h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 10 látogató
böngészi oldalunkat.

Grappling VB Dakovo 3. nap
2010-08-23 05:00:00
Az utolsó nap a Gi-s nap volt, vártuk, mert ez a versenyszám jobban fekszik nekünk. Három tegnapi versenyző kivételével mindenki indult ma is. Szerettük volna elérni a 20 aranyat, ami azt jelentette, hogy négy kell ezen a napon. A cél sikerült, négy aranyat, öt ezüstöt és három bronzot szereztünk. Ez volt a 90. verseny, melyen indultunk.

Orosz Máté is ezen a napon került sorra, pénteken az első napon kapott küzdelem nélkül aranyérmet, mivel Novice korosztályban nem volt hasonló súlyú versenyző, feltették a Schoolboys-ba, ahol összesen hárman voltak. A legnagyobb horvát fiúval kezdett és Máté gyönyörűen átlépte ellenfele guard-ját és mount-ba kerülve szemből azonnal lefojtotta, kopogott mint a kisangyal. A másik mérkőzésen is méltó ellenfél volt, bár a szerb fiú jobb volt nála és megérdemelten győzte őt le. Egy rövid ideig úgy nézett ki, hogy Máté lesz az aranyérmes, hiszen ellenfele tiltott technikát alkalmazott és le akarták léptetni. Máté aranyérme és a most megszerzett ezüstérme sokkal több, mint amit előzetesen várni lehetett, de felnőtt a feladathoz és sikerült!

Németh Soma is jobban szerepelt, mint tegnap, három mérkőzést vívott, melyből egyet, az elsőt megnyert. Úgy jöttek össze egyébként a küzdelmek, hogy az első nyolc fellépőnk mind győzött. Hihetetlennek tűnt. Szóval Soma négyfős csoportban volt, egy ellenfelét legyőzte, így bronzérmesnek vártuk és nagyon meglepődtünk, amikor a érem ceremóniakor aranyérmesnek mondták. Többen is szóltunk, hogy itt valami kavar van, utána kettőjüket szólították és Soma ezüstérmet kapott. Azóta megkaptuk a jegyzőkönyvet, mely szerint a csoportjában hárman voltak és bronzérmes. Az, hogy miért küzdött három ellenfelével is, nem derült ki. Az ezüstöt csak nem kérik utólag vissza.

Következtek az orgoványi fiúk, Dér Pisti a Schoolboys 60 kg, Péli Árpi a Cadet 55 kg kategóriában. Tegnap várakozáson felül NoGi-ben mindketten ezüstérmesek lettek, ekkor jött meg az étvágyunk és kezdtünk hinni abban, hogy Gi-ben akár himnusz is lehet egyiküknek, vagy mindkettőjüknek. Mind a két csoportban öten voltak tehát négy mérkőzés - négy nagyon nehéz mérkőzés - várt rájuk. Talán itt csúcsosodott ki az Őrült Augusztus, nehéz elmondani, hogy mit éreztünk, ahogy fordulóról fordulóra mindketten meggyőző fölénnyel győztek. Pistinek az utolsó ellenfelével küzdenie sem kellett, nem állt ki, így mindkét orgoványi fiú Világbajnok lett!

Az, hogy az étvágyunk megjött, az is mutatja, hogy Sanyikát beneveztük a Cadets 60 kg-on kívül a Juniors 60 kg-ban is, és maradt természetesen az abszolút is. Ez is annak köszönhető, hogy láttuk, tegnap mások is megtették ugyanezt és lett volna keresni valója NoGi-ben is a Juniorok között is. Hát mindig tanul az ember, csak járjon nyitott szemmel. Cadets 60 kg-ban öten, Juniors 60 kg-ban nyolcan voltak, viszont a FILA szabályai szerint - ötnél még körmérkőzés van, hattól jön az egyenesági kiesés és a visszamérkőzéses rendszer két harmadik hellyel - mégis az első csoportban volt több, négy mérkőzése, a másikban három. Minden mérkőzésén folyamatos irányításban volt, mindig volt elképzelése, stratégiája, amit meg is tudott valósítani, így ezen a napon Gi 60 kg-ban Lakatos "ebihal" Sándor két csoportban is Világbajnok lett, bebizonyítva, hogy 60 kg-ban nincs nála jobb (a felnőtt korosztály alatt)! Egy sportdiplomáciai sikert is elértünk, sikerült megbeszélni a FILA képviselőjével, hogy milyen feltételekkel indulhat - de indulhat! - a Cadets korosztályú Sanyika a szeptember végi felnőtt Európa Bajnokságon.

Szűcs Kristóf "Ironman" Cadets 85 kg-ban szintén a lehető legtöbb, négy mérkőzést vívta, mivel itt is öten voltak. Itt volt Isichko Yaroslav ismét, akivel Kristóf külön párbajt vív, felváltva nyernek egymás ellen. Egyértelmű volt megint, hogy ők a súlycsoport legjobbjai, de most a körmérkőzés miatt egy vereség esetén is esélye van a z ezüstéremre. Sajnos Isichko kiegyenlített (2-2-re állnak így), azaz legyőzte Kristófot, aki viszont mindenki másnál jobb volt, így Kristóf ezüstérmes lett!

A nap végén jött az Abszolút, ahol Sanyika és Kristóf is, és természetesen Tadjanov Ivica "Terminátor" is indult, bár nagy meglepetésünkre az őt legyőző és a NoGi Abszolútban diadalmaskodó Racic Antun nem. Nyolcan voltak, Kristóf szerencsésen külön ágra került Terminátorral (tegnap NoGi-ben, ő verte ki Kristófot a döntőből). A sorsolás szeszélye folytán viszont Sanyika az első fordulóban kikapta Terminátort! Hihetetlen volt nézni a több, mint 30 kg-mal (kb. 60%-kal nehezebb) ellenfél elleni küzdelmét Ebihalnak! De bevállalta, ezen a VB -n már nem először és méltó ellenfele volt, látszott ez azon is, hogy Terminátor az első pillanattól kezdve nagyon komolyan vette, mint ellenfelet és bizony nagy volt az ováció a győzelmekor. Reméltük, hogy a döntőbe jut, hiszen ekkor húzza magával Sanyikát, aki mehet talán a harmadik helyért. Nos ez így is lett, az egyik ágon Terminátor, a másik ágon Kristóf ment előre legyőzhetetlenül.

Éreztük a lehetőséget a levegőben, Kristóf jó formában volt, talán elkapja Terminátort a döntőben. Előbb viszont jöttek a harmadik helyért a küzdelmek, ahol Sanyika a cseh vitézzel, Kozma David-dal került össze, aki a Junior 75 kg győztese, rendkívül erős, jó kötésű srác. (Közben a nyolcas torna egyik résztvevője elájult és az orvosi stáb ugyan észhez térítette, de fél óra alatt sem tudott felülni, vagy felállni, így elvitte a mentő.) Sanyika Kozma ellen végig irányított, beugrott guard-ba, amiért az ellenfele 1 pontot kapott, feltette a háromszöget, dolgozta a kart végig, Kozma csak védekezett és mindent kibírt, a háromszögeket is így 1 ponttal ő győzött. Végül következett a döntő Kristóf és a Terminátor között. Habár 3 évvel idősebb és közel 10 kg-mal nehezebb volt Kristófnál, láttunk esély a győzelemre és Kristóf végig nagyon keményen állta is sarat, de sajnos Terminátor felrakott egy védhetetlen háromszöget, melyet nem lehetett kibírni, Kristóf lekopogta, így Gi Abszolútban Szűcs Kristóf "Ironman" ezüstérmes lett! Gratulálunk Kristófnak, hihetelen teljesítménnyel összesen négy érmet szerzett Magyarországnak!

A magyar csapat mai további eredményei:
Krász Kira Schoolgirls Women Gi 50 kg 4. helyezett
Péterfia Enikő Schoolgirls Women Gi 55 kg 2. helyezett
Priskin Gábor Schoolboys Men Gi 55 kg 3. helyezett
Budai Richárd Schoolboys Men Gi 60 kg 4. helyezett
Nagy András Cadets Men Gi 65 kg 4. helyezett
Pozsárkó Eszter Cadets Women Gi 55 kg 3. helyezett
Péterfia Karola Juniors Women Gi 65 kg 3. helyezett

Gratulálunk a magyar csapatnak az elért kiváló eredményekhez!

 
Kapcsolódó anyagok:
536 kép a VB. 3. napjáról
Grappling VB Dakovo 1. nap 2010-08-20
Grappling VB Dakovo 2. nap 2010-08-21
Csudálatos mese 2010-08-23
Superfight: Tóth Zolika kihívta a horvát bajnokot! 2010-08-23
Kiemelkedő személyiségek a Grappling VB-n 2010-08-23

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2010 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1031977010319770103197701031977010319770103197701031977010319770


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés