h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 84 látogató
böngészi oldalunkat.

Ez történt 2010-ben V.
2011-01-07 00:00:00
Ez az előző cikk folytatása, pusztán a méret miatt bontottuk két részre. A második félév történéseit foglaljuk össze és megpróbálunk némi következtetéseket is levonni.

"Őrült augusztus": Edzéseink júliusban és augusztusban gőzerővel folytatódtak, készültünk a Junior és Veterán FILA-Grappling Világbajnokságra, melyet Dakovo-ban, Horvátországban rendeztek meg. Az indulási jogot 12-en kapták meg, de végül is csak 10-en éltek vele. A Tatami Centrum világbajnokságra induló csapatának tagjai voltak: Steigler Alida, Szűcs András, Göbölyös Márk, Németh Soma, Orosz Máté, Dér István, Péli Árpád, Lakatos "ebihal" Sándor, Szűcs Kristóf "Ironman", Fekete Sándor. Értelemszerűen kilencen a fiatalok között, Fekete Sanyi pedig a veteránok között indult. Velünk volt még a kecskeméti cselgáncs nagy egyénisége E. Kovács János is, aki szintén a veteránok között lépett tatamira. Versenyzőink minden várakozást felülmúlóan teljesítettek és nagymértékben hozzájárultak Magyarország dobogós helyezéséhez. Ez a néhány nap Horvátországban szintén euforikus volt, büszkék voltunk magyar és ju jitsu-s mivoltunkra. Grappling világbajnok lett Steigler Alida, Szűcs András, Orosz Máté, Dér István, Péli Árpád, Lakatos "ebihal" Sándor, Fekete Sándor illetve E. Kovács János. Világbajnoki érmeket ért el Szűcs Kristóf "Ironman" és Németh Soma, helyezéseket ért el Göbölyös Márk. Magyarország 27 versenyzővel indult a nemzetek közötti versenyben és a korábbi eredményeket felülmúlva harmadik helyezett lett.

Bírálatokat kaptunk amiatt is, hogy kissé túllihegtük az eredmények közlését. Ezt is jogosnak találjuk, mentségünkre szolgáljon, hogy nincs még ebben gyakorlatunk, először fordult elő ilyen. A korábbi kissé visszafogott stílusunkon változtattunk, de más nagyszámú világbajnoki aranyérem (pl. kick-box-osok rendszeresen nyernek) híradásához képest egyáltalán nem voltunk kirívóak. Az augusztusi világbajnokságon résztvevő többi magyar klub, csapat bejelentéseit összehasonlítva (akik szintén szép számmal nyertek világbajnoki címeket, érmeket) sincs különbség, nem mintha ez felmentene minket. Mindenesetre vállaljuk minden cikkünket.

Augusztusban történt egy tragikus esemény is, Rohács Norbert sporttársunk - a Hatvani dojo és a formálódó grappling-es közösségünk oszlopos tagja - motorbalesetben elhunyt. A korábban már Hatvanba tervezett második grappling gyakorló versenyünket így az emlékének szenteltük. Kovács Gábor dojo-vezető a szeptemberi második hétvégén Norbira emlékező rendezvényeket szervezett Hatvanba. Szombaton, szeptember 11-én volt az Emlékverseny, vasárnap pedig Max Carvalho mester brazil ju jitsu szemináriuma. Mindkét rendezvény ingyenes volt, de jótékonysági célú, a felajánlásokat Rohács Norbi családja, felesége és kislánya kapta. Az Emlékverseny és a szeminárium is nagy létszámú volt, méltó módon állított emléket és valódi segítséget jelentett. Két héttel később a Gracie Barra Hungary nevében Szőts Gábor megrendezte az I. Magyar Ifjúsági Brazil Ju Jitsu Országos Bajnokságot, ahol a Tatami Centrumot három fő képviselte kiválóan, ezúton is gratulálunk Gombár Tamás, Ipacs Kornél és Szűcs Kristóf "Ironman" szerepléséhez!.

Szeptemberben több sokkot is elszenvedtünk. Olyan változásokat tapasztaltunk, melyek szoros összefüggésben voltak a világbajnoksággal. Először Tóth Zoli kilépése borzolta a kedélyeinket, aki magával vitte a két orgoványi világbajnok fiút, Dér Pistit és Péli Árpit és még másokat is. Három másik versenyzőnk látványos visszavétele, illetve hamarosan Alida bejelentése, hogy abbahagyja - mind-mind váratlanul ért bennünket. Vagy a sikert nehéz elviselni, vagy valamit el is szúrtunk, egyenlőre még ma sem világos. Mindenesetre hangsúlyoztuk azt a jól szereplő versenyzőinknek, hogy az eredmény nem előjogokat, hanem kötelezettségeket jelent elsősorban, például kötelességük részt venni az Emlékversenyen. Négy tagunkat, versenyzőnket elvesztettük (képletesen), ketten pedig azóta sem tértek teljesen magukhoz, nem olyanok, mint korábban. Annak azért örülünk, hogy a kiváltakkal nem mérgesedett el a kapcsolat, korrekt az együttműködésünk.

A fiatalok világbajnokságán három aranyérmet szerzett Sanyika vállalta a versenyzést a szeptember végén szintén Lengyelországban, Gorlicé-ben megrendezett FILA-Grappling Felnőtt Európa Bajnokságon. Kecskemétet így két versenyző képviselte: NoGi és Gi 60 kg-ban Lakatos "ebihal" Sándor, Gi 90 kg-ban pedig Havas Balázs a Kecskeméti Judo Club-ból. Utólag bebizonyosodott, hogy nem a legjobb döntés volt Sanyika különleges engedélyének beszerzése (csak így indulhatott 17 évesen a felnőttek között), ugyanis az első mérkőzésén megsérült a bokája ukrán ellenfele lábfeszítése közben. Fiatal versenyző, meg volt hajtva, előzőleg is sok versenyen indult, ez most nem hiányzott. Utólag már okosak vagyunk, nem volt erőnk - és nem is akartunk - ellentmondani egy éppen a csúcson lévő általunk nagyra becsült és szeretett versenyzőnk kérésének. Az Európa Bajnokságon a legjobb magyar eredményt Havas Balázs érte el, Gi 90 kg-ban 2. helyezett lett!. Mind NoGi, mind Gi 60 kg-ban Lakatos "ebihal" Sándor 7. helyezett lett.

Októberben megrendeztük a II. Grappling gyakorló versenyünket ismét elég nagy érdeklődés mellett. A VI. Földharc Versenyen két régi és két új versenyzőnk indult, a régiek hozták a szokott eredményeket: Balogh Andrea arany-, Szűcs Kristóf "IronMan" arany- és ezüstérmet, újoncaink pedig tapasztalatokat szereztek. Az októberi Gracie Barra háziversenyen Kristóf újabb érmet, bronzérmet szerzett. Novemberben két versenyen indultunk. Felépülve a sérüléséből a hónap elején a II. FILA-Grappling Hungarian Open versenyen Gi és NoGi Kadet 65 kg kategóriában egyaránt, tehát két aranyérmet szerzett Lakatos "ebihal" Sándor! Az érmes sorozata folytatódott, a Gracie Barra Hungary által szervezett VI. BJJ Hungarian Open versenyen fehér öv 64 kg-ban Ebihal bronzérmes lett! Versenyzőink új hullámának erőfeszítése éremmé érett, Fekete Csaba a FILA versenyen Gi Felnőtt 80 kg-ban bronzérmes lett.

Az év végére maradt a legnagyobb általunk rendezett verseny, a XVI. Kecskemét Kupa. Soha ennyi klub nem vett még részt versenyünkön, most elérte a húszat. Idén először lett nemzetközi a verseny. Horvátországból, Dakovo-ból jött a BJJ Club Triangle 12 versenyzője Zeljko Vukovic vezetésével. Zeljko-val jó barátságba kerültünk augusztusban, ő volt a Világbajnokság főszervezője és Fekete Sanyi ellenfele volt a Gi 90 kg döntőjében (Sanyi győzött). Rendkívül jól szerepeltek, megérdemelten kaptak különdíjat. Rajtuk kívül a versenyen - mondhatni hagyományosan - a Miskolci Ju Jitsu Egyesület és a Monorierdő dojo versenyzői szerepeltek a legjobban. A Tatami Centrumot 28 versenyző képviselte Kecskemétről és Orgoványból, jól szerepeltek ők is, 12 arany-, 14 ezüst- és 16 bronzérmet nyertek. Bár már a tavaszi versenyen is volt grappling és három gyakorló versenyt is rendeztünk, magát a Global Grappling nevet csak most ezen a versenyen vezettük be, megrendezve az I. Global Grappling Open Championship versenyszámot. Pénzdíjas verseny volt és 17 versenyző indult rajta, a döntőt két kecskeméti versenyző vívta: Havas Balázs lett az arany-, Szűcs Kristóf "IronMan" pedig az ezüstérmes!

Sűrű évünk volt, nagyon-nagyon sok tapasztalatot szereztünk, melyek 90%-ban pozitívak. Fontos, hogy a hibáinkból tanuljunk, a fejlődésre érdemes folyamatokat pedig erősítsük. Igyekszünk jobbá válni, beindult és fejlesztés alatt lévő elképzeléseink, de új terveink is vannak. Nagy érdeklődéssel, komoly elvárásokkal nézünk az új, a 2011-es év elé! (...vége...)

 
Kapcsolódó anyagok:
Ez történt 2010-ben I.
Ez történt 2010-ben II.
Ez történt 2010-ben III.
Ez történt 2010-ben IV.

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2010 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029344310293443102934431029344310293443102934431029344310293443


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés