h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 20 látogató
böngészi oldalunkat.

III. Szeged Grappling Bajnokság - beszámoló
2014-11-29 23:00:00
A Global Grappling G4 Liga 2014-2015 évadának második fordulóját rendeztük meg 2014 november 29-én Szegeden. A Szegedi Küzdősport Klub által rendezett nagyszabású Amatőr Küzdősport Gála része volt a verseny. A Tatami Centrum komoly csapattal indult és a klubok között a harmadik helyen végzett.
A Csőszi testvérek két aranyérmet is szereztek

A fordulóink sorában különleges helyzete van a szegedinek. Ezt ugyanis a Szegedi Küzdősport Klubbal közösen egy MMA versennyel együtt rendezzük meg. A két rendezvény egymást erősíti és így az év egyik legnagyobb küzdősport rendezvénye jön létre. Kiemelkedő létszám és kiemelkedő figyelem jellemzi a szegedi fordulónkat. Kovács Gábor, a Global Grappling főbírája egy emlékplakett átadásával köszönte meg Lehoczky Csabának, Sárközi Róbertnek, Laczkó Balázsnak és a Szegedi Küzdősport Klub tagjainak mindazt a segítséget, amelyet a grappling sportág fejlesztéséért tettek. Most első alkalommal öt tatamin rendeztük meg a versenyt.

Az MMA verseny miatt a helysínen lévő ketrec lehetővé teszi, hogy a fordulóink között egyedülálló módon Szegeden Cage Grappling versenyszámot is rendezünk. Idén harminchárom klub tisztelte meg részvételével a versenyünket, kétszáznál is több versenyzőt indítottak. Nem lehet nem észrevenni azt az erőteljes bővülést, amely végbement a harmadik évadban az előzőhöz képest. Az első két fordulóban összesen hatszáz nevezés volt, mely 50%-os bővülést jelez.

Egy másik okból is különleges volt a mostani forduló. Itt ünnepeltük a 100. klub, a Mezőcsáti Harcosok Klubja csatlakozását a Global Grappling versenyrendszerhez. A Global Grappling ötéves története során minden versenyen volt újonnan jelentkező klub, a számuk most érte el a 100-at. Egy versenyen általában 20-40 klub indul.

A versenyen a bírói gárda csaknem teljes volt, egyetlen női bírónk Balogh Andrea hiányzott csak, aki sokkal fontosabb feladatoknak tesz eleget, a kisbabájával otthon. A verseny főbírója Kovács Gábor, versenyigazgatója Berkes László volt, a bírók Fekete Sándor, Szűcs Kristóf, Lakatos Sándor, Fodor Gábor, Laczkó Balázs, Vancsik Nándor, Németh Krisztián, Merkert Zoltán, Galisz Péter, dr. Boromisza Péter, Herle Zsolt, Izsák Bálint és Lisztes Károly voltak.

A versenyszámok teljes köre megrendezésre került: Gi Grappling, NoGi Grappling és annak ketreces változata a Cage Grappling, az ütő-rúgó számokat képviselő Combat Grappling és Kesztyűs küzdelem. Ez volt a második forduló, ahol a felnőtt férfiak kezdő és haladó kategóriákban is indulhattak, láthatóan a klubok ráéreztek a lehetőségre, Szegeden már annyian indultak a kezdő kategóriákban, mint a haladóban.

A szegedi verseny a G4 Liga harmadik évadának második fordulója volt, így rangsorpontokat is lehetett szerezni. Azok a versenyzők, akik haladó kategóriájukban legalább kétszer nyertek, rangsorpontokat kaptak. A legtöbb pontot, 14-et Pál Nóra – WBJ Hungary Jiu Jitsu, Hell Patrik – 3K Egyesület – Kistelek, Gémes Levente – Szegedi Ju Jitsu Egyesület és Lakatos Sándor – Tatami Centrum kapta. A klubok között Szegedi Ju Jitsu Egyesület (39 pont), Szegedi Küzdősport Klub (35 pont), Tatami Centrum (30 pont), Kismészáros Kempo SE (22 pont) volt a sorrend. Gratulálunk!

A hagyományoknak megfelelően ezen a versenyen is három Open kategória volt, most a NoGi Grappling versenyszámban rendeztük meg. A Női Open eredménye: I. Pál Nóra – WBJ Hungary Jiu Jitsu, II. Németh Orsolya – Gracie Barra BITE Dél-Pest, III. Malcsiner Nikolett – Gracie Barra BITE Dél-Pest. A Férfi Open -80 kg. eredménye: I. Lakatos Sándor – Tatami Centrum, II. Kardos Péter – Grizzly Grappling Team, III. Csapó Ferenc – Predator’s MMA Fight Team és Pataki Botond – Tatami Centrum. A Férfi Open 80+ kg. eredménye: I. Szekeres Ákos – Gracie Barra Hungary, II. Czuprik István – Combat Club – GB Debrecen, III. Keresztesi Ádám – Gracie Barra BITE Dél-Pest és Antal Attila – Tatami Centrum. Gratulálunk!

Mint minden G4 Liga fordulón, így ezen is különdíjakat ajánlott fel az International Jiu Jitsu Alliance a legeredményesebb versenyzőknek. Az elért helyezések alapján kiválasztott versenyzőknek a díjat a szervezet magyarországi képviselője Nagy Róbert adta át. A Legeredményesebb női versenyző Németh Orsolya – Gracie Barra BITE Dél-Pest lett, a Legeredményesebb gyermek versenyző Gémes Levente – Szegedi Ju Jitsu Egyesület lett, a Legeredményesebb férfi versenyző pedig Fekete Dániel – Grizzly Grappling Team. Gratulálunk!

A Tatami Centrum tizenkét versenyzővel indult a versenyen:
Varga Nikolett Gi Grappling versenyszámban a Női 65 kg-os kategóriában II. helyezést ért el,
Csőszi Balázs Gi Grappling Manó Fiú 24 kg-os kategóriában I. helyezett lett,
Sárkány Marcell Gi Grappling Manó Fiú 28 kg-os kategóriában V. helyezett lett, NoGi-ben ugyanebben a kategóriában IV. helyezett lett,
Csőszi Kristóf Gi Grappling Gyermek 1 Fiú 40 kg-os kategóriában I. helyezett lett,
Sárai-Szabó Donát Gi Grappling Gyermek 2 Fiú 44 kg-os kategóriában II. helyezett lett,
Gubacsi Dániel Gi Grappling Gyermek 2 Fiú 48 kg-os kategóriában III. helyezett lett,
Sárkány Balázs Fiú Ifjúsági 1 40 kg-os kategóriában versenyzett, Gi-ben II., NoGi-ben I. helyezett lett,
Dobos András Gi Grappling Fiú Ifjúsági 1 40 kg-os kategóriában III. helyezett lett,
Ipacs Kornél Gi Grappling Ifjúsági 1 Fiú 55 kg-os kategóriában II. helyezett lett,
Gálik Máté Gi Grappling Ifjúsági 2 70 kg-os kategóriában III. helyezett lett,
Pataki Botond Gi Grappling Junior Fiú 60 kg-os kategóriában I. helyezett lett, NoGi Junior 65 kg-ban II. helyezett lett és Nogi Férfi -80 kg-ban is dobogóra jutott, III. helyezett lett,
Vörösmarthi ZsoltGi Grappling Felnőtt 65 kg-ban indult, mind a Kezdők, mind a Haladók között II. helyezett lett,
Lakatos Sándor a legeredményesebb versenyzőnk, mind a Gi Grappling Felnőtt Haladó 75 kg-os kategóriában, mind a NoGi Férfi Open -80 kg-os kategóriában I. helyezett lett,
Vörösmarthi Tibor a Felnőtt Haladó 75 kg-ban indult, Gi-ben IV., NoGi-ben I. helyezett lett,
Nyakas Zéta Gi Grappling Felnőtt Haladó 90 kg-os kategóriában II. helyezést ért el,
Antal Attila Gi Grappling Felnőtt Férfi Haladó 95 kg-os kategóriában II. helyezést ért el, a NoGi Férfi Open 80+ kg-os kategóriában III. lett,
Ambrus Géza Gi Grappling Felnőtt Kezdő 75 kg-os kategóriában IV. helyezett lett,
Marozsi Imre Gi Grappling Felnőtt Kezdő 80 kg-os kategóriában indult, de nem jutott dobogóra,
Roth Gabriel Felnőtt Kezdő 90 kg-os kategóriában indult, Gi-ben II., NoGi-ben IV. helyezett lett,
Kelemen Attila szintén Felnőtt Kezdő 90 kg-os kategóriában indult, Gi-ben nem jutott dobogóra, NoGi-ben III. helyezett lett!

A Tatami Centrum csapata a klubok közötti összesített versenyben III. lett a Szegedi Ju Jitsu Egyesület és a Szegedi Küzdősport Klub mögött. Gratulálunk a versenyzőinknek!

A Tatami Centrum a szervezésből is kivette a részét, bíróink segítőink is dolgoztak, de a versenyzők is besegítettek a versenyzésük előtt és után. Munkájával segítette a verseny lebonyolítását a versenyzőkön kívül Fekete Sándor, Szűcs Kristóf, dr. Boromisza Péter, Karádi Máté, Mézes Tamás, Galbovy Szabolcs, Fertig Tibor, Bartók Balázs. Köszönjük!

Karádi Máté és Marozsi Imre munkában
NoGi Férfi Open -80 kg dobogója: Lakatos Sándor I., Pataki Botond III.,
Versenyzőik egy csoportja
 
Kapcsolódó anyagok:
V. Rohács Norbert Emlékverseny 2014-10-04
I. Dombóvár Grappling Bajnokság 2014-07-05
III. Global Kupa 2014-06-07
II. Szeged Grappling Bajnokság 2013-11-23
I. Szeged Grappling Bajnokság 2012-11-24

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2014 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029701110297011102970111029701110297011102970111029701110297011


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés