h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 10 látogató
böngészi oldalunkat.

Érmek a Grappling Magyar Bajnokságról
2017-03-12 23:00:00
Klubunkat tizenhárom versenyző képviselte a 2017 évi Grappling Magyar Bajnokságon. A fiatalok és felnőttek is jól szerepeltek és tizenkét első és tíz második helyezést értek el. A klubok között a Tatami Centrum a harmadik helyet szerezte meg. Gratulálunk versenyzőinknek és köszönjük, hogy képviselték a klubunkat!
Fiatal versenyzőink a Magyar Bajnokságon

Székedi Fanni Gi-ben is és NoGi-ben is a lányok és a fiúk között is nevezett és mind a négy kategóriában második lett!
Kanizsai-Nagy Zétény Gi Manó korosztályban két súlycsoporban is versenyzett és az egyikben első, a másikban második lett!
Mitykó-Decendario Miklós Gyermek1 28 kg-ban versenyzett Gi-ben és NoGi-ben is és mindkettőben első lett!
Babéj Hunor Gyermek1 32 kg-ban versenyzett, Gi-ben becsülettel küzdött, NoGi-ben pedig második lett.
Pálfi Bálint Gyermek1 36 kg-ban indult és Gi-ben becsülettel küzdött, NoGi-ben negyedik lett!
Székedi Igor Gi Gyermek2 36 kg-ban versenyzett és becsülettel küzdött.
Nagy Lőrinc Gi-ben is és NoGi-ben is a Gyermek2 52 és 56 kg-os súlycsoportban is versenyzett és két első és két második helyezést szerzett!
István Bálint Ifjúsági2 korosztály 55 kg-ban versenyzett és Gi-ben első, NoGi-ben második lett.
Győri Levente Junior 55 kg-ban versenyzett és Gi-ben és NoGi-ben is első lett!
Gálik Máté Felnőtt 75 kg-ban versenyzett és Gi-ben első, NoGi-ben negyedik lett!
Kozma Bence szintén a Felnőtt 75 kg-ban indult és Gi-ben 4. helyezett lett!
Szűcs András megnyerte a Férfi Open -80 kg-os kategóriát! A Felnőtt 80 kg-ban versenyzett és Gi-ben szintén első lett, NoGi-ben pedig 4!
Hajnali Zoltán NoGi Kezdő 85 kg-ban első, Kesztyűs Küzdelem Felnőtt 85 kg-ban pedig második lett!
Gratulálunk!

Az idei Magyar Bajnokságot eleve kétnaposra terveztük. A tavalyi év csúcs nevezése megmutatta, hogy a budapesti fordulót többet nem lehet egy nap alatt megrendezni. A nemzetközi általános eljárásrend a két napot Gi és NoGi napra bontja, mi nem így tettünk, mert azt mindenképpen el akartuk kerülni, hogy a gyerekeknek két nap kelljen utazni, versenyezni. Ezért március 11-e szombat volt a gyereknap, azaz a Manó, Gyerek1,2, Ifjúsági1,2 korosztályok kategóriáit rendeztük meg öt páston. A vasárnap az idősebbeké volt, aznap a Junior, Felnőtt, Master és Senior kategóriákat rendeztük meg hat páston.

Lényeges újítás volt még, hogy szakítottunk a verseny eddigi ‘családias’, közvetlen jellegével. Eddig a nézőket, csapattársakat is a pástok közelébe engedtük, ami kétségtelenül jót tett a verseny hangulatának, de a szervezőkre és különösen a bírókra nagy terhet rakott és lehetőséget adott a konfliktusok kibontakozására. A Magyar Bajnokságra nem így készültünk, hanem merev fém kordonokkal választottuk el a küzdőteret a terem többi részétől, és a küzdőtérre a szervezőkön kívül csak a versenyzők és segítőik mehettek. A pást koordinátorok a bemelegítő részen sorakoztatták a versenyzőket és a mérkőzésük előtt bekísérték a küzdőtérre, utána pedig kikísérték őket. Így a küzdőtéren nem alakult ki tumultus, a szervezők tudták tenni a dolgukat.

Ez a rendszer sokkal több segítőt, szervezőt igényelt a két nap, a hat pást és a bekísérés miatt. Egy-egy napra összesen ötven szervezőre (bíróra és segítőre) volt szükség, természetesen sokan mind a két nap ott voltak. Nagy örömünkre megmozdult a közösség, átérezte a Magyar Bajnokság szellemiségét, volt elegendő jelentkező. Mindenkinek nagyon köszönjük és most kivételesen nem klubonként kiemelve, hanem egységesen a Grappling Közösségnek köszönnénk meg munkáját! Ez a két nap a csapat összekovácsolódásában is fontos állomás, a bírói és segítői értekezletek is új szintre kerültek. Mindenkinek köszönjük a munkáját, aki hozzájárult a Magyar Bajnokság sikeres lebonyolításához!

A megnyitó ünnepségen a beszédet Pálinkás Szilvia mondta mindkét nap. Gondolatai lélekemelőek, megerősítik a Himnusz utáni a magasztos alaphangot és segítenek a Bajnokság ünnepi jellegének a hangsúlyozásában. Ez egyébként így is volt, semmilyen konfliktus, oda nem illő viselkedés sem volt, a Magyar Bajnokságot a sportszerű, egymást segítő hozzáállás jellemezte, ezért köszönetet mondunk minden versenyzőnek, csapatvezetőnek, résztvevőnek! Köszönjük a türelmet, melyet az új lebonyolítási rendszer bevezetésénél tanúsítottak.

A Magyar Bajnokság főbírója Kovács Gábor, a versenyigazgatója Berkes László, a beosztások elkészítője és a kiképzések felelőse Merkert Zoltán volt. Bíróink Vancsik Nándor, Lakatos Sándor, Merkert Zoltán, Fekete Sándor, Laczkó Balázs, dr. Boromisza Péter, Sós György, Herle Zsolt, Tálos Lajos, Pataki Botond, Greksa Zoltán, dr. Renczés Tibor, Izsák Bálint, betanuló bíráink Puskás Boglárka, dr. Szilágyi Dávid és Körmöndi Dániel voltak. Köszönjük a magas színvonalú és pártatlan bírói munkát! A díjátadásban nyújtott segítségükért külön köszönet illeti Szmolka Nikoletta Világ- és Csernyik Zoltán Európa Bajnokokat!

A Magyar Bajnokságot öt versenyszámban 58 klub 377 versenyzőjének 661 nevezésével 160 kategóriában rendeztük meg. 13 bírónk összesen 696 nérkőzést vezetett le az első nap öt, a második nap hat páston. A NoGi Open versenyszámban a nőknél hét, a férfiaknál nyolc, illetve 10 versenyző indult. Az NoGi Open versenyszámot támogatta a Scitec Nutrition, a Shogun Fight és az ISSO Apparel. Köszönjük a támogatást!

A Magyar Bajnokság volt a kvalifikációs verseny a Grappling Európa és Világbajnokságra. Az UWW (United World Wrestling) 2017 április 29. és május 2. között rendezi meg a Újvidéken, Szerbiában a Felnőtt Grappling Európa Bajnokságot. A kiutazó válogatott összeállítása most márciusban történik. Ez tehát csak felnőtteknek van. A Grappling Világbajnokság 2017 október 18. és 20. között Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban lesz, itt már indulhatnak a felnőtteken kívül a Kadet, a Junior és a Veterán korosztályok versenyzői is.

A Női NoGi Open helyezettjei: első Száraz Vivien (Jászberényi Birkózó Klub), második Pál Nóra (WBJ Jiu Jitsu), harmadik Kertész Jennifer (PIT BJJ – Ze Radiola Team) és Nánási Fatime (Növényi Sportakadémia). A Férfi NoGi Open -80 kg-os kategóriában első Szűcs András (Tatami Centrum), második Münczberg Gergő (Zen Mushin Do), harmadik Zellei Péter (Fox Sport Egyesület) és Vida György (ZR Team Nyíregyháza). A Férfi NoGi Open 80+ kg kategóriában első lett Horváth Ádám (Bács-Team), második Tóth Kristóf (Jászberényi Birkózó Klub), harmadik Sándor József (Carlson Gracie Bloodline Team) és Stétz Dániel (ZR Team Pécs). Gratulálunk az eredményhez!

Az International Jiu Jitsu Alliance a mai versenyre is felajánlotta a különdíjakat. A Legeredményesebb leány versenyző: Koleszár Evelin (Miskolci Ju Jitsu Egyesület), a Legeredményesebb fiú versenyző: Körmöndi Marcell (Miskolci Ju Jitsu Egyesület), Legeredményesebb női versenyző: Száraz Vivien (Jászberényi Birkózó Klub), Legeredményesebb férfi versenyző: Sejkoczki Dávid (Miskolci Ju Jitsu Egyesület) lett! A versenyen legtöbb rangsor pontot a Miskolci Ju Jitsu Egyesület szerezte (137 pont), második a Bács-Team (79 pont), harmadik a Tatami Centrum (48 pont) lett. Gratulálunk!

A Magyar Bajnokság volt a G4 Grappling Liga 2016-2017-es évadának ötödik fordulója. Következik március 25-én a Kesztyűs Küzdelem Csapatbajnokság Kecelen! A Csapatbajnoksággal egy időben, egy helyszínen rendezzük meg a XXI. Gyakorló Versenyünket, mely lehetőséget ad az új versenyzőknek, hogy edzés körülmények között, de mégis versenyen próbálják ki magukat. A G4 Liga következő fordulója április 15-én lesz Pápán. A Pápa 2017 Grappling Bajnokságot mégy tatamin rendezzük meg és Gi Open versenyszám lesz. Mindenkit szeretettel várunk!

Szűcs András megnyerte a NoGi Férfi Open -80 kg-os kategóriát!
Mitykó-Decendario Miklós a dobogó legfelső fokán
Székedi Fanni több kategóriában is második lett
 
Kapcsolódó anyagok:
Debrecen 2017 Grappling Bajnokság 2017-02-18
Siófok 2016 Grappling Bajnokság 2016-07-02
Diákolimpia és Global Kupa 2016-06-04
Veszprém 2016 Grappling Bajnokság 2016-04-02
Debrecen 2016 Grappling Bajnokság 2016-03-12

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2017 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2019 Február
HKSzCs PSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   

     

Látogatók száma:
4476482447648244764824476482447648244764824476482


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés