h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 83 látogató
böngészi oldalunkat.

Ez történt 2011-ben I. - A Szövetség eseményei
2011-12-28 00:00:00
Tavalyi jubileumi évünk nagyon sűrű volt, idén természetesen kevesebb volt a program, de így is bőven van miről beszámolni. Mind a dojo-k száma, mind a Szövetség taglétszáma tovább bővült, rendezvényekből és résztvevőkből idén sem volt hiány, hála instruktorainknak. Szomorú és felemelő pillanatokból is jutott a 2011-es évre.

Az év rögtön egy pozitív hírrel kezdődött, február 1-től újra nyitott az Angyalföldi dojo és ismét rendszeresen oktatott Technikai Igazgatónk shihan Kovács Attila. A dojo-t Központi dojo-nak kereszteltük át. Márciusban Hódmezővásárhelyen megnyitott új dojo-nk a Mozgás Központ, májusban Veszprémben a Ten-Shin-Kai Ju Jitsu dojo, szeptemberben pedig az első budai dojo-nk a Római Parton.

Új dojo-ink közül a Mozgás Központ dojo tatami támogatásban is részesült, 30 db. vadonatúj tatamit helyezett oda Szövetségünk, hiszen 2011-ben is bővült a Tatami Pályázatunk. Sőt, hihetetlen mértékben megugrott a kihelyezhető tatamik száma - köszönhető ez részben a tavaly ősszel a HEGYEM mozgalommal kötött megállapodásunknak is. A program három éves története során 2009-ben 20 db, 2010-ben 40 db, 2011-ben pedig már 161 db tatamit helyeztünk ki a dojo-kba! A programnak fontos szerepe van a szakmai munka fejlesztésében és a Szövetség létszámának az emelkedésében.

Idén egyéb eszközfejlesztésünk is volt, 2004 és 2008 után 2011 februárjában ismét új edzéseszközök kerültek a dojo-kba; pajzsokat és pontütő kesztyűket, zsákokat és zsákoló kesztyűket és más egyedi edzéseszközöket helyeztünk ki több, mint egymillió forint értékben.

Soke Kelemen István oktatja az újonnan felszerelt TEK (Terrorelhárítási Központ) kiképző központjában a kommandósokat. A Kelemen Ryu Ju Jitsu a kiképzés szerves részévé vált, a mester és a ju jitsu-nk a legalkalmasabb erre a feladatra és olyan technikákat, módszereket tanulnak tőle, amit más módon nem tudnának elsajátítani.

Hagyományos rendezvényeink a megszokott időpontban és helyszínen kerültek megrendezésre. Instruktori gyűléseinken február és szeptember utolsó szombatján soke Kelemen István és shihan Kovács Attila tartotta az edzéseket. Nyári Táborunk a szokott helyszínen Balatonfenyvesen került megrendezésre, ahol ismét megrendeztük a dan és kyu vizsgákat, a közösségi programokat; a nyitó szalonnasütést, a Fórumot és az Aranybogrács főzőversenyt. A Tábor végén újra volt mini Budo Gála, záró bankett és karaoke parti.

A Nyári Táborban Szövetségünk dankollégiuma két új fővel bővült, sikeresen vizsgázott 1. dan fokozatra Tálos Lajos és Horváth János itt kapta meg mesterfokozatát. Egy-egy sikeres 2. ill. 3. danos vizsgának is örülhettünk: sensei dr. Földházi Ferenc lett 2. és sensei Plébán J. Kristóf 3. danos mestere a Szövetségünknek. Soke Kelemen István több, évtizedek óta a Szövetség érdekében keményen dolgozó tanítványát léptette elő újabb fokozatra: 5. danos lett és shihan rangra lépett sensei Kluka József, 4. dan fokozatot kapott sensei Ónodi István, sensei Kollerits Miklós és sensei Seres Károly. 3. dan fokozatra lépett elő sensei Várkonyi Gábor és sensei Csicsmann Gábor. Sensei Ónodi Istvánt ezen kívül az ifjúság, az utánpótlás neveléséért külön diplomával és kupával jutalmazta alapító mesterünk.

Klubjaink a törődést azzal is meghálálták, hogy sok jól felkészült tanítványt küldtek vizsgázni a tavaszi, nyári és őszi országos vizsganapunkra. Idén összesen 27-en vizsgáztak a kék és barna övfokozatokra. 3. kyu (kék öv) fokozatra vizsgázott sikeresen a Szui Ryú dojo-ból (hatan!) Kisistók Réka, Antal József, Balogh Csaba, Petrucz Krsztan, Sáfár Zoltán, Vincze Roland, a debreceni DRSE dojo-ból dr. nemes Réka, Makula Péter, Márta István és dr. Tóth Csaba, a Kiskunhalasi dojo-ból Ambrus Péter, a kaposvári Bushido dojo-ból Horváth Kornél, a kecskeméti Bányai dojo-ból Fekete Róbert, a Szentendrei dojo-ból Draskovics Imre.

Sikeresen vizsgázott 2. kyu (barna öv) fokozatra a Főnix dojo-ból Márton András és Zoltán, a Hatvani dojo-ból Sáfár József, a Kiskunhalasi dojo-ból Csányi Dénes, a debreceni Sakura Kyokai dojo-ból Kubosi Ildikó, a Szui Ryú dojo-ból Takács Tamás. Sikeres 1. kyu-s (barna öv fekete csíkkal) vizsgát tett Döngölő Róbert a Soproni dojo-ból, dr. Szilágyi Dávid a Főnix dojo-ból, Hiripi Gábor és Kertész Attila a Sityu-Team dojo-ból. Különleges a helyzetük, hiszen korábban más szervezetnél már barna öv fokozatot szereztek, nálunk pedig a fehér övtől kivárási idő nélkül minden fokozatra újra vizsgáztak Márton András és Zoltán a Főnix dojo-ból, így ők idén két fokozatra is sikeres vizsgát tettek! Sajnos egy vizsgát részben rosszullét miatt félbe kellett szakítani, a következő vizsganapon lesz újra lehetőség rá.

Edzőképzésünk újabb évfolyama fejeződött be, öten szereztek hivatalos állami diplomát idén: sensei Kluka Borbála, sensei Daru Éva, sensei dr. Földházi Ferenc, sensei Kovács Gábor és Herle Zsolt. Az edzőképzésnek új helyszíne is volt, Siófokon shihan Kálóczi József tartott instruktorainknak továbbképzést. Reményeink szerint 2012-ben mind az edzőképzés, mind a siófoki továbbképzés folytatódni fog. Többek között az edzőképzésünk feltételeinek a biztosítása miatt szerettük volna a Szakszövetséget létrehozni idén az új Sporttörvény kihirdetése után. Sajnos a törvény kihirdetése csúszik, így a Szakszövetség létrehozása is.

Szemináriumainkat minden témakörben folytattuk: shihan Kovács Attila övanyag szemináriumain a fehér öv sárga csík (6. kyu) és a sárga öv (5. kyu) anyagát vettük át részletesen. Sensei Lóki Sándor állásküzdelmi szemináriumain a kyokushin küzdőrendszerébe kaptunk bepillantást, míg Halmi Viktor az MMA küzdelem alapjaiba avatott be bennünket. A Nyári Táborban sensei Csicsmann Gábor a dobások helyes végrehajtásáról, sensei Fekete Sándor pedig a földharcküzdelemről, sensei Lóki Sándor az állásküzdelemről tartott nekünk szemináriumot.

Alapító mesterünk soke Kelemen István az év vége felé több dojo meghívását is elfogadta és jó hangulatú beszélgetésen vett részt, illetve edzést tartott Orosházán, Szentendrén, Kecskeméten és Győrben.

Érthető módon a tavalyi Jubileumi Évben a média kiemelt figyelmet fordított a Szövetségünkre. Idén is voltak rólunk beszámolók, elsősorban a Weben. Ez annak is köszönhető, hogy az aktivitásunk az Interneten az idei évben fokozódott. Már tíznél több klubnak van honlapja, több folyamatosan frissül, híreket és véleményeket közöl, az események dokumentálásán túl hozzájárul a véleményformáláshoz is. Megjelentünk a Facebook-on is, a Szövetségünket lájkolók száma karácsonykor elérte a 400-at. Szövetségi honlapunk soke Kelemen István több írását is közölte. Más tőlünk független webes forrás is írt a Mesterről, ezek közül a Népszabadság és a Napimaflás blog írására a Szövetségi honlapon is hivatkoztunk.

Szomorú eseményből sajnos az idei évre is jutott, márciusban elhunyt sensei Takács Tibor volt debreceni instruktorunk, dojo-vezetőnk. Tibike temetésén kivételesen nagy számban volt jelen a Szövetségünk, a családot támogattuk is. Szövetségünk és a Ryu összezárt és megmutattuk, milyen fontos is volt nekünk Tibike. Soke Kelemen István a sírjánál beszédet mondott, előléptette Tibikét 2. dan fokozatra, az új fekete övét mellé temettük a sírba.

A Ryu fejlődésében kiemelkedő év volt a tavalyi. Az akkor bevezetett új emblémázási rendszerünk kiteljesedett, hiszen ősztől sorozatban gyártattuk a felvarrókat és idén ez mindenkihez eljutott. Más dokumentumokra is felkerült az új embléma, így az új vizsgadiplomákra, illetve a megújított Budo Pass-ra. A Ryu megalapításában kiemelkedő mestereket novemberben újra üdvözöltük. A Szövetségünk nevében sensei Seres Károly Szövetségi Kapitányunk Aradon meglátogatta soke Kozo Kuniba és shike Giacomo Spartaco Bertoletti mestereket és elvitte soke Kelemen István ajándékait. Soke Kozo Kuniba a Szövetségünk tiszteletbeli mestere lett.

Országos versenyeink a hagyományokhoz híven tovább folytatódtak. A Jitsu Fight versenyekből Ónodi István idén is hármat rendezett. A tavaszi Hírös Kupa és az őszi Kecskemét Kupa versenyeink ismét sok érdeklődőt vonzottak. Ismét megrendeztük Monorierdőn és Hatvanban is a már múlttal rendelkező versenyeinket is. Habár idén a Földharc verseny elmaradt, jövőre a megrendezése ismét tervbe van véve. Versenyzőink elindultak más szervezetek által rendezett versenyeken is és tovább növelték a Szövetség és a Ryu jó hírét.

Nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő eredményeket is sikerült elérni. Sensei Fekete Sándor a Hírös dojo-ból a január végén Lisszabonban rendezett Brazil Jiu Jitsu Európa Bajnokságon mind a súlycsoportjában, mind az Abszolútban Európa Bajnok lett. A februárban megrendezett Kempo Európa Kupán sensei Cseri József az Orgoványi dojo-ból két számban is Kempo Európa Kupa győztes lett. Novemberben Magyarország rendezte a FILA Grappling Világbajnokságot a Kadet, junior és Veterán korosztály számára. Magyarország tíznél több Világbajnokot adott, közülük hárman a Szövetségünk tagjai: Seprenyi Bettina a Monorierdő dojo-ból, Rácz Dávid az Orosházi dojo-ból, Szűcs Kristóf a Hírös dojo-ból. Gratulálunk és köszönjük!

 
Kapcsolódó anyagok:
Ez történt 2011-ben II. - A klub eseményei
Ez történt 2011-ben III. - A versenyek eseményei
Ez történt 2010-ben I.
Ez történt 2010-ben II.
Ez történt 2010-ben III.

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2011 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029346110293461102934611029346110293461102934611029346110293461


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés