h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 60 látogató
böngészi oldalunkat.

FILA Grappling Országos Bajnokság - módosítva
2010-03-02 00:00:00
Az első FILA Grappling Magyar Bajnokságot rendezte meg február utolsó napján a szervezet magyarországi képviselője Papp Valér. 33 klub vett részt, a Tatami Centrum az éremtáblázat élén végzett. Ez egyben kvalifikáció volt a Grappling Világbajnokságra. 11 versenyzőnk jutott ki eddig. Ez volt a 81. verseny, amelyen indultunk. Végeredmény itt.
A visszalépések, illetve a visszalépések visszavonása miatt némileg módosult a felnőtt VB-re kijutottak névsora.


A Felnőtt Világbajnokságra kijutott versenyzőink:

NoGi
Férfi 65 kg: Kelemen Attila


Gi
Női 60 kg: Balogh Andrea
Férfi 65 kg: Kelemen Attila

Ifjúsági és Veterán Világbajnokságra kijutott versenyzőink:

NoGi
Fiú Gyerek 40 kg: Szűcs András
Fiú Gyerek 50 kg: Göbölyös Márk
Leány Gyerek 55 kg: Steigler Alida
Fiú Ifjúsági I. 45 kg: Németh Soma
Leány Ifjúsági I. 50 kg: Steigler Alida
Fiú Ifjúsági II. 60 kg: Lakatos Sándor
Fiú Ifjúsági II. 85 kg: Szűcs Kristóf

Gi
Fiú Gyerek 40 kg: Szűcs András
Fiú Gyerek 50 kg: Göbölyös Márk
Fiú Gyerek 60+ kg: Orosz Máté
Leány Gyerek 55 kg: Steigler Alida
Fiú Ifjúsági I. 45 kg: Szűcs András
Fiú Ifjúsági I. 45 kg: Németh Soma
Fiú Ifjúsági I. 55 kg: Turányi Bence
Leány Ifjúsági I. 50 kg: Steigler Alida
Fiú Ifjúsági II. 60 kg: Lakatos Sándor
Fiú Ifjúsági II. 85 kg: Szűcs Kristóf
Fiú Ifjúsági III. 90 kg: Szűcs Kristóf
Férfi Veterán 90 kg: Szűcs Sándor


Az FTC Birkózó Csarnokában megrendezett versenyre nagyon sok csapat jött el és sok volt a néző is. A Tatami Centrum-ot 14-en képviseltük: Steigler Alida, Balogh Andrea, Szűcs András, Németh Soma, Göbölyös Márk, Turányi Bence, Orosz Máté, Lakatos Sándor, Szűcs Kristóf, Kelemen Attila, Börönte Dávid, dr. Boromisza Péter, Tóth Zoltán, Szűcs Sándor. A felkészítő edző Fekete Sándor, a csapatvezető Berkes László, a csapat fotósa, videósa Rapajka Zsuzsanna volt. A 14 versenyző közül 11 mind a két versenyszámban indult, Gi és NoGi versenyszámban egyaránt, hárman csak a Gi versenyszámban. Kecskemétet rajtunk kívül még a Kecskeméti Judo Club képviselte öt versenyzővel: Barcsik László, Csillag István, Illés Zoltán, Havas Balázs, Nagysolymosi Tibor, ők mindannyian Gi versenyszámban indultak. A két csapat kiváló eredményét mutatja, hogy a Gi versenyszámban kiadott 26 Magyar Bajnoki cím pontosan felét, 13 Bajnoki címet nyert kecskeméti versenyző.

Már a versenykiírásban is benne volt, hogy felnőtt kategóriák első helyezettje mehet a március végi Világbajnokságra Krakkóba, Lengyelországba, a többi kategória érmesei (első három helyezettje) az augusztusi Világbajnokságra Dakovóba, Horvátországba. Abban titokban reménykedtünk, hogy a könnyebbik feltételekkel valamelyik versenyzőnk kijut Horvátországba, de a krakkói Felnőtt Világbajnokságban nem mertünk hinni. Az elért eredmények felülmúlták minden várakozásunkat. Mind a nyolc nem felnőtt versenyzőnk kijutott, és - habár felnőtt aranyérmesünk nem lett - a három ezüstérmes felnőtt versenyzőnk közül kettő lett a jogosult, mert az előttük végző versenyző nem vállalta a világbajnokságot. Bíztunk a jó szereplésben már csak amiatt is, hogy az első ilyen versenyen, a novemberben rendezett nemzetközi FILA Grappling versenyen már három versenyzőnk indult és akkor mindannyian hozták az érmeket.

A Tatami Centrum versenyzői 26 érmet nyertek, 14 aranyat, 7 ezüstöt, 5 bronzot, valamint volt még 4 negyedik helyünk is. A aranyérmek feléért nem dolgoztunk meg, mert ezt úgy kapták versenyzőink, hogy a nevezett kategóriában nem volt ellenfelük. Mivel ez kvalifikációs verseny volt, a rendezőség ezeket az érmeket és az indulási jogosultságot is kiadta. Így (is) kapott aranyérmet NoGi versenyszámban Steigler Alida és Németh Soma, Gi versenyszámban Steigler Alida, Szűcs András, Göbölyös Márk, Orosz Máté és Szűcs Kristóf. Természetesen mindannyian elindultak magasabb számban, vagy kaptak ellenfelet maguk mellé, hiszen azért jöttünk, hogy küzdjünk, hogy tapasztalatokat szerezzünk. Többeknek így is sikerült (újabb) Magyar Bajnoki címet szerezni.

NoGi versenyszámban a legkisebbek legkönnyebb kategóriájában indult tőlünk Szűcs András és Németh Soma. Kaptak maguk mellé még két versenyzőt, akiket mindketten legyőztek az első fordulóban és utána nyomtak egy házi döntőt. NoGi Gyerek 40 kg kategóriában Magyar Bajnok Szűcs András, ezüstérmes Németh Soma. A gyermek következő kategóriában Márknak egy ellenfele volt és habár jól helytállt, kikapott, így NoGi Gyerek 50 kg kategóriában ezüstérmes Göbölyös Márk. Ifjúsági kategóriában már nagyobbak és erősebbek az ellenfelek, Bence kemény ellenfeleket kapott, még erősödnie és több tapasztalat is szükséges, két mérkőzésen kikapott, így NoGi Ifjúsági I korosztály 55 kg-ban Turányi Bence 4. helyezett lett. A következő korosztályban két tapasztalt és kiváló versenyzőnk indult, akik az ellenfeleikhez képest erősek, technikásak, így nem volt meglepő, hogy NoGi Ifjúsági II korosztály 60 kg-ban Magyar Bajnok Lakatos "ebihal" Sándor és NoGi Ifjúsági II korosztály 85 kg-ban Magyar Bajnok Szűcs Kristóf.

Még mindig a NoGi versenyszámnál maradva a lányok között Alida kénytelen volt az idősebbek között küzdeni, hiszen a korosztályában nem volt ellenfele. Jól helytállt, csak a döntőben tudták legyőzni, így NoGi Leány Ifjúsági II korosztály 55 kg-ban ezüstérmes Steigler Alida. A felnőttekre áttérve, Kelemen Attila a 65 kg-osok között indult, négyen voltak, két klasszis, tapasztalt versenyző bejutott a döntőbe, Attilának csak a 3. helyre volt esélye, amit szerencsére hozott, így Batsaikban Baiszgalan és Bajaczán Péter mögött NoGi Férfi 65 kg-ban Kelemen Attila bronzérmes. Ennek ellenére ebben a kategóriában ő képviseli Magyarországot a VB-n, mert a többiek nem vállalták. Börönte Dávidnak a 70 kg-osok között még több tapasztalatra van szüksége, de az eddigit is oklevélre tudta váltani: NoGi Férfi 70 kg-ban Börönte Dávid 4. helyezett lett. 10 kg-mal fentebb Borisz hasonló relációban van a többi versenyzővel, így NoGi Férfi 80 kg-ban dr. Boromisza Péter 4. helyezett lett. Újabb 10 kg-mal fentebb Tóth Zoltán a nyolc között nagyon erős ellenfelet fogott ki, így habár jól küzdött, nem tudott a legjobb négy közé jutni.

Délután került sor a Gi versenyszámra. Nekünk több is a tapasztalatunk ebben, jobban is fekszik, több versenyzőnk is indult (mindenki). Ugyanakkor érdekes módon a versenyen kevesebb a Gi versenyszámban az induló. Ebből is adódik, hogy míg a NoGi számban kettő, a Gi számban öt Magyar Bajnoki címhez jutottunk munka nélkül. Ennek így nincs értéke, viszont a kijutási jog fontos. Itt is szereztünk mindenkinek ellenfelet, senkinek sem kellett mérkőzés nélkül hazamennie.

A legkisebbeknél három versenyzőnket összevonták, egymás között elosztották az érmeket: Gi Ifjúsági I. korosztály 45 kg-ban Magyar Bajnok Szűcs András, ezüstérmes Németh Soma, bronzérmes Göbölyös Márk. Bencének szerencséje és csak két ellenfele volt, így habár kikapott tőlük, a harmadik helyezéssel kijutott a VB-re: Gi Ifjúsági I korosztály 55-kg-ban Turányi Bence bronzérmes. A következő kategóriában Máténak szerencséje volt, a BISE két versenyzője bevállalta a nehezebb ellenfelet - ezúton is köszönet nekik. Körbeverték egymást és a Rendezőség úgy döntött, hogy a súly alapján osztja a helyezéseket, így Gi Ifjúsági I korosztály 65 kg-ban Orosz Máté bronzérmes. Ebihalnak egy ellenfele volt, akit már legyőzött a NoGi versenyszámban is, így Gi Ifjúsági II korosztály 60 kg-ban Magyar Bajnok Lakatos "ebihal" Sándor. Nehezebb dolga volt, erős ellenfeleket kellett legyőznie, ráadásul magasabb korosztályban, de Kristófnak ez is sikerült - nem véletlenül lett ő az Év Felfedezettje -, így Gi Ifjúsági III korosztály 75 kg-ban Magyar Bajnok Szűcs Kristóf.

A lányokkal folytatva a Gi versenyszám eredményeit, Alida ugyanazokkal az ellenfelekkel találkozott, akik ráadásul nagyobbak és idősebbek is voltak, visszavágott a NoGi döntőbeli vereségért, mindenkit legyőzött, így Gi Leány Ifjúsági I korosztály 50 kg-ban Magyar Bajnok Steigler Alida. A nők között indult Andi, négyen voltak és elkerülte a szám klasszisát Bányai Evelint. Mivel a selejtezőben Evelint legyőzte a későbbi győztes Szanyi Mónika, Andi pedig szinten győzött a selejtezőben, így előrébb végzett, mint a harmadik Bányai Evelin: Gi Női 60 kg-ban ezüstérmes Balogh Andrea! Mivel Mónika nem indul a VB-n, így Balogh Andrea is kijutott a felnőtt VB-re! Folytatva a férfiakkal, Bajsza hazament a Gi versenyszámra, így Attilának volt esélye eggyel előrébb lépni, sikerült is bejutnia a döntőbe, ahol méltó ellenfele volt Bajaczán Péternek. Gi Felnőtt 65 kg-ban ezüstérmes Kelemen Attila. Mivel a Pécs Kempo vezetője visszalépett az indulástól, így Kelemen Attila kijutott a felnőtt VB-re!

5 kg-mal fentebb Dávid teljesen hasonló szituációba került, mint a Nogi versenyszámban: Gi Felnőtt 70 kg-ban Börönte Dávid 4. helyezett lett. 80 kg-ban dr. Boromisza Péter nagy csoportot fogott ki, így habár jól harcolt, nem jutott a legjobb négy közé. Nem úgy a 90 kg-ban Tóth Zoltán, aki kitűnően lépdelt előre a szintén nagy csoportban és két győzelem után csak a döntőben kapott ki: Gi Felnőtt 90 kg-ban Tóth Zoltán ezüstérmes! Ez Zoli eddigi pályafutásának a csúcsa, pedig ez a pályafutás már eddig is gazdag, nem véletlenül lett ő is az Év Felfedezettje! Egyetlen veterán (35+) korosztályú versenyzőnk, Szűcs Sándor háromfős csoportba került kemény ellenfelek közé, sajnálatos módon betegséggel is kellett küzdenie, ennek eredménye lett, hogy Gi Veterán korosztály 90 kg-ban Szűcs Sándor bronzérmes. Gyermekei, András és Kristóf egyenként három-három aranyérmet szereztek, így a Szűcs család a mai napon hét éremmel tért haza.

A Kecskeméti Judo Club (KJC) versenyzői várakozáson felül teljesítettek: négy felnőtt Magyar Bajnoki címet és két bronzérmet szereztek: Gi Felnőtt 70 kg-ban Barcsik László bronzérmes, Gi Felnőtt 75 kg-ban Csillag István bronzérmes, Gi Felnőtt 80 kg-ban Illés Zoltán Magyar Bajnok, Gi Felnőtt 90 kg-ban Nagysolymosi Tibor Magyar Bajnok, Gi Felnőtt 110 kg-ban Havas Balázs Magyar Bajnok, Gi Felnőtt Abszolút kategóriában Nagysolymosi Tibor Magyar Bajnok! Gratulálunk a kiváló eredményhez!

Az pedig, hogy a klub versenyzői ilyen jól szerepeltek, elsősorban grappling és földharc oktatónk, senpai Fekete Sándor áldozatos munkájának köszönhető. Versenyzőink képviselik a Magyar Ju Jitsu Szövetséget az ilyen versenyeken, öregbítik a klub és a szövetség hírnevét. Most pedig már Magyarországot is képviselik a Világbajnokságon. Ez a legjobb példa arra, hogy munkánkkal alakíthatjuk a jövőnket. A klub, a szövetség olyan lesz, amilyenné mi tesszük. Ha javítani, fejleszteni akarjuk, mi magunknak kell tennünk érte, ezt nem várhatjuk el senki mástól sem. Fekete senpai és a versenyzőink munkája jó példa erre, sőt talán azt is elérhetjük, hogy, ha jól dolgozunk, Magyarország előrébb végezhet a résztvevő országok között, mint ha versenyzőink nem jutottak volna ki a Világbajnokságra!

Az összesített éremtáblázat élén végzett a Tatami Centrum, a Kecskeméti Judo Club az ötödik. A 33 klub éremtáblázata első 10 helyezettje:
. . Klub neve . . . . . . . . . . . . . . . Aranyérem . . Ezüstérem . . . Bronzérem . . . 4. hely
1. Tatami Centrum. . . . . . . . . . . . . . . 14 . . . . . . . . . 7 . . . . . . . . . 5 . . . . . . . . . 4
2. Baranya Kempo HSE . . . . . . . . . . 10 . . . . . . . . . 4 . . . . . . . . . 5 . . . . . . . . . 4
3. Pit SE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4 . . . . . . . . . 2 . . . . . . . . . 1 . . . . . . . . . 0
4. Gracie Barra (Tamási-Szekszárd) . .4 . . . . . . . . . 1 . . . . . . . . . 2 . . . . . . . . . 1
5. Kecskeméti Judo Club . . . . . . . . . . .4 . . . . . . . . . 0 . . . . . . . . . 2 . . . . . . . . . 0
6. Bushido Honbu . . . . . . . . . . . . . . . . .3 . . . . . . . . . 0 . . . . . . . . . 0 . . . . . . . . . 1
7. Zrínyi, Baranta . . . . . . . . . . . . . . . . .3 . . . . . . . . . 0 . . . . . . . . . 0 . . . . . . . . . 0
8. Tiszacsege VSE . . . . . . . . . . . . . . . . 2 . . . . . . . . . 1 . . . . . . . . . 0 . . . . . . . . . 0
9. Pittbull . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .2 . . . . . . . . . 0 . . . . . . . . . 0 . . . . . . . . . 0
9. SZTE EHÖK Szeged . . . . . . . . . . . . 2 . . . . . . . . . 0 . . . . . . . . . 0 . . . . . . . . . 0

 
Kapcsolódó anyagok:
Képek a Magyar Bajnokságról
Tudnivalók a február 28-i Grappling versenyről 2010-02-21
Brazil ju jitsu és FILA-Grappling verseny - beszámoló 2009-11-28
Versenyzőink idegen terepeken 2009-11-13
IV. Földharc Verseny végeredménye 2009-10-03
III. Földharc Verseny végeredménye 2009-05-23

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2010 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1031967110319671103196711031967110319671103196711031967110319671


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés