h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 26 látogató
böngészi oldalunkat.

Közösségi programok a Nyári Táborban
2011-07-08 23:00:00
Mindenki megkapta a Tábor pólóját, melyben akár krumplit is lehet pucolni. Első este ugyanis egy jó kis szalonnasütéssel indítottunk, alkalmat adva az ismerkedésre. Itt sütöttünk fóliás finomságokat (FF), melyhez krumpli is kellett. Volt még Fórum két kiváló mesterünkkel, bográcsozós főzőverseny és bankett karaoke party-val.

A szalonnasütést már tavaly és azelőtt is megrendeztük a megérkezés estéjén, egyben tartja a társaságot, megadja a Tábor kezdeti jó hangulatát. Fekete Sanyi már tavaly is próbálkozott a fóliás finomsággal (FF), az ott szerzett tapasztalatok alapján előrukkolt az új verzióval (FF 2.0). A fejlesztés vonatkozott a beltartalomra, a csomagolás módjára és a sütés mikéntjére. A know how bejegyzése, jogvédetté tétele folyamatban van.

Az volt a jó, hogy idén a résztvevők már számítottak rá, várták az első estét és elég sokan voltunk. A szalonnákat is és a hozzávalókat is igen bőven vettük, ennek ellenére mind egy szálig elfogyott. Mivel jó szalonnát, kenyeret, hagymát és finomságot csak parázson lehet sütni, és ugye nagy volt a mennyiség, így egy parázs nem volt elég. Mire azonban a második parázs is elkészült már éjfél volt, utána tettük be a finomságokat, melyeket tudvalevőleg 12 és fél percig kell mindkét oldalon sütni - hopp, ezt véletlenül elárultam, most már mindegy - ezért bizony igencsak hajnali két óráig kitartott a délutáni órákban elkészített 37 csomag.

Másnap a Fórumon sensei Kluka József szentendrei dojo-vezetőnk és sensei Ónodi István, a Sityu-Team dojo (korábban Savoya, mégkorábban Lágymányosi dojo) vezetője mondta el tapasztalatait az elmúlt évtizedekről és válaszolt a kérdésekre. A Fórum is a harmadik évében jár. Két évvel ezelőtt a technikai vezetőinkkel soke Kelemen Istvánnal és shihan Kovács Attilával indítottuk útjára ezt az új kezdeményezést, tavaly pedig kancho Rony Klugerrel beszélgettünk a harcművészetekről és az oktatók szerepéről felelősségéről.

Sensei Kluka József bő 20 éve, sensei Ónodi István pedig több, mint 30 éve járja a ju jitsu rögös útját és 4. illetve 3. dan fokozattal rendelkeztek a Fórum időpontjában. Azért írom ezt így, mert ez hétfőn volt, viszont a pénteki Táborzáró ceremónián mindkettőjüket egy fokozattal előrébb léptette soke Kelemen István. Kluka József 59 éves, kajak-kenu mesteredző, olimpiai bajnok tanítványa is van, mindent tud az edzés és versenyzés pozitív és negatív hatásairól és ezeket a tapasztalatokat szívesen meg is osztotta velünk. Ónodi Pisti elsősorban arról beszélt, hogyan élte meg az elmúlt harmincegynéhány évet, mit adott neki a ju jitsu.

A kedd és a szerda este sem múlt el éjszakába nyúló beszélgetések nélkül, kedden ugyanis Elnökségi, szerdán pedig Dankollégiumi ülés volt. A Tábor egyébként tökéletes az ilyen rendezvényekre, hiszen együtt vagyunk, és ez a hét teljesen erre van szánva. Nem csodálkoznék, ha a következő Táborokban is lennének ilyen gyűlések. Az Elnökségi ülés fontos kérdésekben döntött, többek között arról, hogy jövőre is itt, a Bungalow Parkban lesz a Nyári Tábor 2012 július 22 vasárnap és 28 szombat között, saját tatamit fogunk használni, hiszen már van elegendő. A Dankollégiumi ülésen pedig az előző cikkben már említett érülések elkerüléséről volt szó.

Csütörtökön rendeztük a szintén harmadik évébe lépő Bográcsos Főzőversenyünket. Tavaly a Hódmezővásárhelyi dojo kiválósága, Galisz Péter lett a győztes, tavalyelőtt pedig Baranyi Nándor a Hatvani dojo-ból. Idén egyikük sem indult, indult viszont Kubosi Ildikó a debreceni Sakura Kyokai dojo-ból és 120 szárma töltött káposztát készített, valamint Antal József a Szui Ryú dojo-ból és marhapörköltet készített, indult Gyüre László a DRSE dojo-ból és lábszárpörköltet, illetve Tóth György a Sityu-Team dojo-ból és tárkonyos levest készített. A finomságokból fél tizenegy magasságában kódtolót tettek ki a zsűri asztalra és elkezdődött a kóstolás nagy szakértelmet igénylő kemény munkája.

A zsűri tagjai shike Giacomo Spartaco Bertoletti, soke Kelemen István, shihan Kovács Attila, shihan Günter Painter, shihan Ronen Eliyahu, shihan George Chivaran, sensei Mika Mantere, sensei Daniel Mocik és a Bungalow Park képviseletében Kalmár Dániel voltak. A pontozásnál Antal József marhapörköltjét hozták ki győztesnek, harmadik alkalommal ő lett az Aranyabogrács díj büszke tulajdonosa. Minden főzőmester megkapta a Tábor borát, ezzel is megköszönve, hogy hozzájárultak a Tábor jókedvéhez és jólétéhez.

Péntek este a legnagyobb hagyományokkal bíró és elmaradhatatlan bankett és karaoke party volt. Bár próbáltuk hamarabb kezdeni, de most sem sikerült, 9 órakor indult a bankett nagyon finom étkekkel. Általában elmondható, hogy Domján László és a Bungalow Park gárdája rendkívül jól tart bennünket, ez a megismétlődő tapasztalat hozzájárul ahhoz, hogy évről évre ott tartjuk a Nyári Táborunkat. Egy kör fenséges hidegtál után egy kör még jobb sütike következett, az így jóllakatott test után a lélek is megkapta, amit kívánt, egészen hajnalig szólt a zene és lehetett kimulatni magunkból a hét fáradalmait. Jövőre - remélhetőleg még többen - újra itt találkozunk!

 
Kapcsolódó anyagok:
Képek a közösségi programokról
Újdonságok a 2009-es Nyári Táborban 2009-07-31
IV. Tatami Centrum piknik 2011-06-04
Farsangi buli és éves értékelés 2011-02-19
III. Tatami Centrum piknik 2010-05-29
Farsangi buli és éves értékelés 2010-02-19

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2011 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2022 Május
HKSzCs PSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

     

Látogatók száma:
7496599749659974965997496599749659974965997496599


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés