h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 45 látogató
böngészi oldalunkat.

XII. Demonstrációs Edzés - beharangozó
2009-04-02 00:00:00
Ismét az Orgoványi dojo-ban lesz a Demonstrációs Edzés április 23-án 18 órától. Tavasszal a Demonstrációs Edzés körbejár a dojo-kban, két éve Hetényben, tavaly pedig Kecskeméten volt. Ez az edzés demonstrálja a Tatami Centrum egységét, nagyságát és a három alapelvét. A Hetényi dojo elől 16.45-kor, a Bányai dojo elől 17.00-kor indul ingyenes busz.

Beharangozónk képei az VI. Demonstrációs Edzésen 2006 tavaszán szintén Orgoványban készültek. Csakúgy mint három éve, most is buszokkal visszük a Hetényi és a Bányai dojo tagjait Orgoványba. Oda 16.45-kor illetve 17.00-kor indulnak a buszok, vissza 20.00-kor.

A közös edzésen minden dojo-nk minden tanulója és instruktora részt vesz, az egyik legfontosabb rendezvényünk minden félévben. Éppen ezért a tagjaink számára a részvétel kötelező! Az edzés akkor éri el a neki szánt pozitív hatást, ha mindenki ott van. Szándékunk szerint tudatosodik a tanítványokban, hogy olyan iskolába járnak, ahova sokan mások esetleg másik településen is járnak, a ju-jitsu rögös útját vele együtt nagyon sokan járjuk. Sokan járnak előtte is az úton, akiktől tanulhat, de sokan vannak a követői is, akiket segíthet. Megerősödik a hitében, hogy a ju-jitsu neki való, erősödik a motivációja, ezentúl is tudatosan, rendszeresen és keményen edz. Ezt az alkalmat használjuk fel arra is, hogy félévente egyszer felolvassuk a Dojo Kun-t, a jitsuka esküjét.

Az edzés nem kifelé, hanem befelé, a tagjaink felé demonstrál. Azzal, hogy mindannyian ott vagyunk, demonstrálja a tagjaink számára Tatami Centrum nagyságát, azzal, hogy olyan tanítványok, akik eddig még nem is találkoztak, együtt tudnak dolgozni, ugyanazt ugyanúgy tanulták, csinálják az edzésen, demonstrálja, tudatosítja a tagjainkban a klub egységét. Hangsúlyozza továbbá a Tatami Centrum alapelveit:
1. Egységesség és átjárhatóság: Az összes edzőteremben egységes a tematika. Mindenki az előmenetelének megfelelő képzést kapja, ugyanannyit fizet, bármelyik edzőterembe jár. Bármikor bármelyik dojo-ba mehet. A tagsági díjáért jogosult az összes csoport összes edzésére járni. A tanítványok között semmilyen a ju-jitsu-n kívüli szempont szerinti (politikai, faji, nemi stb.) megkülönböztetés nincs.
2. Egyszerűség és átláthatóság: minden tudás megismerhető, nincsenek titkos technikák, amelyeket a kezdők, kívülállók elől el kell dugni. Egyszerű, könnyen átlátható rendszerben van minden tudnivaló, amelyet mindenki megismerhet. Természetesen ez a megismerés fokozatos, mindig a korábban már megtanult anyagra épít. A kivülállóknak, hozzátartozóknak sem titkos semmi, minden edzésünket, rendezvényünket meg lehet nézni. Fényképezni és videózni is általában korlátozás nélkül szabad, de előtte be kell jelenteni a szervezőknek.
3. Hagyományok ápolása: Ez alatt értjük a ragaszkodást a hagyományos értékekhez, fontosnak tartjuk a tiszteletet (különösen a szülők iránt), az udvariasságot, segítőkészséget, a becsületet, szerénységet, példamutatást, az alázatot. Értjük ez alatt a stílus és a klub régi és új hagyományainak ápolását. Fontosnak tartjuk a hosszú távú folyamatos tökéletesítést, a tökéletességre törekvést, a múló divatok, változó trendek fenntartással fogadását. Hisszük hogy komoly érték csak hosszú távon, kemény munkával hozható létre.. Az egyik legfontosabb értékünk, hagyományunk maga a Demonstrációs Edzés.

A tavaszi Demonstrációs Edzések mennek körbe az Orgoványi, Hetényi és Bányai dojo-kban. Az őszi Demonstrációs Edzések minden évben az Angolkisasszonyok csarnokában vannak. Fontos újítások is kapcsolódnak a Demonstrációs edzésekhez:
- az I. Demonstrációs Edzés óta van minden edzés elején és végén mokuso
- a IV. Demonstrációs Edzés óta van fényképezkedés (naptárhoz edzőkkel, honlaphoz egyedül)
- az V. Demonstrációs Edzés óta osztjuk a Hónap Embere okleveleket és a Hűség Emlékplaketteket
- a VI. Demonstrációs Edzésen vezettük be a Vörösök és Fehérek Csatáját
- a IX. Demonstrációs Edzés óta van dojo zászló és azóta van shomenni rei, azaz köszönés a zászló felé

Az edzésre mindenki hozza el a Tagsági Könyvét, a felnőttek a Bizonyítványukat is, akik indulnak a X. Hetény Kupán, a Budo Pass-ukat is!

Az edzés menete a következő lesz:
- A Hetényi dojo elől - Az edzés előtt mindenkiről elkészülnek a csoportképek az edzőkkel
- A sorakozó, köszönés és mokuso után felolvassuk a Dojo Kun-t
- Hűség Emlékplaketteket adunk át a 7 éve és a 14 éve beiratkozott tagjainknak
- Az előző Demonstrációs Edzés óta Hónap Emberei megkapják az ezt igazoló okleveleiket
- Még a bemelegítés előtt elkészítjük a nagy csoportképet, melyen mindannyian rajta vagyunk
- Bemelegítés, közös bázis és esés gyakorlatok a helyünkön
- Gurulások hosszában a teremben
- Technikák
- Erőnlét
- Az edzés végén mokuso, köszönés és az aláírt Tagsági Könyvek kiosztása

 
Kapcsolódó anyagok:
Képek a XI. Demonstrációs Edzésről
XI. Demonstrációs Edzés - Angolkisasszonyok csarnoka - 2008-11-27
X. Demonstrációs Edzés - Bányai dojo - 2008-04-17
IX. Demonstrációs Edzés - Angolkisasszonyok csarnoka - 2007-11-08
VIII. Demonstrációs edzés - Hetényi dojo - 2007-04-26
VII. Demonstrációs edzés - Angolkisasszonyok csarnoka - 2006-11-23

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2009 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029742010297420102974201029742010297420102974201029742010297420


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés