h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 41 látogató
böngészi oldalunkat.

Instruktori gyűlés a TEK-ben
2012-02-25 22:00:00
Különleges helyszínen, a Terrorelhárítási Központban volt az idei első instruktori gyűlésünk. Soke Kelemen István már több, mint egy éve oktatja itt a Kelemen Ryu Ju Jitsu-t a szolgálat tagjainak és most az instruktoroknak is alkalmuk volt belépni. Szeretnénk megköszönni a lehetőséget és a segítő fogadtatást!

A tapasztalt jóindulatot igyekeztük mi is viszonozni, semmi olyat nem vittünk be, ami esetleg fennakadhatna a beléptetési vizsgálaton, illetve az elmondott szabályokat is betartottuk. Mindenesetre egy különleges nap után kellemes élményekkel lettünk gazdagabbak.

Mi is a tatamis edzőteremben voltunk, ahol egyébként is folynak az oktatások. Soke Kelemen István segítőivel (shihan Kovács Attila, sensei Ónodi István és sensei Páll Tibor) az elmúlt időszakban kialakított egy oktatási módszertant, amely az adott helyzethez talán a legmegfelelőbb és magát a módszertant, ill. a tapasztalatokat most megosztotta velünk.

Alapító mesterünk itt - nyilván az állomány közelharc előképzettségére való tekintettel is - nem az ÁBÉCÉ betűinek a megtanításával kezdte, hogy aztán később jusson el a szavak, majd a mondatok tanításához, hanem a közelharc alapelveit egy-egy technikán keresztül demonstrálta. Ezután hangsúlyozta, hogy az egyes technikák megoldást jelentenek többféle helyzetben is és mint a fogaskerekek kapcsolódnak egybe, az intézkedés, a technika mindig az adott szituációnak megfelelően megy át egy másik technikába.

Az edzést megtisztelte jelenlétével a Terrorelhárítási Központ Főigazgatója, Hajdú János dandártábornok úr. Mesterünk és a Főigazgató úr között a kapcsolat régi és különlegesen jó, tulajdonképpen ennek köszönhető a mostani sikeres együttműködés. A Főigazgató úr itt volt a 25 éves Jubileumi ünnepségünkön és bemutatónkon, ahol meggyőzően demonstráltuk a Kelemen Ryu hatékonyságát és alkalmasságát.

A délelőtti kétórás tréning igen nagy anyagot vett át, sok mindent értettünk meg, eléggé ki is fárasztott minket mind szellemileg, mind fizikailag, így jólesett a TEK uszodájában megmártózni az ebéd előtt.

Az ebéd és a délutáni program már egy másik épületben volt, ahova az itt előírt alakzatban mentünk át. Ebédünk minden igényt kielégítő volt, ahogy a barátságos fogadtatásra, úgy a konyhára sem lehet panaszunk. Ezúton ismét szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítséget, nagyon jó nap volt!

A délután program soke Kelemen István előadása, prezentációja volt. Mesterünk elmondta, mennyiben változtatja meg életünket a Ryu megalakulása, mit is jelent ez tulajdonképpen. A Ryu megalakulása kiváló alkalom a mindenki számára fontos, de a mai világban háttérbe szorult értékek felelevenítésére, előtérbe kerülésére.

Ezek az értékek a lojalitás, egymás segítése, az összetartás, a becsületesség, egyenesség és általában a köz érdekének, a közös szándéknak az egyéni szándék, érték, általában az egyén elé helyezése. Egyik példaként mesterünk a spártai sereg egységét emelte ki, kik egy 300 voltak és nem 300-szor egy egyén. Erejük abban rejlett, hogy mindenki együtt vetette meg lábát és tartotta a pajzsát. Ha csak egy is lett volna, ki nem ezt teszi, akkor elbuktak volna.

A mester kiemelte annak fontosságát, hogy a meghatározó hazai harcművészeti szövetségek közül az elmúlt évtizedekben egyedül a mi Szövetségünk maradt egységes és ezek az értékek, a Ryu létrehozása hozzájárul, segít abban, hogy ez ezentúl is így legyen. Ebben mindannyian egyetértettünk, hiszen ezért van mindenki itt, a nagy többség már évtizedek óta!

 
Kapcsolódó anyagok:
Képek az edzésről
Instruktori gyűlés 2011 szeptember
Instruktori gyűlés 2011 február
Instruktori gyűlés 2010 szeptember
Instruktori gyűlés 2010 június
Instruktori gyűlés 2010 február

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2012 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2022 Május
HKSzCs PSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

     

Látogatók száma:
7506158750615875061587506158750615875061587506158


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés