük ketten voltak most itt, a többiek legközelebb bizonyíthatnak.

Sikeresen vizsgázott fehér öv sárga csík övfokozatra 2 fő: Hasznosi László (Bányai dojo) és Rapajka Zsuzsanna (Bányai dojo).

Meggyőző volt a bemutatásuk, meggyőzött minket az elszántságuk és a technikai precizitásuk, nagyon jó vizsga volt! Gratulálunk! Különösen jól esett ezt látni, mivel az egy évvel ezelőtti fehér öv sárga csíkos vizsgán és az azóta megtartott két próbavizsgán is azt tapasztaltuk, hogy mintha elfogyott volna a felnőtt kezdők lendülete, lehet mondani kissé enerváltak voltak, mintha legszívesebben nem itt, hanem máshol lettek volna. A vizsgáztatók keresik a lendületet, az akarást, a 100%-os adaadást a vizsgázókban és ma ezt megkaptuk! Természetesen a technikai színvonal elérése és a kondíció is nagyon fontos! A vizsga négy részből állt:
1. Bázis
2. Gurulások és esések
3. Technikák
4. Erőnlét

Az ilyen nap ünnepnap, a ju-jitsu ünnepe, nagy öröm és megtiszteltetés a számunkra, hogy továbbra is ilyen sokan foglalkoznak a ju-jitsu-val választják az utuknak a ju-jitsu-t és választják klubuknak a Tatami Centrum-ot! Köszönjük!

 
Kapcsolódó anyagok:
692 kép a gyermekek vizsgájáról
Klubvizsga beharangozó
Gyermek klubvizsga 2008-06-28
Felnőtt klubvizsga 2008-06-28
Klubvizsga - most először öv felkötéssel 2008-01-26
Gyermek klubvizsga 2007-06-30

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2009 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029744910297449102974491029744910297449102974491029744910297449


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés