h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 98 látogató
böngészi oldalunkat.

11 érem a Kempo Világkupán
2011-02-14 00:00:00
A tervezettnél eggyel több, 16 nevezésünk lett, amelyből 13 helyezéssé érett. Öt arany-, öt ezüst- és egy bronzérmet szereztünk, valamint két negyedik helyezést. Legeredményesebb versenyzőnk sensei Cseri József, aki kétszeres Világkupa győztes lett és egy ezüstöt is begyűjtött! Rajta kívül még hárman lettek Világkupa győztesek! Ez volt a 101. versenyünk.
A szombati csapat

Nem kezdődött valami fényesen a verseny. A Light Contact gyermek kategóriában három versenyzőnk indult és mindhárman kikaptak. A nagyszámú nevező és az egyenesági kieséses rendszer miatt nem jutottak helyezéshez. Nem voltunk valami boldogok, nem hittük volna ekkor, hogy a maradék 13 nevezésünk mind helyezéssé érik. Igaz ugyan, hogy ez kiegészítő nevezésünk volt, a fő szám mindhárom gyermeknél (Göbölyös Ákos, Bakó Feri, Szűcs Andris) a Chikara Kurabe volt, ami megfelel a mi Randori versenyszámunknak.

Fél tizenegytől mentek a Light Contact versenyszám küzdelmei, a Chikara Kurabe csak 17 óra után kezdődött. A Light Contact vége felé került sorra a Senior 93+ kategória, ahol a negyedik versenyzőnkként sensei Cseri József volt érdekelt. Ismét összekerült - mint mindig, amikor indulnak - shihan Kiss Attila kyokushin mesterrel. Most nagyon közel volt a győzelemhez, de ezüstérmes lett! A kategóriában összesen hárman voltak, a harmadik versenyzőt mindketten legyőzték. Cseri sensei nem kicsi (95 kg) és igazán meggyőző tud lenni, mikor támad, de érdemes megnézni az alábbi képet, mintha Dávid küzdene Góliáttal.

Ez a kiváló eredmény már kissé jobb kedvre derített bennünket, de igazából szerettünk volna földgömbös kupát is hazavinni, de azt csak az első helyezettek kaphattak. Öt versenyzőnk volt érdekelt a Chikara Kurabe versenyszámban. A neve az "Erők összehasonlításá"-t jelenti. Harnos Imre Zen Bu Kan kempo alapítómester találta ki, vezette be. Három menetes küzdelem, az elsőben kick-box jellegű küzdelem, a másodikban judo jellegű küzdelem van földharc nélkül, a harmadik menet pedig földharc. A ju jitsu-val foglalkozóknak ez fekszik jobban, kick-box-osok itt nem is indulnak. Itt voltak azonban az ukránok, akik univerzálisak, csakúgy, mint a hazai kempó-sok, mindhárom menetben jók. Gondoltuk, mi jobbak lehetünk, bíztunk a második és harmadik menetben.

Először Göbölyös Ákos kezdett Chikara Kurabe Gyermek 35 kg. súlycsoportban. Kilencen voltak, köztük ukrán ellenfél is. Sajátos rendszer szerint két forduló után hárman kerültek a döntőbe, ahol körmérkőzést vívtak. Ákos vette mind a két fordulót, mindkétszer 3-0-ra. Kissé megzavart minket, hogy teljes technikai repertoárral, ütéssel, rúgással, fojtással, karfeszítéssel készültünk, és kiderült, hogy egyik sincs. Kár, hogy nem volt benne a versenykiírásban. A döntőben egy kempó-s és egy ukrán fiú volt az ellenfele. Sejtettük, hogy gond az ukrán fiúval lesz, de ellene is majdnem győzött Ákos, ugyanis így csak a leszorítás maradt, mint lehetőség, abból is csak a háton lévőt értékelik. Régi vesszőparipám, hogy a hason fekvő ellenfél sokkal kiszolgáltatottabb, nálunk van ilyen leszorítás is. Igencsak furcsa, amikor valaki úgy menekül ki a leszorításból, hogy hasra fordul, azaz hátat fordít az ellenfélnek. Nos az 1 perc nem adott elegendő lehetőséget arra, hogy Ákos átfordítsa és leszorítsa a teljesen passzív, védekező ellenfelet. Így lett ezüstérmes!

Másodikként Bakó Feri indult Chikara Kurabe Gyermek 45 kg kategóriában. Négyen voltak a súlycsoportban így kettő mérkőzést kellett nyernie Ferikének és ezt sikerrel és egyértelműen tette. Ezzel aranyérmes lett és megszerezte az első földgömbös kupát a Tatami Centrum-nak!

Ezután következett Szűcs András Cikara Kurabe Gyermek 40 kg kategóriában. Itt is volt ukrán ellenfél. Andrisnak nem volt olyan szerencséje, mint Ákosnak, ő az első fordulóban összeakadt az ukrán fiúval. Igencsak érdekes volt, ahogy az egyik kempó-s bíró barátunk jószándékkal odajött és közölte, hogy látta már a fiút, küzdeni is, kizárt dolognak tartja, hogy 12 éves, bizony annál több. Kissé morbid volt a helyzet. Egyébként is gond volt ezzel a csoporttal, 40 kg-nak írták, Andris viszont 41 kg-mal mérlegelt és láthatóan volt nála nagyobb is. Bízva Andrisban, engedtük a meccset. (Bárki másról lett volna szó, megvizsgáltattuk volna a helyzetet. Andris viszont rendszeresen küzd nála nagyobbakkal is sikerrel.) Jól bekkelte ki az első menetet közel döntetlen eredménnyel. A dobásoknál az első próbálkozását hárította az ukrán fiú, másodikra viszont bejött a Szűcs Andris féle kiemeléses dobás, repült a fiú, mint a győzelmi zászló. A harmadik menetben pedig megvolt a leszorítás, Andris továbbjutott. (Megjegyzem, azt sem értettem, miért kell bírói döntés két ippon után.) Ezek után a két maradék küzdelem már sokkal könnyebb volt, így Anris méltán lett aranyérmes! Második földgömbös kupa!

Andrissal egyszerre küzdött egy másik páston édesapja Szűcs Sándor Chikara Kurabe Senior 93 kg kategóriában. Hárman voltak. Első ellenfele rendkívül fiatalos (nem is akartuk elhinni, hogy elmúlt 35 éves) kőkemény harcos volt. Később, kiderült, hogy nem kellett még egyet küzdenie Sanyinak, ugyanis ellenfelük, látva a meccsüket, feladta, nem kívánt velük küzdeni. Megjegyzem, a nap legkeményebb meccse volt. Hihetetlenül büszkék voltunk Sanyira, kőkemény harcos ő is. Kifáradtak, mindent beleadtak és mindketten nagyon elfáradtak. Kicsivel még jobb kondi esetén Sanyi győzhetett is volna, de így a bírók az ellenfelét hozták ki győztesnek - megérdemelten. Így lett Sanyi ezüstérmes!

Szombat este utolsóként lépett pástra dr. Boromisza Péter Chikara Kurabe Felnőtt 76 kg. kategóriában. Heten voltak és szerencséjére ő volt az erőnyerő. Így mindenképpen a legjobb négy között volt. Két nappal a verseny előtt az edzésen hihetetlen jó érzékkel kontrázta meg ellenfelét teljesen felcsapta a lábait és szinte nem is a hátára, a tarkójára esett. Csodálatos technika volt és megcsinálta kétszer is. Gondoltuk is, nagyszerű lenne, ha ezt a versenyen is megcsinálná. Nyilván foglalkoztatta a gondolat, hiszen bejött, a két meccsén kétszer is. Egyetlen szépséghiba volt, hogy mindkétszer rajta csinálták meg. Másodszorra már nem tudtuk, hogy röhögjünk vagy sírjunk. Divatos ma a bevonzásról beszélni és írni. Biztos, hogy nem volt véletlen, jó kis fejezet lehetne egy ilyen könyvben. Így lett ma Borisz 4. helyezett!

Lehet, hogy a vasárnapot is leírjuk ilyen részletesen. Emlékeztetőül az összesített eredményeink:

sensei Cseri József: Knock Down felnőtt 93+ aranyérem, Senior 93+ aranyérem, Ligh Contact 93+ ezüstérem!

Szűcs Kristóf: Full "B" aranyérem, Knock Down bronzérem!

Szűcs András: Chikara Kurabe aranyérem!

Bakó Ferenc: Chikara Kurabe aranyérem!

Szűcs Sándor: Chikara Kurabe Senior 93 ezüstérem, Knock Down 93+ ezüstérem!

Göbölyös Ákos: Chikara Kurabe ezüstérem!

dr. Boromisza Péter: Chikara Kurabe Felnőtt 76 kg. 4. hely!

Fekete Csaba Full "B" Felnőtt 84 kg. 4. hely

Gratulálunk a kiváló eredményhez!

sensei Cseri József és shihan Kiss Attila
Szűcs Andris ukrán versenyzőt röptet
Két arany és két ezüst szombatról
 
Kapcsolódó anyagok:
301 kép a Világkupáról
VIII. Juhász Ferenc Kempo Emlékverseny - 100 % 2010-01-31
VII. Juhász Ferenc Emlékverseny 2009-01-31
Cseri József: bronzérem a Kempo Világbajnokságon! 2007-05-18
V. Juhász Ferenc Emlékverseny 2007-01-28
IV. Juhász Ferenc Emlékverseny 2006-01-29

Hozzászólások (2)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.

2011-02-15 07:52:13      berkes
Sanyi bácsi! Neked is gratulálunk és köszönjük a felkészítést!
2011-02-14 21:20:33      balucsek
Szép volt fiúk,gratulálok mindenkinek.

2011 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029360310293603102936031029360310293603102936031029360310293603


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés