h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 37 látogató
böngészi oldalunkat.

II. Budapest Grappling Bajnokság - beszámoló
2014-01-18 23:00:00
A G4 Grappling Liga 2013-2014-es évadának harmadik, budapesti fordulóját rendeztük meg 2014 január 18-án az UTE judo csarnokában. A tavalyi évhez képest új helyszínre a várt nagyszámú nevezés miatt volt szükség, itt már négy páston tudtuk megrendezni a versenyt és volt még egy bemelegítő pást is. A Tatami Centrumot a rendezők mellett öt versenyző képviselte
Szűcs András két aranyérmet is szerzett

Ez volt az eddigi legnagyobb versenyünk. Kétszáznál is több versenyző indult 45 klubból. A Tatami Centrum versenyzője volt: Babéj Hunor, Szőke-Tóth Norisz, Karádi Máté, Szűcs András, Bognár Márk. A szervezők csapatát erősítette: Berkes László, Fekete Sándor, Lakatos Sándor, Szűcs Kristóf, dr. Boromisza Péter, Fekete Róbert, Marozsi Imre, Dencs János, Bus András, Pataki Botond Köszönjük a közreműködést!

Szűcs András versenyzett a legeredményesebben, a Junior Fiú 71 kg-ban megnyerte a Gi és a NoGi kategóriát is. Szintén két helyezést szerzett Szőke-Tóth Norisz, aki a Gyermek1 Fiú 35 kg-ban Gi-ben negyedik, NoGi-ben harmadik helyezett lett. Karádi Máté második helyezett lett a Gi Ifjúsági1 Fiú 53 kg-os kategóriában. Bognár Márk a Gi Felnőtt 75 kg-ban, Babéj Hunor pedig a Manó Fiú 28 kg-ban lett bronzérmes! Gratulálunk!

A tavalyi évhez képest új helyszínre a várt nagyszámú nevezés miatt volt szükség, itt már négy páston tudtuk megrendezni a versenyt és volt még egy bemelegítő pást is. A lelátó viszont kicsinek bizonyult, szerencsére a csarnokot idén átépítik, így talán jövőre is megfelelő lesz a budapesti versenyre. A versenyen eddig nálunk még nem tapasztalt mennyiségű klub indult, 45 klub az ország minden részéről és a határon túlról is. Tíznél több klub először volt jelen, szeretettel üdvözöljük körünkben őket is. Bekapcsolódásukkal a Global Grappling közösségünk immár 77 klubból áll.

A II. Budapest Grappling Bajnokságon nevezett klubok:
4-Fight MMA & Grappling Magyaróvár
Albertirsai Nihon Tai Jitsu Klub
BBME
BJJ Slovakia
Carlson Gracie Hungary
Colonia Center
Contendo MMA
Eger Shootfighters
Egyéni nevezés
Érdi Spartacus SC
Fekete Mamba Harcművészeti Iskola
Giants Gym
Gracie Barra Budatétény
Gracie Barra Debrecen
Gracie Barra Dél-Pest
Gracie Barra ELTE
Gracie Barra Hungary
Gracie Barra Sümeg
Grizzly Grappling Team
Harcos Kutyák Kempo SE
Hatvani dojo
Hikari Aikido Egyesület
HLCT Kung Fu – Mogyoród
Központi Budo Akadémia SE
Küzdősport és Földharc Egyesület
Militans MMA
Miskolci Ju Jitsu Egyesület
Mozgás Központ
MVSZSE KSZ – Marcali
Növényi Sportakadémia
Patai Gladiator Team
Pitbull Debrecen
PKA Team Székesfehérvár
ReKaGym
Ronin HSE Győr
Ronin HSE Pápa
Ronin Judo & MMA Balatonfüred
Szegedi Ju Jitsu Egyesület
Szegedi Küzdősport Klub
Tatami Centrum
Titánok HKSE Bocfölde
UTE Judo
VRSE Ju Jitsu Veszprém
Wildboar Jiu Jitsu
Zrínyi Miklós Baranta HMHSE

A versenyt megtisztelte jelenlétével és az érmeket átadta Növényi Norbert Olimpiai Bajnok és Világbajnok. A verseny főbírája Kovács Gábor, igazgatója Berkes László, bírái Fekete Sándor, Lakatos Sándor, Szűcs Kristóf, dr. Boromisza Péter, Merkert Zoltán, Galisz Péter, Németh Krisztián, Herle Zsolt voltak. A verseny orvosa Nagy Gábor volt. Segítők jöttek Kecskemétről, Veszprémből, Hatvanból, Marcaliból, Pécsről. Köszönjük a közreműködést!

A szokásos Gi, NoGi és Combat Grappling versenyszámok mellett NoGi Open volt, összesen 66 kategóriában zajlottak a küzdelmek. Volt bőven nagy létszámú kategória, négyet két csoportos módon rendeztünk meg. Sokan kaptak rangsorpontot, ennek alapján a legeredményesebb klubok a Szegedi Ju Jitsu Egyesület (35 pont), a Grizzly Grappling Team (27 pont) és a Pitbull Debrecen (25 pont) lettek.

A harmadik fordulóban kiosztott pontokkal frissítettük az összesített Rangsorlistát, az idei év összesített listáján a klubok között a Tatami Centrum (92,5 pont), a Grizzly Grappling Team (89 pont), a Szegedi Küzdősport Klub (52 pont) állnak az élen. Az egyéni összesített listát Hasznos Attila (28 pont Szegedi Ju Jitsu Egyesület), Rákóczi Tamás (21,5 pont Gracie Barra Debrecen), és Szűcs Kristóf (21 pont Tatami Centrum) vezetik. Újdonság, hogy közöljük a férfi felnőtt súlycsoportonkénti Rangsorlistát is.

A korábbi fordulókhoz hasonlóan most is három különdíjat ajánlott fel az International Jiu Jitsu Alliance. A Legeredményesebb Gyermek versenyzőnek járó különdíjat Pap Roland - BBME, a Legeredményesebb Női versenyzőnek járó különdíjat Illés Anna - Központi Budo Akadémia SE, a Legeredményesebb Férfi versenyzőnek járó különdíjat pedig Rákóczi Tamás - Gracie Barra Debrecen kapta. A díjakat a szervezet magyarországi képviselője, Nagy Róbert adta át.

Ebben a fordulóban Gi Open versenyszámot rendeztünk. A dobóra jutók kupákat kaptak, az első helyezett ez mellé még 200 Euro különdíjat is. Ennek a versenyszámnak a nevezése ingyenes volt, azok a versenyzők nevezhettek, akiknek volt súlycsoportos nevezésük. A Gi Open versenyszám győztese Erdős Máté - Gracie Barra Dél-Pest volt, második helyezett lett Makó Dávid - Gracie Barra Dél-Pest, a két harmadik helyezett pedig Csuka Balázs - Hatvani dojo és Dencinger Dávid - PKA Team Székesfehérvár lettek. Gratulálunk!


A G4 Grappling Liga 2013-2014-es évada a 4. fordulóval folytatódik, az I. Debrecen Grappling Bajnokságot a Monostorpályi Sportcsarnokban (Monostorpályi út 9/b) rendezzük meg 2014 március 8-án. Egy újabb város iratkozik fel tehát a versenyhelyszínek sorába. A házigazda Kiss László – Grizzly Grappling Team lesz. Lesz néhány változás a lebonyolításban a budapestihez képest, 12 órától folyamatos díjátadást tervezünk, a tatamik nem állnak le, illetve a NoGi Open kora délután lesz, a NoGi versenyszámok elején, hogy mindenki élvezhesse. Jó felkészülést kívánunk és találkozunk Debrecenben!


Babéj Hunor élete első versenyén bronzérmet szerzett
Szőke-Tóth Norisz egy bronzérmet és egy negyedik helyezést szerzett
Karádi Máté második lett
 
Kapcsolódó anyagok:
II. Szeged Grappling Bajnokság - beszámoló 2013-11-23
IV. Rohács Norbert Emlékverseny 2013-09-21
II. Global Kupa 2013-06-01
I. Budapest Grappling Bajnokság 2013-03-23
I. Veszprém Grappling Bajnokság 2013-01-19

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2014 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2022 Június
HKSzCs PSzV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

     

Látogatók száma:
7657999765799976579997657999765799976579997657999


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés