h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 33 látogató
böngészi oldalunkat.

Újdonságok a Nyári Táborban
2009-07-31 00:00:00
Idén több újdonság is volt: Fórumot szerveztünk soke Kelemen István és shihan Kovács Attila mesterekkel, szerdán Magyar Nap volt, rendeztünk szalonnasütést, főzőversenyt és Bemutató Versenyt. Először hívtuk meg a Carlson Gracie Team oktatóit a brazil ju jitsu edzések megtartására.

A táborunkban első este fórumot rendeztünk, szövetségünk alapítója és a Dan-kollégium elnöke, soke Kelemen István és a szövetség Technikai Igazgatója, shihan Kovács Attila válaszolt a kérdésekre. A BungalowPark étterme vasárnap este kilenc órára zsúfolásig megtelt, még az ajtókban kívülről is ültek. Ez volt az első alkalom, hogy ilyen jellegű fórumot rendeztünk, mindenki kíváncsi volt rá. A tervezettnél jóval tovább tartott a beszélgetés, 11 óra is elmúlt, mire befejeztük, de ekkor sem a téma hiánya volt az oka.

Szerdán Magyar Napot rendeztünk a Nyári Táborban. Délelőtt 9 magyar mester kapott lehetőséget az oktatásra. A teljes táborban öt napján összesen szövetségünk 16 mestere tartott edzést. Ilyen eddig sosem fordult elő. A szövetség vezetősége sikeresnek találta az edzéseket, az oktatók kiváló felkészültségről tettek tanubizonyságot. Ezeken az edzéseken megmutatkozott a szövetség sokszínűsége, jó volt látni, hogy ilyen sokan vagyunk és ilyen sokfélék. Egészen másmilyen edzéseket láthattunk most, mint amilyeneket a 'nemzetközi' mesterektől már megtapasztaltunk. A Tatami Centrumból oktatott sensei Papp Éva, sensei Mócza Lajos és sensei Cseri József.

Korábban a bográcsozások mindig nagy érdeklődést váltottak ki a táborokban, ezért gondoltuk, hogy a főzőversenyre is és a kóstolásra, valamint a pörkölt 'elpusztítására' is lesz jelentkező! Valóban így lett, annak ellenére, hogy éjfélkor volt a kóstolás, elfogyott mind az 5 x 5 kg pörkölt! Öt bográcsban főtt a pörkölt, az öt pörköltfőző mester pedig a következő: a Sárkány Bogrács Jitsu Team főzőmestere Antal József, a Hatvani combok bűvölője és a verseny győztese Baranyi Nándor, a Sakura Kyokai dojo disznó-bűvölője Kubinyi Béla, Fekete Sándor a kecskeméti Bányai dojo Hírös Bogrács csapatának a főzőmestere és Orgovány kakasa, Cseri József. Az öt főzőmesternek nagyon köszönjük a részvételt, fáradságot nem kímélve egy új hagyomány alapjait tették le. Szövetségünktől egy-egy exkluzív pálinkakészletet kaptak ajándékba.

Péntek este kb. egy órában nyolc bemutatót láthatott a nagyszámú közönség. Ezek közül hat vett részt a Bemutató Versenyen. A kiírás szerint a bemutatott jelenet nem haladhatja meg az öt perc időtartamot, egy bemutató blokknak kell lennie és szakmainak kell lennie. Az utolsó két bemutató - sensei Seres Károly 3. danos vizsgájának esszenciája, illetve soke Giacomo Spartaco Bertoletti (és román tanítványai sensei George Chivaran és sensei Cristina Melniciuc) bemutatója jóval nagyobb lélegzetű, a verseny kereteit túllépő volt.
A Bemutató Verseny számai voltak:
1. Szui Ryú dojo: sensei Suhajda Éva bot formagyakorlata
2. Miskolci Ju Jitsu Egyesület bemutatója
3. Szui Ryu dojo: női önvédelmi jelenet
4. Tatami Centrum speciális technikai bemutatója
5. Szui Ryú dojo önvédelmi jelenetek
6. Tatami Centrum kocsmai jelenet
A Tatami Centrum bemutatói közül a kocsmai jelenet az 1. helyezést érte el (szereplők: sensei Papp Éva. sensei Mócza Lajos, senpai Fekete Sándor, Dencs János, Lakatos Sándor), a speciális technikai bemutató - melyben külön láthattuk az uke és a tori mozgását is - pedig 3. helyezett lett (szereplők: sensei Papp Éva, Dencs János, Lakatos Sándor, dr. Boromisza Péter). A versenyben a 2. helyezést a Szui Ryú dojo önvédelmi jelenetei kapták.

A tavalyi évhez hasomlóan is is voltak bjj edzések csütörtök délelőtt, délután pedig submisson. Idén a Carlson Gracie Team kiválóságai Fodor Gábor és Pecija Petar tartottak edzéseket. Szövetségünk mindkét hazai bjj szervezettel jó viszonyt ápol, felváltva hívjuk őket a táborunkba oktatni. A két barna öves fiatalember személyében rendkívül rokonszenves instruktorokat ismertünk meg. Különösen szimpatikus volt a technikák magyarázata, miért csináljuk úgy és miért nem másképp. Gábor edzésein úgy érezheti az ember, hogy minden helyzetre van megoldás és minden alkatnak meg lehet találni a leginkább neki való módozatot.

 
Kapcsolódó anyagok:
2009 évi Nyári Tábor Balatonfenyvesen - beszámoló
Vizsgák a 2009-es Nyári Táborban
Előléptetések a 2009-es Nyári Táborban
Kelemen István megkapta a soke címet a 2009-es Nyári Táborban

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2009 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1030509710305097103050971030509710305097103050971030509710305097


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés