h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 33 látogató
böngészi oldalunkat.

I. Kecel Grappling Bajnokság – beszámoló
2015-06-13 23:59:00
A G4 Grappling Liga 2014-2015-ös évadának 6. fordulóját 2015 június 13-án Kecelen, a Városi Sportcsarnokban rendeztük meg négy tatamin és egy ringben. Az I. Kecel Grappling Bajnokság házigazdája a Bács-Team és Vancsik Nándor voltak. A Tatami Centrum versenyzői jól szerepeltek és összesítésben a harmadik helyen végeztek.
Gálik Máté a dobogó legfelső fokán

A Tatami Centrum versenyzői a következő eredményeket érték el:
Varga Nikolett a Gi Női 65 kg kategóriában III. jhelyezett lett,
Fejes Richárd a Gyermek 1 korosztály 40 kg kategóriában Gi-ben II., NoGi-ben I. helyezést ért el,
Fejes Lóránt a Gyermek 2 korosztály 36 kg kategóriában Gi-ben és NoGi-ben is II. helyezett lett,
Fejes István a Gyermek 2 korosztály 44 kg kategóriában Gi-ben II., NoGi-ben III. helyezett lett,
Szőke-Tóth Norisz a Gyermek 2 korosztály 40 kg kat.-ban Gi-ben és NoGi-ben is I. helyezett lett,
Dobos András a Gi Ifjúsági 1 korosztály 45 kg kategóriában I. helyezett lett,
Gálik Máté a Gi Junior 70 kg és a Felnőtt Kezdő 70 kg kategóriában is I. helyezett lett,
Lakatos Sándor a Gi Felnőtt 75 kg kategóriában I., a Gi Open -80 kg-ban II. helyezett lett,
Ambrus Géza a Gi Master 80 kg kategóriában III. helyezett lett,
Marozsi Imre a Gi Kezdő Felnőtt 75 kg kategóriában I. helyezett lett,
Kelemen Attila a Kezdő Felnőtt 85 kg kategóriában Gi-ben és NoGi-ben is IV. helyezett lett.
Gratulálunk és köszönjük!

Kecel városa a debütáló városok között a legnagyobb nevezésszámmal (304 db) indított, nagyon erősen mutatkozott be, köszönhetően – mások mellett – a nagy számú hazai csapatnak. A verseny előtt a Bács-Team a negyedik helyen állt a klubok között rangsor versenyben, a Bajnokság egyik tétje volt az is, hogy feljönnek-e a dobogóra. (Sikerült!)

Mindez azt jelenti, hogy Kecelen és környékén nagy becsben van a Bács-Team, sok versenyző és sok szervező jött, igazán példamutató csapat. Ez a versenyen is meglátszott, az egyik legjobb verseny volt a Global Grappling történetében.

A verseny főbírája Kovács Gábor, versenyigazgatója Berkes László, bírái Fekete Sándor, Szűcs Kristóf, Lakatos Sándor, Merkert Zoltán, Vancsik Nándor, Fodor Gábor, Laczkó Balázs, Patai Árpád, Herle Zsolt, dr. Boromisza Péter, Greksa Zoltán, Izsák Bálint, Lisztes Károly voltak. A szervezők nagy része keceli volt, de jöttek segítők Hatvanból, Marcaliból, Kecskemétről is. Köszönjük!

Az I. Kecel Grappling Bajnokságon 29 klub 149 fő 304 nevezéssel indult, most először lépte át az egy főre jutó nevezések száma a kettőt. Láthatóan ráéreztek a klubok, a versenyzők arra a lehetőségre, melyet a Global Grappling nyújt nekik. Ez pedig a versenyzési lehetőség, a versenyrutin megszerzése. (Erre való egyébként a Gyakorló Verseny is, arra azonban kevesebb klub jár, azt még nem mindenki 'fedezte fel'.)

Egy G4 Liga fordulón több versenyszámban is lehet indulni, a vigaszág pedig lehetővé teszi, hogy maradjon esély a további küzdelmekre (és a bronzéremre) abban az esetben, ha a későbbi döntőstől kapna ki a versenyző. Többen is voltak, akiknek 6-8 mérkőzésük volt a mai versenyen.

A mai verseny különlegessége volt, hogy a Bács-Team rendelkezésre bocsátotta a ringjét, így a négy tatami mellett azt is használatba fogtuk, a Kesztyűs Küzdelmek egy része a ringben zajlott. Ez különleges hangulatot adott ezeknek a mérkőzéseknek.

Az I. Kecel Grappling Bajnokság legeredményesebb csapata a Miskolci Ju Jitsu Egyesület lett, második a Bács-Team harmadik pedig a Tatami Centrum lett. Ezzel összetettben az első hat forduló után a Bács-Team feljött a dobogóra a Miskolci Ju Jitsu Egyesület és a Tatami Centrum mögé. Összetett egyéniben maradt Muzsai Nimród Orion (Kismészáros Kempo SE) első helye, de felzárkózott mögé Ördög Balázs és Sejkoczki Dávid (mindketten Miskolci Ju Jitsu Egyesület).

A Legeredményesebb Gyermek versenyző különdíját kapta Bitó Liliána (3K Egyesület) kapta. A Legeredményesebb Női versenyző Németh Orsolya (Gracie Barra BITE), a Legeredményesebb Férfi versenyző pedig Sejkoczki Dávid (Miskolci Ju Jitsu Egyesület) lett! Gratulálunk! A különdíjakat az International Jiu Jitsu Alliance és magyarországi képviselője, Nagy Róbert ajánlotta fel.

Az utóbbi fordulókban különösen nagy öröm látni a sok fiatalt, a Manó, a Gyermek 1,2 és az Ifjúsági 1,2 korosztályokban már több kategóriát rendezünk, mint az első versenyeken összesen. Több klub kezdett el a fiatalokkal is foglalkozni, illetve azok a klubok, akik korábban csak az egyik Grappling számban (Gi vagy NoGi) indították versenyzőjüket, most már mindkét számban nevezik. Nő a küzdelmek színvonala, a versenyzők tudása és állóképessége. Reméljük ebben azoknak az intézkedéseknek a hatása is benne van, melyekkel védetté tettük a Manó és a Gyermek 1,2 korosztályokat.

Ugyancsak öröm volt látni a sok leány, női versenyzőt. A Grappling számok mellett indulnak az ütő-rúgó számokban (Combat Grappling és Kesztyűs Küzdelem) is. Nemritkán a férfiaknál keményebb, 'parázsabb' küzdelmet vívnak. Nagyon örvendetes tendencia a 'gyengébbik' nem 'erősödése' a Global Grappling versenyeken.

Az I. Kecel Grappling Bajnokságon NoGi Open versenyszám volt, a nőknél Németh Orsolya (Gracie Barra BITE), a -80 kg férfiaknál Végh Sándor (Cutler Fight Team), a 80+ kg férfiaknál Ördög Balázs (Miskolci Ju Jitsu Egyesület) győzött. Gratulálunk! Az Open versenyszám is népszerű, a három kategóriában összesen negyvenen neveztek!

A következő (egyben az utolsó) forduló július 4-én lesz Siklóson. Siklós tizedik városként kerül fel a Global Grappling térképére. Az I. Siklós Grappling Bajnokság házigazdája a Patai Gladiator Team és Patai Árpád lesz. A helyszín a Kanizsai Dorottya Általános és Zeneiskola csarnoka (8700 Siklós, Hajdú Imre u. 13.). Mindenkit szeretettel várunk!

Lakatos Sándor a dobogó legfelső fokán
Szőke-Tóth Norisz a dobogó legfelső fokán
Fekete Sándor díjátadó volt
 
Kapcsolódó anyagok:
I. Pápa Grappling Bajnokság 2015-04-04
II. Debrecen Grappling Bajnokság 2015-03-07
III. Budapest Grappling Bajnokság 2015-02-07
III. Szeged Grappling Bajnokság 2014-11-29
V. Rohács Norbert Emlékverseny 2014-10-04

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2015 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029720110297201102972011029720110297201102972011029720110297201


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés