h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 15 látogató
böngészi oldalunkat.

2016 évi Grappling Magyar Bajnokság - beszámoló
2016-02-13 23:00:00
A Global Grappling rendszerében először megrendezett Grappling Magyar Bajnokság február 13-án volt a Pestszentimrei Sportkastélyban. A klubunk versenyzői kiválóan szerepeltek. 20 arany, 10 ezüst és 8 bronzérmet, valamint egy különdíjat szereztek és a Tatami Centrum lett a Bajnokság legeredményesebb klubja. Gratulálunk mindenkinek!
Ács Mónika először versenyzett, Gyermek 1 Leány 28 kg-ban és Gi-ben első, NoGi-ben második helyezett lett!
Székedi Fanni szintén először indult grappling versenyen és Gi Gyermek 1 Leány 32 kg-ban harmadik lett!
Varga Nikolett a Gi Női 60 kg-ban nevezett és harmadik helyezett lett!
Kanizsai-Nagy Zétény első versenyén a Manó Fiú 24 kg-ban versenyzett, Gi-ben becsülettel küzdött, de nem jutott dobogóra, NoGi-ben pedig harmadik lett!
Székedi Igor első grappling versenyén megnyerte a Gi Manó Fiú 30 kg-os kategóriát!
Mitykó-Decendario Miklós első versenyén a Gyermek 1 Fiú 28 kg-os kategóriában versenyzett és Gi-ben is és NoGi-ben is negyedik helyezett lett!
Kanizsai-Nagy Zalán Gyermek 1 Fiú 28 kg-ban versenyzett és bár becsülettel küzdött, sem Gi-ben, sem NoGi-ben nem jutott az első négy helyezett közé.
Sárkány Marcell Gyermek 1 Fiú 32 kg-ban versenyzett és Gi-ben második, NoGi-ben harmadik helyezett lett!
Pálfi Bálint Gyermek 1 Fiú 32 kg-ban versenyzett és bár becsülettel küzdött, sem Gi-ben, sem NoGi-ben nem jutott az első négy helyezett közé.
Fejes Lóránt Gyermek 2 Fiú 32 kg-ban versenyzett és Gi-ben harmadik, NoGi-ben első lett!
Fejes Richárd Gyermek 2 Fiú 32 kg-ban versenyzett és a Gi és a NoGi kategóriát is megnyerte!
Ács Zoltán Gyermek 2 Fiú 40 kg-os kategóriában versenyzett és Gi-ben negyedik, NoGi-ben pedig harmadik lett!
Szőke-Tóth Norisz három kategóriában is nevezett, Gi Gyermek 2 Fiú 44 kg-ban második, míg a Gi Gyermek 2 Fiú 48 kg és NoGi Gyermek 2 Fiú 44 kg kategóriát megnyerte!
Nagy Lőrinc első versenyén Gi Gyermek 2 48 kg-ban versenyzett és Gi-ben is és NoGi-ben is második lett!
Beháni Máté első versenyén Gi Gyermek 2 48 kg-ban versenyzett és Gi-ben negyedik, NoGi-ben harmadik lett!
Fejes István Ifjúsági 1 Fiú 45 kg-ban versenyzett és bár becsülettel küzdött, sem Gi-ben, sem NoGi-ben nem jutott az első négy helyezett közé.
Dobos András Ifjúsági 1 Fiú Fiú 50 kg-ban versenyzett és Gi-ben második, NoGi-ben harmadik lett!
Palotás Levente Ifjúsági 1 Fiú 55 kg-ban versenyzett és a Gi-ben második, NoGi-ben első lett!
István Bálint Ifjúsági 1 Fiú 45 kg-ban versenyzett és Gi-ben első, NoGi-ben második lett!
Sárkány Balázs négy kategóriában indult és négy elsőséget szerzett, mind az Ifjúsági 2 Fiú 50 kg és 55 kg-os kategóriát Gi-ben és NoGi-ben is megnyerte! Ezzel a Legeredményesebb Gyermek versenyző lett!
Pataki Botond Gi Junior Fiú 65 kg-os kategóriában első helyezett lett!
Gálik Máté Junior Fiú 70 kg-ban versenyzett és mind a Gi, mind a NoGi kategóriát megnyerte! Ezen kívül Felnőtt Férfi 75 kg-ban második lett!
Vörösmarthi Zsolt Felnőtt Férfi 65 kg-ban kg-ban versenyzett és bár becsülettel küzdött, sem Gi-ben, sem NoGi-ben nem jutott az első négy helyezett közé.
Lakatos Sándor Felnőtt Férfi 70 kg-ban versenyzett és Gi-ben második, NoGi-ben első lett! Ezen kívül Gi Open -80 kg-ban is második lett!
Szűcs András a Gi Felnőtt Férfi 75 kg-os kategóriát és a Gi Open -80 kg-os kategóriát is megnyerte!
Szűcs Kristóf Gi Felnőtt Férfi 100 kg-os kategóriában első, Gi Open 80+ kg kategóriában második lett!
Ambrus Géza Gi Senior 1 Férfi 80 kg-os kategóriában negyedik lett!
Székedi Gábor Gi Senior 1 Férfi 80 kg-os kategóriában bár becsülettel küzdött, nem jutott dobogóra!

Ez volt az első Magyar Bajnokság, amelyet a Global Grappling rendezett meg. Ezt az tette lehetővé, hogy 2015-ben megegyeztünk a Birkózó Szövetséggel, melyhez a grappling sportág be van sorolva. Ezzel a megegyezéssel egységessé vált a magyar grappling és a Global Grapplimg beépült a sport állami rendszerébe. Ez egyébként nem csak a Magyar Bajnokság, hanem a Grappling Diákolimpia megrendezését is lehetővé teszi, mely a kecskeméti fordulón kerül megrendezésre.

A Magyar Bajnokság ténye, a bajnoki címek elérésének a lehetősége megnövelte az érdeklődést a verseny iránt. Ehhez járult még az is, hogy a Magyar Bajnokság egyben kvalifikációs verseny volt az UWW (United World Wrestling – Nemzetközi Birkózó Szövetség, korábban FILA) Európa Bajnokságára és Világbajnokságára. A Magyar Bajnokságra ennek köszönhetően 410 fő 750 nevezést adott le. Ez minden korábbi várakozásunkat felülmúlta. A versenyt hat tatamin bonyolítottuk le, ahol összesen 772 mérkőzés volt.

Reálisan 500-550 nevezésre lehetett számítani. Ennek megfelelően terveztük be a Sportkastélyt és a versenynapot. Ahogy a tavalyi évben már a verseny kezdete előtt látszott, hogy azonnal kinőttük a Pestlőrinci Sportcsarnokot (ezért jöttünk át a Sportkastélyba), most is látszott, hogy ha a Sportkastély nem is kicsi, de az egy nap az mindenképpen kevés a versenyre. Hosszú nap elé néztünk és ez be is következett, este 10 órakor értek véget az utolsó mérkőzések. Jövőre kétnapos lesz a verseny itt a Sportkastélyban, időpontja 2017 március 11-12. Gi nap: szombat, NoGi nap: vasárnap.

Szeretnénk köszönetet mondani a Global Grappling Közösségünknek a türelemért, a sportszerű viselkedésért, köszönjük az induló kluboknak a nevezéseket, a színvonalas felkészítést. A rendező gárda, a képviseleteink csúcsra voltak járatva, maximálisan teljesítettek. Külön köszönet Nagy Róbert, Vancsik Nándor, Tóth Tamás, Kovács Gábor, Berkes László képviseletvezetőknek, illetve a Magyar Bajnokság bíróinak Merkert Zoltán, Fekete Sándor, Lakatos Sándor, Szűcs Kristóf, dr. Boromisza Péter, Herle Zsolt, Greksa Zoltán, Lisztes Károly, Izsák Bálint, Fonyó András, Kovács Gábor, Vancsik Nándor bíróknak!

Az induló klubok száma szintén csúcsot döntött, az egyéni nevezésekkel összesen 63 klub adott le nevezést. Új klubok: Jászberényi Birkózó Klub, Paksi Box Club, Székesfehérvári Kempo SE, Vita Gym, Csepeli Pitbullok SE, GBH – Szekeres Ákos Team, Kinizsi TTK, BSK CrossFight, Rátóczi MMA Team, Csepeli Birkózó Club, Israel Luta Livre. Szerettel köszöntjük őket a Global Grappling versenyrendszerében!

Nem csak a nevezések, a kategóriák száma is csúcsot döntött: 175 kategóriában rendeztük meg a Magyar Bajnokságot. Ugyanakkor az egyes kategóriába nevezők száma is magas volt. Most először fordult elő, hogy ugyanabban a súlycsoportban a kezdő és a haladó kategóriába nevezők száma is meghaladta a tízet. Ugyancsak először kellett gyermek kategóriákban bemérkőzni 8 közé. A leginkább meggyőző azonban a 14 fős Női Open volt. Semmi nem indokolhatja tehát ezentúl, hogy a nők kevesebb különdíjat kapjanak, mint a férfiak, így már a következő fordulóban is a Női Open különdíja 100 Euro lesz.

Állandó támogatóink, az ABURA és a Shogun Fight Shop természetesen itt volt és különdíjat ajánlott fel az Open győzteseinek. Köszönjük! Különleges pillanata volt a Magyar Bajnokságnak, amikor Szőts Gábor a szervezete nevében kék övet adományozott Növényi Norbertnek, ehhez párosult Shogun Fight Shoptól kapott BJJ Gi. Gratulálunk!

Az Opent a Magyar Bajnokságon Gi Grapplingben rendeztük meg. A magas létszámú Női Opent Szmolka Nikoletta (BJJ Pécs) nyerte, második Perjés Dóra (Carlson Gracie Team Hungary) lett, harmadikok Meksz Alexa (Ronin HSE GB Pápa) és Lajcsák Brigitta (Vita Gym) lettek. Gratulálunk! A Férfi -80 kg Open helyezettjei: első Szűcs András (Tatami Centrum), második Lakatos Sándor (Tatami Centrum), harmadikok Vida György (Gracie Barra Hungary) és Hoang Than Long Norbert (Gracie Barra Hungary) lettek. A Férfi 80+ kg Open helyezettjei: első Keszler Dávid (Gracie Barra Hungary), második Szűcs Kristóf (Tatami Centrum), harmadikok Péntek Zoltán (Dorogi Nehézatlétikai Club) és Benedek Barnabás (Koko Fight Club) lettek. Gratulálunk!

Különleges eredményt ért el Sárkány Balázs. Négy kategóriában indult. mind a négyet megnyerte, ráadásul rangsor pontot is kapott mindegyikért! Nem véletlenül kapott különdíjat. Az International Jiu Jitsu Alliance által felajánlott, a Legeredményesebb gyermek különdíjat Sárkány Balázs (Tatami Centrum) kapta, a Legeredményesebb Női Versenyző Soltész Alexandra (Miskolci Ju Jitsu Egyesület) lett, a Legeredményesebb Férfi versenyző pedig Benkő László (Bács-Team) lett. Gratulálunk!

Az eddigi versenyeink közül a main osztottuk ki a legtöbb rangsor pontot. A Magyar Bajnokságon a rengsor pontok alapján a klubok közötti sorrend: Tatami Centrum 144 pont, Miskolci Ju Jitsu Egyesület 80 pont, Bács-Team 46 pont, Carlson Gracie Team Hungary 41.5 pont, BJJ Pécs 37 pont, Gracie Barra Hungary 36 pont. Gratulálunk! A G4 Liga 2015-2016-os évadában első négy forduló összesített eredménye alapján a klubok sorrendje: Tatami Centrum 339 pont, Bács-Team 176,5 pont, Miskolci Ju Jitsu Egyesület 160 pont, Küzdősport Szako. Bocfölde 72 pont, Szegedi Küzdősport Klub 63 pont, BJJ Pécs 50 pont.

Az első általunk rendezett Magyar Bajnokság tehát igazán nagy durranás volt, megmutatta a magyar grappling erejét és tömegbázisát. Nagyon meggyőző volt látni, ahogy hat tatamin közel 12 órán keresztül folyamatosan jöttek fel a versenyzők és csak küzdöttek és küzdöttek keményen. A G4 Liga következő fordulója 2016 március 12-én lesz Debrecenben. Mindenkit szeretettel várunk!

 
Kapcsolódó anyagok:
Szeged 2015 Grappling Bajnokság 2015-11-28
Győr 2015 Grappling Bajnokság 2015-11-07
Hatvan 2015 Grappling Bajnokság és Emlékverseny 2015-10-17
I. Siklós Grappling Bajnokság - beszámoló 2015-07-04
I. Kecel Grappling Bajnokság 2015-06-13

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2016 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2019 Június
HKSzCs PSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

     

Látogatók száma:
4611829461182946118294611829461182946118294611829


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés