h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 52 látogató
böngészi oldalunkat.

II. Vikker Dániel Emlékverseny
2015-05-09 23:00:00
Tizedik alkalommal rendezte meg Vancsik Nándor és klubja a Bács-Team a keceli Gálát és a tavalyihoz hasonlóan ismét Vikker Dániel emlékére. Dani a klub kiváló harcosa volt és nem sokkal a tavalyi Gála előtt motorbalesetben elhunyt. Edzőtársai és a Gála résztvevői ismét méltó módon emlékeztek rá.
Vancsik Nándor Vikker Dániel képével és a Bács-Team tagjai (Kareszfoto)

Május 9-én szombaton 19 órától a keceli Városi Sportcsarnokban rendezte meg Vancsik Nándor és a Bács-Team a II. Vikker Dániel Emlékversenyt. Az ilyen harcművészeti Gálának nagy hagyománya van Kecelen, az idei már a tizedik volt. Mind a tíz ring-szpíkere Perutek János volt, aki a profizmusával mindig is hozzájárult a Gála sikeréhez.

A Tatami Centrum és a Bács-Team együttműködése immár évekre nyúlik vissza. Fekete Sándor a Bács-Team edzője, először alkalmanként, majd rendszeresen tart edzéseket és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy erőteljesen javult a klub versenyzőnek küzdelme a földön. A Bács-Team a Global Grappling egyik legerősebb klubja és képviselete. Vancsik Nándor és Greksa Zoltán a GG hivatalos bírói. A Bács-Team jelenleg negyedik a klubok között a ranglistán és a G4 Liga következő fordulóját, az I. Kecel Grappling Bajnokságot június 13-án Kecelen rendezik. E szoros együttműködés eredményezte azt, hogy Kovács Gábor főbíróval együtt minket is meghívtak a Gálára. Közreműködtünk díjátadóként, Sanyi emellett edzőként a ring mellől instruálta is a versenyzőket.

A Gála a jól bevált forgatókönyv szerint zajlott. A Bács-Team versenyzői 10-15 mérkőzést vívnak, ehhez az együttműködő kluboktól olyan ellenfeleket választanak, aki hasonló képességűek, de kihívást jelentenek, így a nézők izgalmas, kiegyenlített küzdelmeket láthatnak, drukkolhatnak. Ezek a küzdelmek K-1 és MMA szabályrendszerben zajlottak Kovács Attila vezetésével. Vancsik Nándor őt hívja a mérkőzések bírájaként, idén is kiválóan vezette a mérkőzéseket. Három párharc nemzetközi volt, román klub hozta el versenyzőit, ők Vidákovics Patrik, Imre Zsolt és Benkő László ellenfelei voltak.

Most gyerekek bemutató mérkőzései vezették fel a Gálát. A Kyokushin küzdelem és a három grappling mérkőzés nagy tetszést aratott a nézők körében és jól megalapozta a gálát. A hét óra után kezdődő fő részt is három grappling mérkőzés indította. Ezeket a mérkőzéseket Greksa Zoltán vezette. Bár a küzdő felek valóban küzdöttek, e három mérkőzésen győztest nem hirdettek, mindkét résztvevő kezét felemelték.

Megható volt látni azt az összefogást, amely a Gála megszervezését övezte. Vancsik Nándor és a Bács-Team nagy tiszteletnek örvend Kecelen és a környéken. A klubból mindenki itt volt és segített. Kicsik és nagyok egy célért dolgoztak. A város vállalkozásai is, az önkormányzat, a Polgármester Úr is támogatták a rendezvényt, jelenlétükkel is, díjakat adtak át. A Gála méltó emlékezés volt Vikker Dánielre, a szülei is itt voltak, a Bács-Team versenyzői mérkőzéseik előtt mind odamentek hozzájuk és összeölelkeztek velük. Látszott, hogy a Bács-Team több egy klubnál, egy nagy család.

A Gálán két kisfilmet is bemutattak. A Danira emlékező filmet mindenki néma csöndben, felállva nézte végig. Bemutatta azt a 15 évet, melyet Dani a klubban töltött, láthattuk, ahogy kis gyermekből nagy harcos lett. A Miért küzdjek? című a Bács-Team és a Déli Side közös produkciójában készült film pedig a Bács-Team-et promótáló kisfilm, mely bemutatja, mit nyújt a klub a beiratkozó gyerekeknek. Célt, példát egy harcos, tiszteletre méltó életformára. Nagyon nagy szükség van az ilyen klubokra, és igen ritka az ilyen szintű munka, mint ami Vancsik Nándor irányításával folyik a Bács-Team-ben.

Elgondolhatjuk, hogy micsoda fejlődésen megy át az a gyermek, aki - mint Vikker Dani - kicsiként kerül a klubba, családba, majd hosszú évek kemény edzéseit végigcsinálja, a nagyok versenyeit - mint itt a Gálán a sok kis harcos - végig drukkolja, arra gondolva, hogy egyszer majd ő is ott küzdhet. Megtanulja, hogy az előre lépéshez komoly munka szükséges, megtanulja, hogy a saját sorsának ő maga a kovácsa. Utat, példát kap, melyet követhet. Ritka ez már manapság. Minden támogatást megérdemel a Mester, a Klub, kívánjuk, hogy ennek a szerepnek, ennek a feladatnak továbbra is meg tudjon felelni! Köszönjük, hogy ott lehettünk és megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhatunk! Osu!

Imre Zsolt küzd román ellenfelével (Kareszfoto)
Fekete Sándor átadja a kupát Vincze Lillának (Rozsos Zoltán képe)
Berkes László átadja a kupát Benkó Lászlónak (Kareszfoto)

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2015 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1030544610305446103054461030544610305446103054461030544610305446


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés