h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 46 látogató
böngészi oldalunkat.

Instruktori nap és elnökségi ülés - beszámoló
2009-03-02 00:00:00
Február 28-án szövetségünk instruktori napot szervezett. Délelőtt Technikai Igazgatónk shihan Kovács Attila tartott gyakorlati továbbképzést, délután sensei Kluka József az eszközhasználat haladó technikáit oktatta az instruktoroknak. Délután 13 és 18 óra között az elnökség ülést tartott és több fontos döntést hozott.

A legutóbbi közgyűlésünk 9 fős elnökséget választott:
shihan Kelemen István alapító elnök és a DanKollégium Elnöke
sensei Berkes László elnök
sensei Füvesi Sándor elnökhelyettes
sensei Seres Károly elnökhelyettes
shihan Kovács Attila Technikai Igazgató
sensei Ónodi István Gazdasági Vezető
senpai Matykó József titkár
sensei Szabó József a Számvizsgáló Bizottság elnöke
sensei Takács István az Etikai Bizottság elnöke

A mai elnökségi ülésen nyolcan itt voltak az elnökség tagjai közül. Az elnökség Pesti Zoltán korábbi távollétében szóbeli kommunikációs referensi pozícióját megerősítette és számára hivatalos megbízólevelet adott. Az elnökség sensei Páll Tibort kinevezte elnöki tanácsadónak és számára hivatalos megbízólevelet adott.

A kibővített elnökség tagjainak megválasztottuk Pesti Zoltánt és Páll Tibort és az ülést kibővített elnökségi üléssé alakítottuk át.

Az elnökség határozatában pontosította és egységesítette a ju jitsu írásmódját, eszerint két szóban és kötőjel nélkül írandó a szavak elején kisbetűvel, hacsak nem tulajdonnév. Ezentúl minden megjelenésben és publikációban így kell használni. Ha újra nyomtatjuk a Budo Pass-okat, az újban már így, az új háti hímzéseken is stb. Természetesen a korábbi Budo Pass-ok, hímzett edzőruhák továbbra is használhatók, ezt a szabályt az újak készítésénél kell figyelembe venni. (Itt a honlapon korábban kötőjellel írtuk, folyamatosan javítjuk.)

A japán eredetű és a magyar szövegbe már integrálódott szavakat a Hepburn féle írásmód szerint írjuk, ragozva magyar ragokkal a ragokat pedig kötőjellel írjuk hozzá: pl. A dojo-nkban húsz gyermek és tíz felnőtt ju jitsu-zik. A sensei-ünk kérésére ismét bemutattuk a hanbo kata-t.

A titulusokat a név előtt használjuk, írásban (a katonai és a rendőrségi analógiára) kisbetűvel írjuk. Pl. sensei Kluka József, shihan Kelemen István. Aláírásnál ugyanígy kisbetű. Természetesen mondat elején az általános szabálynak megfelelően nagybetűvel kezdjük.

A fokozatokat (kyu és dan egyaránt) a név után sorszámmal (azaz a szám után pont) és kisbetűvel használjuk. pl. Kis Balázs 6. kyu, titulusokkal együtt használva az előbbi alapján a titulus a név előtt, a fokozat a név után pl. sensei Papp Éva 1. dan, senpai Matykó József 2. kyu.

Az idei versenykiírásokat nem változtatjuk meg, de a jövőben alapértelmezetten nem szövetségi egy verseny, csak abban az esetben lesz az, ha a közgyűlés jóváhagyását megkapja. A konkrét szabályozást a készülő Szervezeti és Működési Szabályzat fogja tartalmazni. Az SZMSZ-t a decemberi közgyűlés fogja elfogadni, addig el kell készülnie. Az idei versenyeket a szövetség a korábbi módon támogatja többek között bírók delegálásával. A korábban többször előfordult bíróhiány elkerülésére az elnökség shihan Kelemen István javaslatára a következő határozatot hozta: danvizsgára csak akkor bocsátható egy aspiráns, ha előző vizsgája óta legalább kétszer bíráskodott országos versenyen. Mivel az idei vizsgára már lezajlott a jelentkezés, ez az intézkedés a jövő évtől lép életbe (de a megfelelő bíráskodási számot idén lehet megszerezni). Minden mesterünknek évente legalább egyszer bíráskodnia kell az egyenlő teherviselés biztosítására. Az SZMSZ-szel párhuzamosan, annak részeként kidolgozásra kerül a versenyszabály, a bírói szabályzat, változtatni kell a bírói etiketten is. A végleges változatokat a decemberi közgyűlés fogja elfogadni.

Az elnökség döntött a március 21-i Össz-Szövetségi közös bemutatón való részvételről, az április 24-i Aranytíz Művelődési Házban való bemutatóról és a május 22-i Sportágválasztón való részvételünkről. A bemutatók szervezője sensei Seres Károly.

A 2009-es Nyári Táborunkban a következő lényeges változások lesznek:
- A 45.000 Ft-os díj a szállás és étkezés önköltsége, ezért a hozzátartozóknak is ennyit kell fizetni.
- A teljes önköltség közel 60.000 Ft-ot, minden résztvevőt a különbözettel támogatja a szövetség, de aki
. akarja és teheti, fizetheti a teljes önköltséget, 60.000 Ft-ot, nagyon megköszönjük.
- Ha egy családból többen jönnek és köztük 14 év aluli gyermek is van, kérhetnek kedvezményes díjat a
. gyermekre. A kérelmeket a következő elnökségi ülésen (április végén) elbíráljuk.
- A Nyári Tábor díját lehet Üdülési Csekkel fizetni.
- A Nyári Táborban Kyu fokozatú vizsgát is lehet tenni (azoknak, akik a teljes hetet a táborban töltik).
- Lehetőség van a szállás és étkezés önálló bonyolítására, ebben az esetben csak az oktatás/edzés heti díja
. 15.000 Ft fejenként.

Döntöttünk továbbá arról, hogy Bemutatóversenyt rendezünk a Nyári Táborban. Ehhez 1-4 fős csoportok jelentkezését várjuk. A bemutatónak szigorúan szakmainak kell lennie, tatamin kell zajlania és az etikettet be kell tartania, de ezen túlmenően a körülmények szabadon meghatározhatók. Így szabadon választható a témakör, az eszközök, a ruházat, kosztüm, a hang- és fényeffektusok stb.. A Rendezőség fel lesz készülve bizonyos határok között ezek biztosítására. Akinek ilyen igénye van, előre jelezze! A produkciónak egy bemutató blokknak kell lennie, semmiképpen nem lépheti át az öt perc időtartamot. Szakmai és közönségdíjat is adunk (oklevél az első három helyezettnek), a szakmai zsűri által győztesnek kiválasztott csoport tagjai a jövő év Nyári Tábor díjából egy teljes tábordíj összegének megfelelő kedvezményt kapnak. (Ez két fő esetén 50%, négy fő esetén 25%-os kedvezményt jelent jövőre).

 
Kapcsolódó anyagok:
Tisztségválasztó Közgyűlés 2008-12-13
Nemzetközi Edzőtábor 2008 2008-08-01
Edzés a Butokuganban 2007-12-21
2007 évi Nemzetközi Edzőtábor 2007-07-28
Tisztségválasztó Közgyűlés 2004-12-05

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2009 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029747110297471102974711029747110297471102974711029747110297471


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés