h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 35 látogató
böngészi oldalunkat.

Cápa szeminárium
2008-09-20 09:00:00
Kiváló edzéseket tartott nekünk Guszti szombaton délelőtt és délután. Jól éreztük magunkat és elmondása szerint ő is, külön kiemelte a jó hangulatot és örült, hogy ketten is -ahogy ő mondta- megfogták (a KJC két kitűnő judo-s versenyzője). A közös ebéden tízen voltunk és jót beszélgettünk, ismét bebizonyosodott, hogy sok mindenről hasonlóan gondolkodunk.

A GracieBarra kiváló versenyzőjével együtt 24-en voltunk, magam is meglepődtem a nagy létszámon, bár az is igaz, hogy az egyik legjobb magyar brazil ju-jitsu-stól tanulhattunk. A Tatami Centrum tagjain kívül itt volt Hódmezővásárhelyről szövetségünk fekete öves házaspárja Füvesi Sándor és felesége Márti, Budapestről pedig Antal József és a ma már a Carlson Gracie Team klubjában edző Vasas Levente. Megtisztelte a szemináriumunkat jelenlétével a Kecskeméti Judo Club három kiváló versenyzője: E. Kovács János, ifj. Nagysolymosi Sándor és Orosz Sándor. Többen voltak a nézők is.

Délelőtt volt a gi-s edzés, a judo-sok csak ezen vettek részt, hiszen ez az amivel foglalkoznak, náluk nincsenek gi nélküli edzések. Megismertük a bemelegítő technikáikat, majd a különböző pozíciók tökéletes befogásának, megtartásának módszereit, de legfőképpen a földharc közben használható azon finomságokat, amelyeket csak itt lehet megtanulni. Nagyon érdekes, hogy azok a szituációk, technikák, amelyek a földharcaink során eddig is sűrűn előfordultak, most mennyire már megvilágításba kerültek. Miután megtanultunk egy-egy újabb fogást, kunsztot, csodálkozunk, hogy hogy nem jutott ez eszükbe, miért is nem csináltuk ezt így, annyira nyilvánvaló (így utólag).

Cápa edzései végén szabad földharc küzdelmek vannak, ez így volt a Nemzetközi Edzőtáborban is és most is. Ő sosem tér ki azok elől, akik küzdeni szeretnének vele. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy bárki eljöhet egy ilyen szemináriumra és bárki küzdhet vele. Így volt ez a KJC prominens versenyzőivel is. Gondolom csak a nagyon fiataloknak kell bemutatni az E.Kovács nevet, Jani és Karcsi már akkor legendák voltak, amikor én 1979-ben judo-zni kezdtem itt Kecskeméten. Nagyon sokáig a nehézsúly és az abszolút királyai voltak. E.Kovács Jani idén ötven éves, de továbbra is hihetelenül erős és technikás. Mindig aktív maradt, ma is aktívan edz. Most már tudom, hogy itt lesz a II. Földharc Versenyünkön és Abszolútban ott is találkoznak majd. Nagysolymosi Sándor neve pedig már generációkat jelent, édesapja szintén nagyon nagy név volt már 1979-ben is - ma a nemzeti judo válogatott szövetségi kapitánya - és fia méltó módon vitte tovább a híres nevet. Mivel az Cselgáncs Országos Bajnokság pont aznap van, mint a II. Földharc Versenyünk, ő nem lesz itt, természetesen az OB-n lesz. Szóval az edzés végén Guszti sorozatban nyomta a küzdelmeket (ugyanígy volt délután is), közte E.Kovács Janival és ifj. Nagysolymosi Sándorral is. Mint az elutazásakor elmondta nagyon örült a lehetőségnek, hogy küzdhetett velük.

Eléggé elhúzódott a délelőtti edzés a sok küzdelemmel és az azt követő beszélgetéssel. Itt megtudtuk azt is, hogy miért lett Cápa a beceneve. Korábban egyik társa, barátja mondta ezt viccesen róla, amikor mestere Max ezt meghallotta, és azt hitte, hogy béká-nak mondják (sapo, cápu-nak hangzik) és úgy érezte, hogy ez neki való becenév, mármint a béka. Aztán később megtudta, hogy mit is jelent magyarul a cápa, de akkor már szerinte is illett a nagy ragadozó neve Gusztira. Hogy miből lesz a cserebogár! ... akarom mondani a cápa! Hát a kisbékából!

Mint írtam, többen együtt mentünk ebédelni, nagyon jó hangulatú volt, jót ettünk és jót beszélgettünk. A délutáni edzés viszont a csúszás miatt félórával később kezdődött és az eredetileg tervezettnél később is ért véget. Submission edzés volt rövid nadrágban és pólóban. Kicsit kevesebben voltunk, mint délelőtt, a judo-sokat eleve csak a gi-ben edzés érdekelte, bár Jani visszajött megnézni az edzést. A délelőtti edzéshez hasonlóan most is jól használható technikákat tanultunk, többször is foglalkoztunk a lábfeszítésekkel, ami a mi gyakorlásunkban eddig kissé 'fehér folt' volt. Az edzés végén természetesen ismét a küzdelmek következtek, nagy élmény volt látni szövetségünk erős embereinek (Füvesi Sanyi, Fekete Sanyi) küzdelmét Gusztival.

Többen is kifejezték azon óhajukat, hogy jó volna máskor is megrendezni egy ilyen szemináriumot, úgyhogy biztos lesz folytatása. A mai napot, a tanítást rendkívül hasznosnak éreztük és különösen nagy élmény volt, hogy itt találkoztak a judo kiválóságai Cápával.

Négykor mindenképpen be kellett fejeznünk, mert ma este Nyíregyházán volt a GracieBarrá-nak fellépése, így negyed ötkor Gusztiék elindultak a K-3 gálára. Sajnos az este nem úgy alakult, ahogy tervezték...

 
Kapcsolódó anyagok:
230 kép a szemináriumról
Botrány a nyíregyházi K-3 gálán 2008-09-20
Brazil ju-jitsu szeminárium Kecskeméten - beharangozó
Cápa győzött Bárdosi ellen 2008-08-30
Dietz "Cápa" Gusztáv brazil ju-jitsu-t oktatott a Nemzetközi Edzőtáborban
II. Földharc Verseny kiírása (2008-10-04-én lesz)

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2008 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2022 Augusztus
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
7828281782828178282817828281782828178282817828281


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés