h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 39 látogató
böngészi oldalunkat.

2009 évi Nyári Tábor Balatonfenyvesen - beszámoló
2009-08-01 00:00:00
Július 26 és augusztus 1 között a már jól bevált helyszínen, Balatonfenyvesen a BungalowPark-ban és a mellette lévő Fekete István Általános Iskola csarnokában tartottuk az idei Nyári Táborunkat. 120-an voltunk, a magyarok mellett érkeztek résztvevők Ausztriából, Finnországból, Izraelből, Németországból, Olaszországból, Romániából.

A Tatami Centrumból 14-en voltunk: sensei Papp Éva, Balogh Andrea, Kalderás Anita, Rapajka Zsuzsanna, Kisistók Réka, Szőllősi Petra, shihan Berkes László, sensei Mócza Lajos, sensei Cseri József, senpai Fekete Sándor, Dencs János, Lakatos Sándor, dr. Boromisza Péter, Odrobina Miklós.

Meghívott oktatóink voltak a táborban:
soke Vlado Schmidt 10. dan
soke Giacomo Spartaco Bertoletti 9. dan
shihan Roberto de Ronzi 7. dan
shihan Günter Painter 7. dan
shihan Ronen Eliyahu 5. dan
shihan Eyal Cohen 5. dan
shihan Mellik Béla 5. dan
sensei Kari Lehtonen 3. dan
Fodor Gábor és Pecija Petar bjj barna öv

A Nyári Tábor középső napján, szerdán Magyar Napot tartottunk, ekkor csak magyar instruktorok tartottak edzést, elsősorban azok, akiknek még erre nem volt lehetőségük. Összességében a Nyári Tábor öt edzésnapján a szövetség 16 instruktora tartott edzést:
shihan Kovács Attila 6. dan
shihan Berkes László 5. dan
sensei Füvesi Sándor 4. dan
sensei Seres Károly 3. dan
sensei Ónodi István 3. dan
sensei Kollerits Miklós 3. dan
sensei Csicsmann Gábor 2. dan
sensei Galisz Péter 2. dan
sensei Suhajda Éva 1. dan
sensei Földházi Márta 1. dan
sensei Papp Éva 1. dan
sensei Kluka Borbála 1. dan
sensei Tatai Krisztián 1. dan
sensei Mócza Lajos 1. dan
sensei Cseri József 1. dan
sensei Kubinyi Béla 1. dan

A táborban Kelemen István megkapta a soke címet. Japánból hozta a számára a Világszövetség elnöke soke Giacomo Spartaco Bertoletti. Egy ünnepélyes ceremónia keretén belül hétfőn délben adta át. Hozott mellé egy külön Kelemen Istvánnak többnapos meditáció után rajzolt YUH kalligráfiát is, melynek a jelentése: öröm és türelem. Fontos, hogy türelmesek legyünk és képesek legyünk életünk minden pillanatában megtalálni az örömöt. Sajnos nem sokkal az ünnepség után soke Kelemen Istvánnak egy tervezett műtétje miatt el kellett mennie a táborból.

A tábor egyik újdonsága volt a Fórum szövetségünk alapítójával soke Kelemen Istvánnal és a Technikai Igazgatónkkal shihan Kovács Attilával. Vasárnap este zsúfolásig megtelt az étterem és két órán keresztül tartott a beszélgetés.

A táborban vizsgázott 1. dan fokozatra Szűcs Róbert, 2. dan fokozatra sensei Galisz Péter. A táborban kyu vizsgák is voltak, 1. kyu fokozatra vizsgázott Hosszú Judit és Fekete Sándor, 4. kyu fokozatra vizsgázott Lakatos Sándor. Az egyik danvizsga elején forgatott a HírTV és a július 28-i este 7 órás híradóban kb. egyperces összefoglalót közölt a Nyári táborról. A tábor egyben az IKF hivatalos kobudo tábora is volt, esténként a szövetség vezetője, shihan Günter Painter kobudo edzéseket tartott. A táborban vizsgázott 1. dan fokozatra kobudo-ból és bo jitsu-ból (a ju jitsu -ból 3. danos finn mester) Kari Lehtonen. Ő az IKF finn országképviselője.

Soke Kelemen István öt személyt előléptetett: Kovács Gábort 1. dan, sensei Tóth Csabát 2. dan, sensei Seres Károlyt 3. dan, sensei Füvesi Sándort 4. dan, sensei Berkes Lászlót 5. dan fokozatra és shihan rangra.

A táborban több a közösséget építő programot is tartottunk. Ilyen volt a hétfő esti szalonnasütés és a csütörtök esti főzőverseny. Mindkettő nagy érdeklődést váltott ki, az alapanyagot a szövetség biztosította. A közös étkezések velejárója természetesen a sok-sok beszélgetés, egymás megismerése. Célunk volt, hogy minden dojo képviselje magát a táborban, ez csaknem maradéktalanul teljesült. Olyanok ismerték meg egymást, akik eddig még nem is találkoztak.

Idén ismét volt brazil ju jitsu oktatónk, ezúttal a Carlson Gracie Team-től Fodor Gábor és Pecija Petar oktatott minket. A csütörtöki napot ennek szenteltük ekkor voltak a gi és no gi edzések is. Szövetségünk jó viszonyt ápol a Gracie Barra és a Carlson Gracie Akadémiákkal egyaránt, egyik évben az egyiktől, másik évben a másiktól hívunk oktatót.

Pénteken este bemutató estet rendeztünk, ekkor volt a Bemutató Verseny és sensei Seres Károly 3. danos technikáinak az összefoglalója, valamint soke Giacomo Spartaco Bertoletti régi ju jitsu és iaido, battodo bemutatója. Először rendeztük ilyet, a nagyszámú közönség örömmel vette, jövőre a Jubileumi Táborban ekkor lesz majd a Jubileumi Gála, de utána is majd folytatjuk ezt a hagyományt.

Pénteken este a tábor zárásaként megtartottuk a bankettet és a karaoke partit, amely a tavalyi évhez hasonlóan ismét igen jó hangulatúra sikeredett. Sikerült megállapodni a BungalowPark tulajdonosával és az Általános Iskolával is, így 2010 július 25 és 31 között ugyanezen a helyszínen tartjuk a szövetség megalapításának 25 és a magyarországi ju jitsu oktatás 30 éves évfordulójára szervezett Jubileumi Táborunkat. Találkozunk jövőre Veletek ugyanitt!

 
Kapcsolódó anyagok:
Nyári Tábor 2008
Nyári Tábor 2007
Nyári Tábor 2006
Nyári Tábor 2005
Nyári Tábor 2004

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2009 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2022 Május
HKSzCs PSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

     

Látogatók száma:
7506159750615975061597506159750615975061597506159


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés