h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 22 látogató
böngészi oldalunkat.

Csudálatos mese
2010-08-23 09:00:00
Csudálatos mese egy fiúról, aki Magyarország egy eldugott kis településén elkezdett edzésekre járni, majd három év múlva egy külföldi Világbajnokságon képviselhette országát, felállt a dobogó legmagasabb fokára és eljátszották neki a magyar himnuszt. Csudálatos, de igaz. Mert megtörtént. Kétszer is. Dér Pistivel és Péli Árpival.

Kedves gyerekek!

A mesémet még korábbról kell, hogy kezdjem, hiszen van még egy-két csudálatos dolog ebben a történetben.

Történt pedig akkor, mikor senki nem gondolta volna, ott ahol senki nem várta, hogy egy szegény magyar embernek megszületett a legkisebb fia. Nőtt, növögetett a fiú, egyszerű gyerek volt, de sokra vágyott. Mikor felcseperedett, ő is dolgozott mindenfélét, hogy segítsen eltartani a családját, dolgozott napszámba, dolgozott portásként, dolgozott segédként. Mikor saját családja is lett, rájött szakmát kell tanulnia, tanult ő nem is egyet. Kitanulta az ácsmesterséget és csudálatos tetőket faragott.

Kemény kötésű gyerek volt, kérték is kísérje el ezt azt a barátját, ha veszélyes környékre ment, gondolta is, elvégezne ezzel kapcsolatos iskolát is. Közelben a nagyvárosban indult is ilyen iskola, úgy hívták "személy- és vagyonőr tanfolyam". Fertályévig kellet ide járni és találkozott - kedves gyerekek - nos, itt találkozott egy csodálatos dologgal, amit úgy hívtak: ju jitsu. A tanfolyam hallgatói megismerkedtek ennek a csudálatos módszernek az alapjaival.

Hát ez a fiatalember - nevezzük őt Józsinak - nos ez a fiatalember - halljatok csudát - beleszeretett ebbe a csudálatos dologba, melyet úgy hívtak: ju jitsu. Már régen vége volt a tanfolyamnak, de ő még mindig evvel foglalkozott. Tucatnyi éven át nap napot követve ő rendszeresen járt e szomszédvárba és edzett, csak edzett. Közben a tanfolyamon tapasztaltakat jól hasznosította a gyakorlatban, kiváló és rendszeresen foglalkoztatott ember vált belőle. Szóval tucatnyi éven keresztül keményen edzett Józsi - nem tudom, mondtam-e már egyszerű, kemény gyerek volt, de nagyra vágyott - s közben kiókumlált két dolgot: kigondolta, hogy ő bizony leteszi ebből a csudálatos dologból a mestervizsgát és azt is, hogy ezután a falujában tanítani fogja.

Ehhez viszont a Józsinknak komoly próbákat kellett kiállnia. Újabb kétéves tanfolyamot kellett elvégeznie, melyet úgy hívtak: "edzői szaktanfolyam". És ekkor olyan dolog történt, amely mindenki mást visszatántorított volna, de a mi kemény Józsinkat nem: közölték vele, nem indulhat-e próbán mert nincs a tarsolyában egy nagy kincs melynek neve: "érettségi". Nevetett ezen csak Józsi - Megszerzem én e kincset! - mondá - Mit kell érte csinálni? - Három évig szintén a szomszédvárba átjárni és magadat legyőzve megcsinálni azt, amit úgy hívnak: "dolgozók esti gimnáziuma".

A mi Józsinknak három kincset kellett a tarsolyába gyűjtenie: először az érettségit, melyért három évet dolgozott, utána az edzői bizonyítványt melyért két évig dolgozott, de a legfontosabb a harmadik volt, a mestervizsga, melyért tucatnyi évig küzdött. Eljött tehát a nagy nap és a mi Józsink odaállt a messze földről érkezett kiváló sokdanos nagymesterek elé és megcsinálta vizsgáját. Csudálatos teljesítménnyel begyűjtötte a harmadik, legnagyobb kincset és nekifoghatott véghezvinni élete nagy álmát, saját ju jitsu iskolája legyen a szülőföldjén.

Megadta a módját az indulásnak a mi Józsink bemutatóval, teremmel, szőnyeggel és egy csudálatos őszi napon elkezdett a szülőfalujában oktatni. Közelben semmi ilyesmi nem volt, jöttek is a gyerekek és a felnőttek, hogy megszemléljék, mivel is foglalkozik a mi Józsink. Volt aki kipróbálta és volt aki ott is ragadt, lettek tanítványai. Szépen gyarapodott az iskola, mikor csudálatos dolog történt, kedves gyerekek. Egyszercsak beállított egy falubeli néni az unokájával, hogy rábízná az unokát, hogy nevelje, faragjon embert belőle. Hát ez néni ugyanaz volt, akihez tucatnyi évvel ezelőtt napszámosként járt a mi Józsink és most az unokáját bízta rá! Ez bizony megelégedéssel töltötte el Józsit, ezért megérte a sok-sok év lemondás, edzés és munka.

A tanítványok között meglepően sok volt a tehetséges. Jól sáfárkodott velük és a saját tudásával és nagyszerű embereket faragott belőlük. Nagy tiszteletnek örvend a falujában Józsi, hallgatnák rá, elfogadják a véleményét, tanácsát. Sokan a tanítványok közül kiváló előmenetelről tettek tanúbizonyságot és jöttek is az eredmények. Közben Józsinak segítője is akadt, Zoli, ki egyik felnőtt tanítványa volt, de bekapcsolódott az oktatásba.

Ekkor gondoltak egy csudálatosat, elindítanák ők bizony ezeket a tanítványokat versenyeken. No több sem kellett, a gyerekek még keményebben edzettek, nagyon akarták a sikert, a jó szereplést a versenyeken, látták az ellenfeleket, tudták miért, ki ellen kell készülni, edzeni. Egyre jobb és jobb eredményeket értek el jutottak előre folyamatosan.

Közben a szomszédvárban - hol korábban Józsi tanult - szintén folytak az edzések, versenyek. A legkiválóbb tanítványaikat Józsi és Zoli rendszeresen átvitték a szomszédvárba, hogy ott is készüljenek, találkozzanak újabb és újabb harcosokkal, lássanak csudákat. Na és persze a legnagyobb megmérettetéseken induljanak együtt. Így került sor aztán olyan próbákra, hová magyarhon legkiválóbb vitézei jöttek el.

Féltették is a saját kis vitézeiket, de bíztak is bennük és e bizalmat meghálálták, egyre jobbak lettek és már ők is magyarhon legkiválóbbjai közé tartoztak.

Jött a hír akkoriban, hogy a szomszéd ország nagy királya összegyűjtené a világ legjobbjait, hogy kiválassza a földkerekség legkiválóbb harcosait. Két harcos csapatot is választana, a páncélban és az anélkül küzdőket. Mivel a mi harcosaink országuk legjobbjai közé tartoztak immár, meghívást kaptak a tornára a páncélban és anélkül való küzdelemre egyaránt. Elutaztak hát a harcosaink és látták a csudát ahogy összegyűltek a legkiválóbb harcosok. Először voltak ilyen helyen, meg is voltak illetődve rendesen.

A szomszéd ország nagy királya két napon át kora reggeltől késő estig rendezte a küzdelmeket, első nap páncél nélkül, második nap pedig páncélban. Megilletődött harcosaink keményen helytálltak, és egy kivételével le is győzték ellenfeleiket. A páncél nélküli küzdelemben nem ők voltak a legjobbak, de ott voltak a jók között. Kifigyelték a küzdelmi rendszert, az ellenfeleket és kigondolták, hogyan lehet másnap csudát tenni.

Következett a legcsudálatosabb nap, az utolsó, mikor harcosaink páncélban léptek küzdőtérre. Ismerték már ellenfeleiket, és hozzászoktak a megmérettetéshez, bíztak magukban. Jöttek a legkiválóbb ellenfelek a világ minden tájáról. Jól megragadták őket, hasznosították minden tudásukat és legyőzték őket. Senki sem tudta őket ezen a napon a páncélos küzdelemben legyőzni!

Ők lettek a Világ legjobbjai! A viadal végén a szomszéd ország nagy királya a pódiumra hívta őket, nyakukba akasztotta a csudamedált és eljátszották nekik országuk csudálatos himnuszát. Dicsőséget szereztek országuknak, szövetségüknek, városuknak, klubuknak, annak a csudálatos dolognak, melynek a neve: ju jitsu!

Itt a mese vége - egy csudát van itt a vége, kedves gyerekek! Hiszen csak most kezdődik! Figyeljétek és várjátok a csudálatos folytatást...

 
Kapcsolódó anyagok:
Grappling VB Dakovo 2. nap 2010-08-21
Grappling VB Dakovo 3. nap 2010-08-22
Superfight: Tóth Zolika kihívta a horvát bajnokot! 2010-08-22
Cseri József: bronzérem a Kempo Világbajnokságon! 2007-05-18
Cseri Józsi feketeöves lett 2004-08-03

Hozzászólások (2)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.

2010-09-02 13:37:38      dani19960418
csudálatos mese volt....:D Zolinak sok tisztelet amiért fel készittete
őket ja és nekem ilyen versenyekre köszönm zoli és a kecskeméti
csapatna hajrá tatami centrum:D:D
2010-09-01 02:05:10      jitsulány
De aranyos:) Sokat mosolyogtam miközben olvastam:) Ja és persze ez 
(is) csudálatra méltó!

2010 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029762510297625102976251029762510297625102976251029762510297625


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés