h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 24 látogató
böngészi oldalunkat.

Fekete Sanyi az USA-ban 5. rész
2013-11-17 00:00:00
Az ötödik részben Sanyi bácsi elmeséli a Mihályfi Ákos hazautazása és a NoGi VB közötti két hét eseményeit. Kiderül, hogy lassan, de biztosan felveszi a ritmust a kinti edzőtársakkal és az is, hogy sikerült feleségének, Enikőnek meglátogatnia őt!
Edzés kilenc(!) fekete övessel

A reptérről kis tévelygés után hazataláltam, a környéken lévő boltban bevásároltam néhány napi élelmet és elkezdődtek magányos napjaim. Maradt a virtuális kapcsolattartás Ákossal is.

Hétfő reggel megkezdődött az utolsó előtti hét is a NoGi vb-re. Folyamatos hosszú küzdelmekkel telt a délelőtti edzés, 7x10 perc gurulás 2 perc pihenőkkel. Vette ki az erőmet rendesen, de úgy gondoltam a siker érdekében nincs megállás. Este Gi-s edzés, néhány technika majd, szintén sok gurulás volt. Ezen a héten az életem teljesen leszűkült az edzés-étkezés-pihenés szintre, no és a kapcsolattartás az itthoniakkal.

Nem egyszerű a lépést tartani a fiatalokkal de egyre jobban sikerült, az előző hetek elkeseredései lassacskán kezdtek eltűnni belőlem. Ekkor viszont a testem kezdett el jelezni, hogy "vigyázz komám, egy kicsit vegyél vissza!" Éreztem az egyik edzésen küzdelem közben, hogy bizony a görcs elkezdte húzni a lábamat rendesen. Igyekeztem lenyújtani gyorsan, és folytattam tovább. Mivel táplálék kiegészítőket nem fogyasztok, próbáltam olyan élelmiszereket venni aminek nagyobb ásványi anyag és vitamin tartalma van. Az estém és éjszakám görcsöléssel telt, ezért az elkövetkező 2 edzés alkalmat kihagytam, hogy feltöltsem pihenéssel a lemerült szervezetem. Jó döntés volt, mert utána kutyabajom se volt a hátralévő időben.

Időközben Romulo is hazaérkezett Kínából, és ő tartotta a továbbiakban az edzéseket. Az edzéseket kénytelen volt ő is kihagyni mert a bokáját, térdét igencsak megtépkedték az ADCC aranyéremért cserébe. Mindenki nagyon örült a sikerének, nekünk még nagyobb energiát adott az elkövetkezendő időkre. 10 edzést sikerült is a héten magam mögött tudni.

Feleségem is készülődött már izgatottan a repülésre ki hozzám. Az idő kint kellemesen meleg volt, napközben 25-30 fok általában. Este azért lehűlt de nem volt vészes. Egyre jobb formában éreztem magam, és az írás felszínes rétegeibe is belekóstoltam mire elkészült néhány beszámoló. Mosás, takarítás, főzés, edzés igazi magányos farkas élet.

Hétfő ismét pihenő volt, az utolsó hétre már nem akartam az előző heti terhelést megismételni. Délután érkezett Enikő is, neki nem volt semmiféle problémája a belépéssel az USA területére, zökkenőmentes útja volt. Hamarabb is érkezett a gépe egy órával, így a tervezett indulásom érte későre sikeredett. Ő várt rám egy órát legalább.

Még előtte viccből mondtam neki, hogy ha megérkezik még az idő is el fog romlani majd. Úgy is történt, eső, szél villámlás, minden jött :) vele együtt. Jó volt újra találkozni. A délutáni csúcsforgalomban lassan araszoltunk hazafelé. Másnap délelőtt kicsit nézelődtünk a környéken, ettünk finomakat és este már edzés volt újra a teremben. Gőzerővel folytak továbbra is a tréningek, szerda reggel és este is.

Csütörtökre beterveztünk egy kis kirándulást San Diego-ba. 200 kilométer autózás után érkeztünk a Sea World-be. Állati show műsorok, vidámpark várja a látogatókat egész évben. Delfinek, fókák, ráják, pingvinek, cápák, jegesmedve, madarak stb. megtalálhatóak itt. Az idomárok folyamatosan játszottak a delfinekkel, a másik medence tele volt rájákkal amiket lehetett simogatni. Óriási üveg falú medencékben mindenféle tengeri állat úszkált. Hullámvasút, kilátó torony, libegő a tenger felett, mind mind csodás látnivaló. A delfin show műsorokra érdemes esőkabátot vinni :) Az amit itt láttunk még nagyobb élmény volt mint előtte a többi. Lehetőleg ne hagyja ki senki aki kijut az USA-ba!

Sea World
Enikő a házuk előtt
Sanyi egyik edzőtársával, Edwin Najmi-val, aki idén PanAm bajnok lett lila övben
 
Kapcsolódó anyagok:
Fekete Sanyi az USA-ban 4. rész
Fekete Sanyi az USA-ban 3. rész
Fekete Sanyi az USA-ban 2. rész
Fekete Sanyi az USA-ban 1. rész
Fekete Sanyi a Pan America-n is első lett! 2013-03-31

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2013 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029767110297671102976711029767110297671102976711029767110297671


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés