h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 40 látogató
böngészi oldalunkat.

Vizsgák a Nyári Táborban
2009-07-29 15:00:00
A 2009-es Nyári Táborban két dan-vizsga és három kyu-vizsga volt, klubunk két fővel volt érdekelt: oktatónk senpai Fekete Sándor sikeresen vizsgázott 1. kyu fokozatra, Lakatos Sándor pedig 4. kyu (zöld öv) fokozatra. Rajtuk kívül még Hosszú Judit vizsgázott 1. kyu, sensei Galisz Péter 2. dan, Szűcs Róbert 1. dan fokozatra.

Az öt vizsga időrendben:
Kedden délután 3 órakor a Hódmezővásárhelyi dojo-ból sensei Galisz Péter kezdte a vizsgákat, ukéja dr. Földházi Ferenc volt. A 2. danos vizsgája elején a HírTv is jelen volt, ekkor forgatták a tudósításukat, melyben beszámoltak a Nyári Táborról. Meggyőző dinamikával és technikai precizitással hajtotta végre a technikákat, tökéletes párost alkotva az uké-val lenyűgözte a vizsgabizottságot. Sajnos shihan Kelemen István nem tudott a danvizsgán jelen lenni, így a danvizsga-bizottság elnöke a szövetség történetében először nem a Dankollégium elnöke, hanem shihan Kovács Attila Technikai Igazgató volt.

Kedd a dan-vizsgák napja volt, ezután következett a Kiskunhalasi dojo-ból Szűcs Róbert 1. danos vizsgája. Ukéja Kudlimann Ferenc volt. A danvizsga felkészülésébe a dojo-vezetője senpai Beck József mellett bekapcsolódott shihan Kovács Attila, szövetségünk Technikai Igazgatója is. A kemény felkészülő munkának az lett az eredménye, hogy Szűcs Robi igen kiváló 1. danos vizsgát mutatott be. A vizsga egyszerre volt rendkívül újszerű és idézte a régi vizsgák hangulatát. Shihan Kovács Attila javasolt technikai megoldásai igazi ínyencségek voltak azoknak is, akik már nagyon sok vizsgát láttak. Ugyanakkor Robi vizsgáján érezni lehetett azt a hihetetlenül sok munkát és erőfeszítést, ami mögötte van.

Szerdán következtek a kyu-vizsgák és itt már a Tatami Centrum is érintve volt. Délután háromkor Lakatos Sanyi kezdett a zöld öves vizsgájával. Ukéja dr. Boromisza Péter volt. A zöld öves technikákat csak egyszer kellett bemutatnia, így fizikailag nem volt fárasztó a vizsga, annál inkább pszichikailag, nagy plénum előtt és gyakorlatilag a danvizsga bizottság előtt vizsgázott. Az idegesség kissé rá is nyomta a vizsgára a bélyegét, de van még idő ezt megszokni. Az egy deszka törése és az erőnlét természetesen nem jelentett gondot, a küzdelem pedig a három vizsga után a közös részben szintén megfelelő volt.

Ezután már 1. kyu-s vizsga következett, Hosszú Judit vizsgázott a Szui Ryú dojo-ból. A felkészítője és a vizsgán uké-ja sensei Suhajda Éva 1. danos mester volt. Judit kiválóan felkészült, tökéletes erőnlétben és technikai felkészültségben mutatta be vizsgaanyagát. Végig egyenletes teljesítményt mutatott, habár nem volt kötelező, küzdött is a férfiakkal. Shihan Kovács Attila a vizsgák utáni értékelésében kiemelte, hogy a mai vizsgák közül Judité volt a legjobb, és a mutatott magas színvonal eredményeképpen a jövő évi danvizsgára is megadta az engedélyt.

A vizsgák sorát senpai Fekete Sándor 1. kyu-s vizsgája zárta. Fekete Sándor uké-ja szintén dr. Boromisza Péter volt, ezért is voltak ilyen sorrendben a vizsgák, az uke egyet szusszanhatott az első és harmadik vizsga között. Érdekes volt nézni a két egymás utáni 1. kyu-s vizsgát, nehéz lenne elképzelni két ennél is különbözőbb fizikummal rendelkező vizsgázót. Ennek megfelelően természetesen a technikai megoldások is egyes helyeken eltérőek voltak. Nem véletlenül mondjuk, hogy - Mindenkinek saját ju jitsu-ja van! Kidomborodott mindkét vizsgázó erőssége, Sanyinál ez szó szerint. Shihan Kovács Attila értékelésében hangsúlyozta, hogy technikailag ez a vizsga is jó, volt és Sanyinak is megadta a jövő évi mestervizsga engedélyét. Hangsúlyozta a kiváló fizikai felkészültségét, Sanyi végig jól bírta a küzdelmeket is. A törésnél volt egy kis probléma, kalapács ököllel tört, pedig seiken-nel vagy kézéllel kellett volna. Az erőnlét jól ment, a küzdelem közben pedig rá tudta erőltetni akaratát, a neki kedvező harcmodort az ellenfelekre, a pusztakezes küzdelemben gyakorlatilag végig fogta őket, így ő volt előnyben az erős fizikuma miatt.

Gratulálunk a vizsgázóknak! A vizsgabizottság tagjai voltak: shihan Kovács Attila 6. dan a szövetség Technikai Igazgatója, shihan Ronen Elyahu 5. dan és shihan Eyal Cohen 5. dan Izraelből, shihan Berkes László 5. dan a szövetség elnöke, sensei Seres Károly 3. dan a szövetség elnökhelyettese, sensei Ónodi István 3. dan a szövetség gazdasági vezetője.

A Nyári Táborban volt egy hatodik vizsga is, abban azonban a szövetségünk nem volt érintve. A tábor egyben az IKF hivatalos kobudo tábora is volt, esténként a szövetség vezetője, shihan Günter Painter kobudo edzéseket tartott. A táborban vizsgázott 1. dan fokozatra kobudo-ból és bo jitsu-ból (a ju jitsu-ból 3. danos finn mester) Kari Lehtonen. Ő az IKF finn országképviselője. A vizsgáztatói voltak: soke Vlado Schmidt és shihan Günter Painter.

 
Kapcsolódó anyagok:
146 kép Fekete Sándor 1. kyu-s vizsgájáról
2009 évi Nyári Tábor Balatonfenyvesen - beszámoló
Újdonságok a 2009-es Nyári Táborban
Előléptetések a 2009-es Nyári Táborban
Kelemen István megkapta a soke címet a 2009-es Nyári Táborban

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2009 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029694410296944102969441029694410296944102969441029694410296944


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés