h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 15 látogató
böngészi oldalunkat.

Harcművészek az Egészséges Gyerekekért
2010-09-03 20:00:00
A Szövetségünk ezentúl együttműködik a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért alapítvánnyal. Dojo-ink, így a Tatami Centrum is szeretettel várja és edzésein, táborain lehetőséget ad a hátrányos helyzetű gyerekeknek, akiknek az Alapítvány támogatása nélkül nem lenne lehetőségük megismerkedni a harcművészetekkel.

Szövetségünk vezetői szeptember 3-án Siófokon találkoztak sensei Zsuga János 3. dan és sensei Kálóczi József 4. dan kyokushin mesterekkel. A Magyar Kyokushin Karate Szervezet elnökségi tagjai, Kálóczi sensei az Edzői Bizottság elnöke. A két Szövetség közötti kapcsolatot sensei Lóki Sándor (3. dan kyokushin, 2. dan ju jitsu) jelenti, így a találkozó létrejöttében is oroszlánrésze volt. dr. Zsuga János a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért alapítvány alapítója, Kálóczi sensei a támogatója, aki aktívan segíti, oktatja a hátrányos helyzetű gyermekeket.

A két mester varázslatos személyisége, hiteles és hittel teli egyénisége rendkívül meggyőző volt, az Alapítvány nem is lehetne jobb kezekben. Szándékaik követésre, tevékenységük támogatásra méltó, így azonnal és egyöntetűen döntöttünk az együttműködés mellett. Az Alapítvánnyal közös működésen kívül megállapodtunk még abban, hogy megvizsgáljuk, hogyan tudja a Szövetségünk hasznosítani, átvenni a Magyar Kyokushin Karate Szervezet edzőképzési tapasztalatait és felkértük Kálóczi sensei-t edzői (tovább)képzéseinken oktatónak.


Küzdj másokért!

Adj annak, akinek szüksége van rá!
Segítség és szolidaritás - a közösség hívószavai.
Segíts és vállalj szolidaritást - ezek a MI hívószavaink.

A HARCMŰVÉSZEK AZ EGÉSZSÉGES GYEREKEKÉRT MOZGALOM (HEGYEM) 2010 elején azért alakult, hogy segítsen mindazon gyerekeknek, akik nem jutnak hozzá megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz.
A magyar gyerekek jelentős része ugyanis nem jut hozzá olyan ételhez, amely elégséges lenne a fizikai gyarapodáson túli mentális fejlődéshez. Az alapproblémát az jelenti, hogy a legfontosabb időszakban, a gyermekkor 6 és 12 év közötti időszakában a lurkók nem kapják meg az idegrendszer fejlődéséhez szükséges tápanyagokat.

A fejlődési folyamatba - a nevezett intervallum után - nem lehet beavatkozni, a fejlődés nem gyorsítható és nem idézhető elő. Ez pedig maga után vonja azt is, hogy a szellemi fejlődés nem a megfelelő ütemben zajlik; az egészséges életmód, a sport és a helyes életvezetés fontosságára a gyerekek - alapvető problémáik miatt - nem tudnak odafigyelni.

MIVEL?

A gyors és hatékony segítségnyújtás jegyében 2010 májusában megszületett a "gondolat" hivatalos ernyőszervezete is, a HARCMŰVÉSZEK AZ EGÉSZSÉGES GYEREKEKÉRT KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT.
A szervezetet DR. GUBACSI ATTILA PH.D. és DR. ZSUGA JÁNOS PH.D. harcművészek alapították.

A "harcművészek" szót nyomjuk meg, mert mindkettőjük életét döntő mértékben befolyásolták azok az elvek, amelyek a "budót", a "harcművészek útját" meghatározzák. A tisztességes és becsületes harc, a külső és belső harmóniára való törekvés, a kitartó bátorság és az elesettek felkarolása jelöli ki a szervezet sarokpontjait. Ezek szellemében fogtak össze, hogy egy időnélküli, nyertest nem hirdető mérkőzésen harcoljanak az érdektelenség és a közömbösség ellen.

HOGYAN?

A támogatás és segítség több szinten zajlik. Lehet állandó vagy alkalmi, a sportolást vagy éppen a szellemi fejlődést elősegítő momentum is. A Nonprofit Kft. mindig azt tartja szem előtt, hogy kinek mire van szüksége, és a gyermekek életében, sportolói pályafutásában mik azok az eszközök, amelyek a leginkább tudnak segíteni.

Ennek szellemében a segítség jelenthet felszerelés-ellátást, versenyekre való felkészülést előmozdító támogatást, utazásbeli segítséget, utaztatást, különböző előadásokat, oktatásokat, a szellemi fejlődést elősegítő kiadványokat, tanfolyamokat, és nem mellékesen konkrét élelemszállítást is.

A szervezet a segítségnyújtás meghatározásában kiemelten kezeli azt, ha a rászoruló gyermek kimagaslóan eredményes választott harművészetében. A szervezet - a felügyelőbizottságának felhatalmazásával és egyetértésével - minden kérelmet egyedi elbírálásban részesít. Támogatásban és segítségnyújtásban az részesülhet, akit a szervezet - kiírt pályázatain - arra alkalmasnak talál.

KIKKEL?

A HEGYEM Nonprofit Kft. a célok elérésére támogatókat, anyagi és szellemi forrásokat keres. Így jöhet létre az a pénzalap, amely segítségével szellemi és anyagi bázist lehet biztosítani a szándék megvalósulásához. Az alapítók bíznak a jószándékban, a segítségnyújtás erejében, ezért olyan átlátható "üvegszervezetet" hoznak létre, amely pontosan kijelölt hátteret biztosít a szervezet ars poeticájában megfogalmazott célkitűzéseknek.

Abban hisznek, hogy egy transzparens szervezetet kell létrehozni, hogy mindenki - aki csatlakozik hozzájuk - lássa, tudja, érezze: önzetlen segítsége közvetlenül oda jut el, ahol a leginkább szükség van rá.

Kérjük, legyenek a gyerekek segítségére Önök is!

dr. Gubacsi Attila alapító, Erdei Zsolt nagykövet, Pártos Csilla nagykövet, dr. Zsuga János alapító
 
Kapcsolódó anyagok:
Szegletkő dojo az Rtl Klub műsorán 2006-11-16
Hanshi Adámy István a Szegletkő dojo-ban 2006-08-03
Füvesi sensei és tanítványai a Szegletkő dojo-ban 2006-08-25
Egy álom véget ért... 2007-01-10
Ju-jitsu panda, avagy évnyitó a Hűvösvölgyi dojo-ban 2008-08-28

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2010 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2022 Május
HKSzCs PSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

     

Látogatók száma:
7506216750621675062167506216750621675062167506216


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés