h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 25 látogató
böngészi oldalunkat.

III. Global Grappling Csapatbajnokság - beszámoló
2015-04-25 23:00:00
A Tatami Centrum mind a hat megrendezett Csapatbajnokságon indított csapatot és hármat meg is nyert. A Junior csapat a Gi és a NoGi Csapatbajnokságot is megnyerte, a Gyermek csapat pedig a NoGi Csapatbajnokságot. A Felnőttek - bár jól helytálltak - az erős mezőnyben nem jutottak dobogóra. Gratulálunk!
A Tatami Centrum csapatai:
- a Gracie Barra Kecskeméttel közös csapata Gi Gyermek és NoGi Gyermek kategóriákban: Sárkány Marcell, Fejes Richárd, Fejes Lóránt, Fejes István, Szőke-Tóth Norisz, Gubacsi Dániel.
- a Koko Fight Clubbal közös csapata Tatami Centrum Plusz néven Gi Junior és NoGi Junior kategóriákban: Sárkány Balázs, Czabán Zsombor, Pataki Botond, Gálik Máté, Varga Márk.
- a Gi Felnőtt és NoGi Felnőtt kategóriákban: Fekete Róbert, Vörösmarthi Zsolt, Marozsi Imre, Székedi Gábor, Kelemen Attila, Antal Attila.
Köszönjük a sikeres helytállást a versenyen indult tagjainknak!

2015 április 25-én Hatvanban, a Kodály Zoltán Általános Iskola tornacsarnokában rendeztük meg négy tatamin a Global Grappling harmadik Csapatbajnokságát. Kellett a négy tatami, hiszen míg az előző Csapatbajnokságokon három, illetve hét csapat indult, most a Gi Grappling és a NoGi Grappling versenyszámokban összesen 24 csapat nevezett. Sikerült megrendeznünk mind a két versenyszámban a Gyermek, a Junior és a Felnőtt Csapatbajnokságot is.

A verseny házigazdája a Global Grappling főbírója Kovács Gábor és a klubja a Koko Fight Club volt. Segítők jöttek még Kecskemétről és Miskolcról. Köszönjük! A verseny igazgatója Berkes László, bírái Fekete Sándor, Merkert Zoltán, dr. Boromisza Péter, Herle Zsolt és Fodor Gábor voltak.

A Global Grappling rendszerében minden Csapatpárbaj öt egyéni mérkőzésből áll öt súlycsoportban. Ezek a Gyermekek esetében 30, 35, 40, 45 és 50 kg., a Junioroknál 45, 50, 55, 60 és 70 kg., a Felnőtteknél 70, 75, 85, 95 és 105 kg. Az öt pozícióra 4 és 8 fő közötti létszámú csapatokat lehetett nevezni. A Felnőtt Csapatbajnokságokat két csoportos rendszerben bonyolítottuk le, egy csoporton belül körmérkőzéssel, majd az egyik csoport győztese vívta az elődöntőt a másik csoport második helyezett csapatával, végül az elődöntők győztesei küzdhettek az 1. helyért, vesztesei a 3. helyért. Mind a Gi grappling, mind a NoGi Grappling versenyszámban a győztes csapatnak öt csapatpárbajt (25 egyéni mérkőzést) kellett vívnia.

A Felnőtteknél Gi Grappling-ben a győztes a Gracie Barra Hungary csapata lett, míg NoGi Grappling-ben a Dorogi Nehézatlétikai Club csapata. Mindkét csapat csak ebben a versenyszámban indult és egyedülálló módon mind az öt csapatpárbaját megnyerte! Gratulálunk! Kivételes teljesítményt rajtuk kívül más csapat is produkált, megemlíthetjük a Szolnok Judo 61′ SE csapatát, akik egyedül nyertek a Felnőttek között két kupát, mind Gi-ben, mind NoGi-ben az első három közé jutottak. Volt olyan versenyzőjük, aki a két versenyszámban összesen 10 meccsen több, mint 60 percet küzdött! Hasonlóan hősiesen végigküzdötte a napot a Gracie Barra PIT csapata, akik Gi-ben harmadik, NoGi-ben negyedik helyet értek el! Gratulálunk!

Kiemelésre méltó még a Tatami Centrum Plusz csapata, akik a mindkét versenyszámban elsők lettek, ez csak nekik sikerült. Ők a Juniorok között versenyeztek. Hősiesen küzdött és a legjobb négy közé jutott a mindössze négy fővel kiálló Koko Fight Club csapata, ahol egy-egy versenyzőjük kénytelen volt mind az öt csapatpárbajban két súlycsoportban is küzdeni. A legtöbb helyezést a Miskolci Ju Jitsu Egyesület szerezte, a hat Csapatbajnokságban egy első és négy második helyezést sikerült begyűjteniük! Meglepte néhány egyéni győzelmével az ellenfeleket az újoncokat felvonultató Gracie Barra Fülöpháza csapata. Gratulálunk!

A csapatoknak drukkoló közönség egész nap folyamatosan kemény küzdelmeket láthatott. Talán túl nagy is volt a terhelés azokon a csapatokon, akik mind a Gi, mind a NoGi Csapatbajnokságban indultak. Várhatóan nőni fog a nevező csapatok száma, így jövőre külön napokon kell megrendeznünk a Gi és a NoGi Csapatbajnokságot. Egy újabb változás jövőre, hogy a nőknek, leányoknak szóló Csapatbajnokságban a pozíciók, súlycsoportok számát ötről háromra kell csökkenteni és lehetővé kell tenni a 3 fős csapatok indulását is.

A III. Global Grappling Csapatbajnokságban nevezett csapatok:

A Miskolci Ju Jitsu Egyesület csapata Gi Gyermek és NoGi Gyermek kategóriákban: Hazadi Bence, Csótai Mátyás, Körmöndi Marcell, Szabó Alex, Ágoston Igor Milán.
A Tatami Centrum és a Gracie Barra Kecskemét közös csapata Gi Gyermek és NoGi Gyermek kategóriákban: Sárkány Marcell, Fejes Richárd, Fejes Lóránt, Fejes István, Szőke-Tóth Norisz, Gubacsi Dániel.
A Miskolci Ju Jitsu Egyesület csapata néven Gi Junior és NoGi Junior kategóriákban: Fángli Nóra, Sejoczki Dávid, Krebán Olivér, Máthé Ádám.
A Tatami Centrum és a Koko Fight Club közös csapata Tatami Centrum Plusz néven Gi Junior és NoGi Junior kategóriákban: Sárkány Balázs, Czabán Zsombor, Pataki Botond, Gálik Máté, Varga Márk.
A Mezőcsáti Harcosok Klubja csapata NoGi Junior kategóriában: Farkas Dávid, Farkas Szebasztián, Csótka Péter, Tarsoly Erik.
A Mezőcsáti Harcosok Klubja csapata NoGi Felnőtt kategóriában: Farkas Róbert, Molnár Tamás, Kovács Zoltán, Veréb Gábor.
A Dorogi Nehézatlétikai Club csapata NoGi Felnőtt kategóriában: Kozák Patrik, Imre Norbert, Szekér Máté, Juhász Péter, Szabó Tamás, Malatinszki Gergő, Péntek Zoltán.
A Gracie Barra Hungary csapata Gi Felnőtt kategóriában: Svéda Márk, Szabó Péter, Keszler Dávid, Erdős Lóránt, Fazekas András.
A Gracie Barra PIT csapata Gi Felnőtt és NoGi Felnőtt kategóriákban: Németh Tamás, Xinogalosz Andreasz, Taródi Tamás, File Béla, Kovács Krisztián, Pintér Levente, Szabó Gergely.
A Gracie Barra Fülöpháza és a Jászsági Akadémia közös csapata Gi Felnőtt és NoGi Felnőtt kategóriákban: Pesti Márton, Kurucz Márk, Kelemen Attila, Kis Balázs Andor, Karsai Sándor.
A Szolnok Judo 61’ SE csapata Gi Felnőtt és NoGi Felnőtt kategóriákban: Kertész Benjámin, Mester Dániel, Dankovics István, Gyulai Balázs, Rékási Gábor, Rékási István, Vadon Péter.
A Tatami Centrum csapata Gi Felnőtt és NoGi Felnőtt kategóriákban: Fekete Róbert, Vörösmarthi Zsolt, Marozsi Imre, Székedi Gábor, Kelemen Attila, Antal Attila.
A Koko Fight Club csapata Gi Felnőtt és NoGi Felnőtt kategóriákban: Skáfár Bence, Csuka Balázs, Bodnár Róbert, Kerékgyártó József.

A III. Global Grappling Csapatbajnokság végeredménye:

Gi Gyermek Csapatbajnokság:
I. Miskolci Ju Jitsu Egyesület
II. Tatami Centrum – GB Kecskemét

Gi Junior Csapatbajnokság:
I. Tatami Centrum Plusz
II. Miskolci Ju Jitsu Egyesület

Gi Felnőtt Csapatbajnokság:
I. Gracie Barra Hungary
II. Szolnok Judo 61′ SE
III. Gracie Barra PIT
IV. Koko Fight Club
Nevezett még a Tatami Centrum, a Gracie Barra Fülöpháza
és a Miskolci Ju Jitsu Egyesület csapata.


NoGi Gyermek Csapatbajnokság:
I. Tatami Centrum – GB Kecskemét
II. Miskolci Ju Jitsu Egyesület

NoGi Junior Csapatbajnokság:
I. Tatami Centrum Plusz
II. Miskolci Ju Jitsu Egyesület
III. Mezőcsáti Harcosok Klubja

NoGi Felnőtt Csapatbajnokság:
I. Dorogi Nehézatlétikai Club
II. Miskolci Ju Jitsu Egyesület
III. Szolnok Judo 61′ SE
IV. Gracie Barra PIT
Nevezett még a Tatami Centrum, a Gracie Barra Fülöpháza,
a Koko Fight Club és a Mezőcsáti Harcosok Klubja csapata.


 
Kapcsolódó anyagok:
II. Gi Grappling Csapatbajnokság 2012-10-20
I. Gi Grappling Csapatbajnokság - beszámoló 2012-10-15
2010 NoGi Grappling Csapatbajnokság 2010-05-08
IV. Orgovány Kupa Ju Jitsu Csapatverseny 2009-05-30
III. Orgovány Kupa Ju Jitsu Csapatverseny 2008-05-24

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2015 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029711210297112102971121029711210297112102971121029711210297112


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés