h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 78 látogató
böngészi oldalunkat.

Ez történt 2011-ben II. - A klub eseményei
2011-12-29 00:00:00
A szövetségi események összefoglalása után jönnek a klub történései. Hagyományaink folytatódtak, de néhány újdonságot is bevezettünk. A válság érzékenyen érintett bennünket, létszámunk csökkent. Már nem a Bányai dojo Magyar Ju Jitsu Szövetség legnagyobb dojo-ja.

A szakmai munkánk, a ju jitsu, a Kelemen Ryu oktatása számunkra a legfontosabb. Olyan értékeket tudunk átadni általa, mellyel mindenki hasznára válik. Közel negyedszázados tapasztalatunk van ebben (2012-ben fogjuk ünnepelni a klub fennállásának 25 éves jubileumát). Féléves ciklusban dolgozunk, ez évben a 47., a 48. és 49 félévünk volt részben vagy egészben érintve. Félévente egyszer van az összevont, a Demonstrációs Edzésünk, május 26-án rendeztük meg a XVI. és december 1-én a XVII. Demonstrációs Edzést.

Kivételes vendége volt a XVII. Demonstrációs Edzésnek, Szövetségünk és a Ryu alapítója, soke Kelemen István fogadta el a meghívásunkat és tartott nekünk edzést. Hagyományunk az is, hogy ezen az edzésen adjuk át a már hét éve tagjainknak a Hűség Emlékplakettet. Ebben az évben ez is különleges lett, ugyanis a tavaszin négyen, az őszin pedig heten kapták meg a Hűség Emlékplakettet: Kovács Sándor a Hetényi dojo-ból, Szűcs Sándor és Szűcs Kristóf a Hírös dojo-ból, Bus András a Bányai dojo-ból illetve Istenes Alexandra a Hetényi, Balog Zoltán az Orgoványi és Barta Zsolt, dr. Czabán László, Czabán Tamás, Paróczai Dávid, Turányi Bence a Bányai dojo-ból.

Megtiszteltetés a számunkra, hogy ilyen sokan hűségesek a klubunkhoz. Tizenegyen vannak akik 2004-ben iratkoztak be és még mindig járnak az edzésekre! Nálunk az a rendszer, hogy 12 havonta kapnak tagjaink új Tagsági Könyvet, az első kettő sárga színű, a második kettő sárga, az ötödik és hatodik zöld, majd két kék, két barna következik. 2011-ben gyakorta előfordult a felnőtt edzésen, hogy több a kék és a barna Tagsági Könyv, mint a fehér és a sárga.

A megcsappant létszámunk ellenére van kikből válogatni a Hónap Embere címhez. Minden hónapban tudunk választani valódi példaképet. 2011-ben a következő tagjaink voltak a Hónap Emberei: januárban Göbölyös Ákos, februárban Bakó Ferenc, márciusban Cseri József, áprilisban Pataki Botond, májusban Jéga-Szabó Áron, júniusban Kurucz Klaudia, júliusban Kalderás Anita, augusztusban dr. Karsai András, szeptemberben Bakó Kálmán, októberben Ipacs Kornél, novemberben Szűcs Kristóf, decemberben dr. Czabán László.

A két említett díjunk mellett azonban a legfontosabb az Év Embere díj és társai, melyeket február harmadik péntekjén a farsangunkon és éves értékelésünkön adunk át. Így volt ez 2011 február 18-án is, amikor a 2010-es évre vonatkozó díjakat adtuk át. Az Év Embere 2010 díj jutalmazottjai sensei papp Éva és sensei Fekete Sándor, akik a 2010-es évben sikeres 2. illetve 1. danos vizsgát tettek. Van nálunk egy szabály, amely 'könnyűvé' teszi az Év Embere díj megszerzését, 'csak' sikeres danvizsgát kell hozzá tenni :-) Az Év Felfedezettje 2010 díj jutalmazottja dr. Boromisza Péter lett. A Pécsi Díj 2010 jutalmazottjai pedig Szűcs Sándor és Fekete Róbert lettek. Ezt a díjunkat azok kapják, akik a legtöbbet tették a közösségünkért. Pécsi Tibor társunkra és barátunkra emlékezünk a díjjal, aki a közösségünk motorja, a Sportegyesületünk elnöke volt és sajnálatos módon 2003-ban autóbalesetben meghalt.

A közösség építésénél maradva, a farsang, a májusi és decemberi Demonstrációs Edzések és a júniusi Piknik is ezt a célt szolgálja. A Nyári Táborban is több új csapatépítő program a klubtól, még pontosabban sensei Fekete Sándortól indult ki, az ő magán bográcsozásai nőtte ki magát az Aranybogrács főzőversennyé, illetve 2011-ben az első estés köszöntő szalonnasütés lépett elő mindenki által várt eseménnyé, elsősorban a most bevezetett Fóliás Finomságoknak köszönhetően.

A közösség összefogása teszi lehetővé a versenyeink megrendezését is. A bővebb közösség, a Szövetségünk mesterei, akik a szakmai hátteret, a bírókat adják, illetve a klubunk közössége, akik a szervezőket. Az idei év feszített volt, hiszen a klub lecsökkent létszámával kellett biztosítanunk a mind a két kibővült versenyünket, a XII. Hírös Kupát és a XVII. Kecskemét Kupát. A versenyek népszerűsége töretlen, a nevezések számán nem érződik a válság hatása.

Féléves ciklusban dolgozunk tehát, szeptembertől januárig és februártól júniusig tartanak a félévek. Tagfelvételünk a félév első hónapjában van, a klubvizsgánkat pedig a félév utolsó szombatján tartjuk. Sajnos felnőttek nem iratkoztak be 2011-ben, gyerekek is kevesebben, mint 10-en. 2011 történéseihez tartozik az is, hogy a Szövetség több klubja is létszámban megelőzte a Bányai dojo-t, így elvesztette a közel évtizedes elsőségét. Ma már a Szentendre dojo a legnagyobb. A félév végi vizsgákon télen 27 gyermek és 3 felnőtt, nyáron pedig 22 gyermek és 13 felnőtt vizsgázott. Pozitívum, hogy hosszú idő után újra küldtünk vizsgázót Országos Vizsganapra, nagy örömünkre novemberben Fekete Róbert vizsgázott le kék övre. Volt tagunk Kisistók Réka is ekkor tett sikeres kék öv vizsgát, de most már mint a Szui Ryú dojo tagja, ott készült fel a vizsgára.

Mint említettük a legutóbbi Demonstrációs Edzésünkön soke Kelemen István oktatott bennünket. Rendeztünk 2011-ben négy szemináriumot is, sensei Lóki Sándor a kyokushin küzdőrendszerébe vezetett be bennünket, Halmi Viktor pedig az MMA rendszerében szerzett tapasztalataiból adott át nekünk két-két szeminárium keretében. Két bemutatón is részt vettünk, mindkettőnek hagyománya van: a februári, immár 11. alkalommal Kecskeméten megrendezett Nemzetközi Harcművész Bemutatón és a Nyári Táborban másodszorra megrendezett táborzáró mini Budo Gálán léptünk fel.

Klubunk vezetője shihan Berkes László a Magyar Ju Jitsu Szövetség elnöke és egyik vizsgáztatója. Ezen beosztásai miatt gyakran hívják a klubok oktatni illetve vizsgáztatni. Az idei évben is járt a Sakura Kyokai, a DRSE, az Orosházi, a Zanshin és a Mozgás Központ dojo-kban. Klubunk instruktorát, sensei Fekete Sándort szívesen hívják edzést tartani, a Nyári Táborban tartott földharc edzést, részt vett a Hódmezővásárhelyi sportágválasztón, rendszeresen tart edzéseket a Mozgás Központ dojo-ban.

A 2011-es év különleges eseménye volt, hogy a honlapunk számlálója elérte a milliót. Az esemény köré nyereményjátékot szerveztünk, melynek díja akár féléves ingyenes edzés is lehetett volna, amennyiben sikerül megtippelni azt a napot, amikor eléri a számláló a milliót. Sajnos győztes tipp nem volt, de így is örültünk a ténynek, hogy ilyen sokan olvassák a honlapunkat.

2011-ben Kecskeméten is elindult a brazil jiu jitsu, azon belül is a Gracie Barra Hungary akadémiáját erősíti a helyi csoport Fekete Sándor vezetésével. Először a Hakkoda dojo-ban, majd Fejes István támogatónknak köszönhetően egy önálló kis 25 szőnyeges dojo-ban, a Hírös dojo-ban tartja Sanyi bácsi az edzéseket. Több másik klubbal tartjuk a kapcsolatot szervezünk közös edzéseket, illetve jöttek el más klubok Sanyi bácsi edzésére. A munkája eredményességét jelzi, hogy az ő kék öv fokozata mellett 2011-ben két tanítványa, Lakatos Sándor és Szűcs Kristóf is megkapta a kék övet. A Gracie Barra Hungary vezetője Max Carvalho mester szeptemberben el is látogatott a Hírös dojo-ba.

Sok-sok esemény történt tehát 2011-ben, de talán a legnagyobb durranás rögtön az év elején, amikor is Sanyi bácsi, azaz sensei Fekete "Black Szása" Sándor Lisszabonban a brazil jiu jitsu Európa Bajnokságon mind a súlycsoportjában, mind Abszolútban Európa Bajnok lett, de ez már a következő bejegyzésünk vezető híre! ...

 
Kapcsolódó anyagok:
Ez történt 2011-ben I. - A Szövetség eseményei
Ez történt 2011-ben III. - A versenyek eseményei
Ez történt 2010-ben II.
Ez történt 2010-ben III.
Ez történt 2010-ben IV.

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2011 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029341510293415102934151029341510293415102934151029341510293415


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés