h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 41 látogató
böngészi oldalunkat.

OnTheGround Budapest #1
2015-04-30 23:00:00
Magyarország első professzionális ju jitsu rendezvényén voltunk tegnap este. Ketten, Szűcs Kristóf és Lakatos Sándor versenyzőként, sokan pedig nézőként voltunk ott a klubunkból. S.Kovács Ádám főszervező ismét magas színvonalú rendezvénnyel örvendeztetett meg minket.
A főszervező és a versenyzők, köztük Szűcs Kristóf és Lakatos Sándor

Hét superfight volt a Fight-Card-on, Lakatos Sanyika az ötödik mérkőzésen, Szűcs Kristóf pedig a hetedik, a fő mérkőzésen lépett tatamira. Igen magasra értékelték tehát a szervezők a versenyzőnket. Más megtiszteltetés is ért minket, más vendégek mellett Berkes Lászlót és Kovács Gábort is bemutatták a rendezvény elején, mint a Global Grappling képviselőit.

Az esemény helyszíne Óbudán a Bogdáni úton a raktárnegyedben volt, kívül lepusztult, belülről modern érzetet adott. A hely hangulata jól illett a rendezvényhez és a szervezők kihoztak a helyzetből mindent, amit lehetett. A mérkőzések 10 percig tartottak maximum és submisson-only rendszerű volt, azaz csak kopogtatással lehetett győzni. Akik kopogtatott, 100 euró különdíjat kapott.

A mérkőzésekre igyekeztek a szervezők nemzetközi párosításokat összeállítani. A magyar versenyzők jó része elindult már a Global Grappling versenyeken, így ismerősek voltak a számunkra. Volt akinél a Global Grappling-ben elért eredményét is megemlítették. Magyarországon sok a jó versenyző és a jó edző. A mögöttes intézményekből, a versenyzési lehetőségekből van hiány. E hiányt próbálja enyhíteni ez a rendezvény is és a Global Grappling is.

Elsőként Stétz Dániel (BJJ Pécs) és Varga Zoltán (Gracie Barra BEAC) NoGi mérkőzése volt. Bár mindkét versenyző megtette, amit tudott, nem sikerült a másikat kopogtatni. Zoli a súlykülönbség ellenére jól hárította Dani támadásait. Itt egy kicsit megijedtünk, hogy kiesnek, hiszen az oszlopok miatt csak 5 méter széles volt a pást, de sem ezen a mérkőzésen, sem a többin nem jelentett ez problémát, figyeltek a versenyzők.

A következő mérkőzés Gi-ben volt Süle Szilárd (Gracie Barra Hungary) és a Philipp Pora (Gracie Barra Austria) között zajlott. A mérkőzés nagy részében Szilárd támadott és ellenfele védekezett. A folyamatos támadás végül felőrölte a védekezést, és az első kopogtatásnak örülhettünk.

Ezután ismét NoGi mérkőzés következett Végh Sándor (Cutler Team) és Miha Perhavec (Alliance Slovenia) között. Tapasztalt versenyzők sok mérkőzéssel a hátuk mögött, végül a szlovén versenyző egy egyenes térdfeszítéssel győzött. Ez volt a második kopogtatás.

A negyedik mérkőzésen Cselőtei Tamás (Carlson Gracie Hungary) és Martin Minar (Gracie Barra Pibull Nitra) küzdött egymással Gi-ben. Kiegyensúlyozott és magas színvonalú mérkőzésen a két tapasztalt harcos nem bírt egymással és ismét döntetlen lett.

Rövid szünet után következett Lakatos Sándor (Gracie Barra Hungary) és Pawel Kozlowski (Gracie Barra Austria) küzdelme Gi-ben. Az egyébként kiegyensúlyozottnak tűnő mérkőzés sajnos Sanyika kopogásával végződött, a rendkívül sportszerűen küzdő Pawel egy fojtással diadalmaskodott. Az este harmadik kopogtatása.

A hatodik mérkőzésen Sényei László (Halmi Team) küzdött noGi-ben Matus Arpas (Gracie Barra Pibull Nitra) ellen. A súlykülönbség ellenére a szlovák versenyző diadalmaskodott egy hátsó fojtással. A küzdelem közben Laci szája meg is sérült, az este egyetlen orvosi beavatkozása is ekkor volt. Ez volt a negyedik kopogtatás.

A főmérkőzésen jött Szűcs Kristóf (Gracie Barra Hungary) és Eldar Yakuza (PriMMAt Gym Prága) küzdelme Gi-ben. Az igen intenzív küzdelemben mi - elfogultan - Kristófot láttuk jobbnak, bár ez itt nem jelentett semmit, hiszen nem volt kopogás. Volt viszont Kristófnak egy olyan karfeszítése, amiből nem hittük el, hogy kijött Yakuza. Tisztán és hosszan be volt fogva, ennek ellenére nem kopogott és kijött. Volt nehéz helyzete Kristófnak is, többször befogta ellenfelel a lábát, de mindig sikeresen hárította. A döntetlen ellenére - vagy éppen azért - magas színvonalú mérkőzés volt, méltó a főmérkőzésnek az első OTG Hungary gálára. Gratulálunk!

A gratuláció egyébként kijár minden versenyzőnek, a szervezőknek, a főszervező S.Kovács Ádámnak, a TotalDamage stábjának, Varga Levente és Horváth Imre bíróknak! Kiváló párosításokkal és helyszínnel, professzionális szervezéssel magas szívonalú gála jött létre, az első ilyen Magyarországon. Igen erősen kezdett az OnTheGround Budapesten! Gratulálunk!

Lakatos Sándor és Pawel Kozlowski mérkőzése
Szűcs Kristóf és Eldar Yakuza mérkőzése
A Tatami Centrum szurkolótábora a versenyzőkkel

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2015 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029734110297341102973411029734110297341102973411029734110297341


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés