h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 35 látogató
böngészi oldalunkat.

Ez történt 2010-ben I.
2011-01-03 00:00:00
Az egyik legmozgalmasabb és legeredményesebb évünk volt a 2010-es. Eddig ismeretlen területekre is merészkedtünk, a tapasztalataink nagyrészt pozitívak. A lehetőségek, rendezvények megszaporodtak, igyekeztünk mindegyiken részt venni, a jövőben viszont kénytelenek leszünk fontosság szerint szelektálni. Összefoglaljuk a szövetségi eseményeket.

Két évvel ezelőtt klubunk vezetője, Berkes László a Magyar Ju Jitsu Szövetség elnöke lett, így a klub és a szövetség eddig is szoros kapcsolata még jobban összefonódott.

A Magyar Ju Jitsu Szövetség 2010-ben ünnepelte a megalakulásának 25 éves évfordulóját. Áprilisban egy találkozót rendeztünk a Madách téri dojo-ban, ahol szövetségünk alapítójának, soke Kelemen Istvánnak volt a legendás terme másfél évtizeden keresztül. Kétségtelen, hogy ez a terem volt a legnagyobb hatással a hazai ju jitsu-ra, a mai dojo-vezetők (mestereinek) nagy része itt tanult. Érdekes volt látni milyenek a dojo és az egykor ott edző jitsukák ma, többen egy egész évtized múltán találkoztak egymással.

Az évforduló megünneplésére nyáron került sor a Jubileumi Nyári Táborban. Szövetségünk minden évben Nyári Tábort rendez, idén ismét egy jól bevált helyszínen, Balatonfenyvesen a Bungalow Park-ban volt. A szokásos rendezvényeken túlmenően július 30-án Jubileumi Napot rendeztünk. Ezen a napon adtuk ki a szövetség Jubileumi Emlékkönyvét, Fonyódon a Mátyás Király Gimnáziumban Jubileumi Bemutatót rendeztünk, majd a táborban bankett zárta a napot.

A rendezvényekre meghívtuk azokat a külföldi mestereket, akikkel szoros volt és ma is az a kapcsolatunk. Itt volt soke Vlado Schmidt és shihan Günter Painter, soke Franz Strauss, kancho Rony Kluger, shike Giacomo Spartaco Bertoletti képviseletében shihan Angelo Balconi, soke Auvo Niiniketo és shihan Risto Vantar, shihan Ronen Eliyahu és shihan Eyal Cohen, shihan George Chivaran. A Nihon Bu-Do Kuniba Kai International vezetője soke Kozo Kuniba volt a rendezvényünk díszvendége.

Ünnepünket megtisztelték a jelenlétükkel a szövetségünket segítő magyar mesterek is: Hajdú János dandártábornok úr, Popper György úr az IBSSA, International Bodyguard and Security Services Association elnöke, hanshi Adámy István, az International Budo Kai Technikai Igazgatója, shihan Kurdi Gábor, a Magyar Karate szakszövetség alelnöke, shihan Lovász Gábor, a Magyar Kempo Szövetség Technikai Vezetője, soke Juhász Ferenc technikai örököse, sifu Váradi György, az Északi Imádkozó Sáska Kung Fu iskola vezetője, sifu Tix Richárd technikai örököse.

A rendezvényünk díszvendégei voltak azok a mesterek, akiknek a legnagyobb szerepük volt a Magyar Ju Jitsu Szövetség létrejöttében: sensei dr. Szacsky Mihály a Történelmi Haditorna Klub vezetője és sensei Gyebnár Ferenc a Mélyépterv SE vezetője. A Jubileum alkalmából soke Kelemen István mindkettőjüknek 5. dan fokozatot adományozott és megköszönte a segítő munkájukat.

2009-ben és 2010-ben megalakult (formálisan is, hiszen már 1980 óta létezik) az önálló Ryu, azaz a soke Kelemen István nevével fémjelzett ju jitsu iskola Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu néven (Hangari = magyar). 2009-ben mesterünk megkapta a soke címet, majd 2010-ben a 9. dan fokozatot és önálló iskolaként bejegyzésre került a Ryu Japánban. A hivatalos bejegyzést shike Giacomo Spartaco Bertoletti, a WJJKO elnöke és soke Kozo Kuniba a Nihon Bu-Do Kuniba Kai International vezetője felügyelte és inzézte.

Több év kihagyás után sikerült újra beindítani az edzőképzést, viszont egyértelművé vált, hogy ez csak úgy folytatódhat, ha 2011-ben megalakítjuk a Szakszövetséget. Instruktori gyűléseinkből a szokásos évi kettőnél több is volt, soke Kelemen István ismét oktatott az instruktori továbbképzéseken. Idén a Jubileumhoz méltón kilenc sikeres danvizsga volt (2. dan fokozatra vizsgázott sensei Suhajda Éva, sensei Papp Éva, sensei Földházi Márta, sensei Daru Éva, sensei Kubinyi Béla, 1. dan fokozatra vizsgázott Hosszú Judit, Fekete Sándor, Tóth György és Bélteczki Csaba) és az Országos Vizsganapokon a régi időket idéző nagy létszámban és magas színvonalon folytak a kyu vizsgák. Ehhez hozzájárultak a Technikai Igazgatónk, shihan Kovács Attila övanyag szemináriumai, amelyek minden eddiginél nagyobb népszerűségnek örvendenek.

A szövetség történetében egyedülálló módon sikerült integrálni egy külsős klubot a szövetségbe, a Monorierdő dojo lett a szövetség tagja. A becsatlakozott dojo-n kívül három új is nyílt, a Nagykanizsai, az Orosházi és a Zanshin dojo Hódmezővásárhelyen. Velük együtt immár 27 edzőterme van a szövetségnek, egyre inkább lefedve az ország területét. A szövetség létszáma örvendetesen gyarapodott a körülöttünk zajló válság ellenére. A mesterek száma 50 fölé nőtt, JJIF és így AGFIS/Sportaccord kapcsolatunk és tagságunk rendeződött.

A 2010-es évben több nagysikerű bemutatót is tartottunk, ebben oroszlánrészt vállat Szövetségi Kapitányunk, sensei Seres Károly. Az ő vezetésével készültünk fel az év legnagyobb rendezvényére, a rendkívül színvonalasra sikerült Jubileumi Bemutatóra. A hagyományos kecskeméti Nemzetközi Harcművészeti Bemutatón is rész vettünk, a Szigeti Sportvarázs rendezvényén és a Sporttemplomban is többször is képviselte magát a szövetségünk, bemutatónkkal hozzájárultunk a magyarországi Wado-Ryu 30 éves évfordulójának a méltó megünnepléséhez.

Korábbi nagy hagyományokkal rendelkező versenyeinket ismét sikeresen megrendeztük, a XI. Hírös és a XVI. Kecskemét Kupát (amely immár nemzetközivé vált), valamint az V. és VI. Földharc Versenyt. Ezek mellé felsorakozott az Ónodi István által bevezetett új MMA versenyrendszer Ju Jitsu Fight néven, egyre nagyobb népszerűségnek és elismertségnek örvend. Felfejlődőben van a monorierdei Barátság Kupa, Hatvanban pedig Emlékversenyt rendeztünk az elhunyt Rohács Norbert barátunk emlékére. Mindezek a versenyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a körülöttünk erősen változó környezetben a szövetség megtartsa vezető szerepét és tekintélyét. Versenyzőink sikeresen indultak más szövetségek versenyein.

A Jubileumnak köszönhetően a szokásosnál is sűrűbb volt a média megjelenésünk: februárban az Rtl Klub Reggeli műsorában, áprilisban az Atv JamLight, októberben a HírTv Befutó műsorában készítettek interjút soke Kelemen Istvánnal, illetve illusztrálták az interjút a vezető mesterek technikai bemutatójával. A Sport1Tv augusztusban összefoglalót közölt a Jubileumi Tábor eseményeiről. Honlapunk örvendetesen fejlődött, immár naprakészen számol be a szövetségi eseményekről.

Beindult és gőzerővel működik dojo-támogatási programunk, immár 100 db szövetségi tatami van kihelyezve a dojo-kba és megkezdtük az eddigi legnagyobb eszköz-kihelyezésünket, melynek során a dojo-k pajzsokhoz, zsákokhoz, pontütő kesztyűkhöz, testvédőkhöz és egyéb edzéseszközökhöz juthatnak. A finanszírozásban segítségünkre van a HEGYEM alapítványtól kapott támogatás is, melyet ezúton is köszönünk.

Mindezek a folyamatok és események hozzájárultak a szövetség erősödéséhez 2010-ben, a hazai ju jitsu életben betöltött vezető szerepe megkérdőjelezhetetlen, a körülöttünk rohamosan változó világban is a fejlődés motorja maradt. Bizakodva tekintünk a 2011-es év elé, az elért eredmények további munkára ösztönöznek bennünket.

 
Kapcsolódó anyagok:
Ez történt 2010-ben II.
Ez történt 2010-ben III.
Ez történt 2010-ben IV.
Ez történt 2010-ben V.

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2010 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029720710297207102972071029720710297207102972071029720710297207


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés