h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 26 látogató
böngészi oldalunkat.

VII. Brazilian Jiu Jitsu Hungarian Open
2011-11-12 22:00:00
November 12-én rendezte meg a Gracie Barra Hungary a VII. Brazilian Jiu Jitsu Hungarian Open versenyét, melyen 15 ország 293 versenyzője indult. A Tatami Centrumot négy versenyzőnk képviselte és három érmet szereztek. A továbbiakban Fekete Sándor beszámolóját olvashatjátok. Ez volt a 116. verseny, melyen részt vettünk.

Fekete Sándor beszámolója:

"November 12-én 4 versenyzővel vettünk részt a VII Open Bjj Hungary versenyen.
Balogh Andrea fehér öv -62kg
Fekete Csaba fehér öv -76kg
Szűcs Kristóf kék öv -88kg
Fekete Sándor kék öv -94kg

Megérkezésünkkor már láttuk, hogy nem kis versenyen veszünk részt. 15 ország 293 atlétája képviselte klubcsapatát. A sorsolásokat a falon megtaláltuk, izgatottan tanulmányoztuk. Andiék 5, Csabiék 31!!!, Kristófék 12, Sanyiék 5-en voltak a súlycsoportban. Próba mérlegelés után, Csaba és Sanyi megkezdte első harcát a felesleges dekák ellen.

Hamarosan megkezdődött a fehér öves kategória mérkőzés sorozata. Fekete Csaba lépett elsőnek tatamira közülünk, ellenfele magyar volt. Csaba magabiztosan irányított és szorgalmasan gyűjtötte pontjait ellenfelét folyamatosan kontroll alatt tartotta és kb. 4 percnél karfeszítéssel a győzelmet megszerezte. Mindannyian örültünk sikerének, kis idő múlva ismét ő következett szintén magyar srác ellen küzdött. Csaba azonnal "duracell" üzemmódban kezdett és halmozta pontjai számát. 2 percnél hátsó gi fojtással kopogtatta ellenfelét. Még jobban örültünk, mert a következő mérkőzése már a legjobb 4 közé jutásért folyt.

Időközben elkezdődtek a női kategóriák is ahol összevonták az övfokozatokat. Andi nagyon izgult az első mérkőzése előtt, Krifka Anitával kezdett. A tét a döntőbe jutás volt. 30 másodpercnyi tologatás után Andi mindenki meglepetésére repülő karfeszítéssel támadott. Ellenfele ugyan megmenekült a kopogástól de némi igazítás után feladni kényszerült a mérkőzést 1 perc 20 másodpercnél. Örömünk csak fokozódott, sajnos a lány könyöke meghúzódott mert csak sokára kopogott. Jobbulást kívánunk neki! Ismét Andi következett, a döntőt vívta Németh Orsival, aki kék öves. Andi határozottan ment és küzdött, de Orsi győzött egy átforgatással. A mérkőzés végig ment biztató jeleket adva a jövőre nézve. Balogh Andi ezüstérmet szerzett! GRATULÁLUNK!!!

Ismét Csaba következett, ellenfele magyar volt. Mindketten óvatosan kezdtek, méregették egymást. Egy lenti kavarodás után Csaba megszerezte első pontjait, 2 percnél jártunk. A mérkőzés további részében is Csaba szerzett még pontokat, és a vége előtt fél perccel a háromszög fojtást is végrehajtotta. Csaba a harmadik mérkőzését is kopogtatással nyerte ezzel a döntőbe jutásért küzdött legközelebb, de a bronzérem már megvolt. Ismét örültünk! Következett Csaba negyedik mérkőzése, ellenfele nem magyar volt. Látszott, hogy ez lesz eddigi legnehezebb mérkőzése Csabának. Hamar jött is a boka billentés Csaba földre került és ellenfele belekezdett a pontgyártásba. A mérkőzés végigment Csaba tisztességesen helytállt de a győzelmet ellenfele megérdemelten kapta. Fekete Csaba bronzérmet szerzett! GRATULÁLUNK!!!

Fekete Sanyi volt a következő emberünk aki tatamira lépett, ellenfele szlovén versenyző volt. Pörgős irammal indult a mérkőzés, a szlovén fiú lábra támadással kezdett de Sanyi védte, majd ismét ez jött és billentés után 2 pontot írtak a szlovén srácnak. Sanyi azonnal állt is fel és rövid időn belül repülő karfeszítéssel támadott vissza amiből kis idő után sikerült kifordulni ellenfelének. Sanyi ezután folyamatosan átvette a kezdeményezést és szaporította pontjai számát. A mérkőzés végigment és 8-2-es győzelemmel döntőbe jutott Sanyi. Örömködés.

Szűcs Kristóf is sorra került, ellenfele egy fejjel magasabb horvát volt. Kristófot földre húzta ellenfele és sokáig ment a pontszerzési lehetőség keresése, ami végül a horvát fiúnak sikerült egy átfordítással. Kristóf térde sajnos meg is sérült de ez csak utána derült ki. További pontokat is szerzett még a horvát és a háromszög fojtás is felkerült Kristófra, de az idő lejárt. Kristóf sajnos vesztett, de ezen a napon mindenkit legyőzött a horvát srác és megérdemelten lett kategóriájának bajnoka. Kristóf így kiesett a további versenyből, fiatal kora ellenére derekasan helytállt. GRATULÁLUNK!!!

Fekete Sanyi döntőbeli ellenfele horvát volt. Hamar földre kerültek és a mérkőzés feléig ment a pont keresése. Egy szabadulási kísérlet közben a horvát fiú Sanyi hátára került és máris 6 pontot szerzett. Ezután a hátsó gi-s fojtást is sikerült befognia, kopogás nem történt csak egy kis bealvás a vége előtt 1 perccel. Ezüstérem lett Fekete Sanyi versenyzésének a vége, ennek is nagyon örültünk.

Minden előzetes várakozásunkat felülmúlta összesített szereplésünk. Jóérzéssel utaztunk haza és keményen dolgozunk ezután is.

Másnap a szemináriumon Szűcs Andrissal képviseltük a klubot. Zé Radiola mester oktatott és a fia is ott volt, aki sokszoros brazil bajnok. Andrissal hasonló korú és súlyú, gurultak néhány menetet, ami kiegyenlített volt. Nem igazán találkoztak még olyan ellenféllel, aki hasonló színvonalat tud. Ez a nap is jól sikerült."

Eddig a beszámoló. Ez volt a harmadik alkalom, hogy indultunk ezen a versenyen. Két éve az V. BJJ Hungarian Open versenyen két versenyzőnk indult és érmet nem szereztek. Tavaly a VI. BJJ Hungarian Openen szintén két versenyzőnk indult, akkor egy bronzérem termett. Habár a verseny is fejlődik, hiszen egyre több a csapat és a versenyző, a Fekete Sándor által vezetett csapatunk is egyre eredményesebb, idén két bronz- és egy ezüstérmet szereztek! Gratulálunk!

 
Kapcsolódó anyagok:
Két érem a GB Submission Grappling háziversenyén 2011-05-15
Ebihal bronzérmes a VI. Open BJJ Hungary versenyen 2010-11-20
Két érem az V. Submission Grappling Open-en 2010-05-01
Brazil ju jitsu és FILA-Grappling verseny - beszámoló 2009-11-28

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2011 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2022 Május
HKSzCs PSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

     

Látogatók száma:
7515028751502875150287515028751502875150287515028


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés