h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 73 látogató
böngészi oldalunkat.

Ez történt 2012-ben II. - A klub eseményei
2012-12-30 00:00:00
2012-ben volt a klub alapításának 25 éves évfordulója. Tovább tartanak a szűk esztendők, létszámunk tovább csökkent. Hagyományainkat ápoljuk, úgy érezzük az egyre nehezebb külső környezetben egyre nagyobb szükség van ránk.

Októberben egy vacsora keretében ünnepeltük az alapítás 25 éves évfordulóját. Az ünnep alkalmából soke Kelemen István 1. dan fokozatra léptette elő a klub első instruktorát, Szabó Tibort. Tibinek elévülhetetlen érdemei vannak abban. hogy Kecskeméten beindult a ju jitsu. 1992-ben levizsgázott barna öv (2. kyu) fokozatra.

Az évforduló nehéz időszakban találja a klubot. Óhatatlan az összehasonlítás a 20 éves évfordulóval. Talán akkor volt a klub a csúcson minden tekintetben. Azóta kb. a harmadára csökkent a létszámunk. Ugyanakkor talán soha nem volt ilyen fontos a szerepe, mint most. Lassan az egyetlen stabil pont a folyamatosan változó és mindent felforgató környező világban. Érezni a szimpátiát, akik tudnak járni, azok megbecsülik a lehetőséget.

Köszönhető ez a két legfontosabb törekvésünknek; ezek egyrészt a Kelemen Ryu Ju Jitsu művelése, fejlesztése, másrészt a hagyományaink ápolása. Fontosnak tartjuk az értékeink megőrzését, azt, hogy évtizedeken keresztül egy szilárd, megbízható támaszt, bástyát jelentünk, ahova akkor is vissza lehet térni, ha esetleg éveket volt kénytelen valaki kihagyni. Itt ugyanott lehet folytatni, ahol abbahagyta, az akkori értékeket megőriztük a mának.

Ebben nagy szerepet játszik a hagyományaink ápolása. Továbbra is féléves ciklusban dolgozunk, januárban fejeződött be a 49. félévünk, a 2012-es évben volt az 50. jubileumi félévünk egésze és csaknem a teljes 51. félév. Január és június végén megtartottuk a klubvizsgákat, ahol összesen 57-en vizsgáztak le sikeresen új övfokozatra. Újra volt vizsgázónk Országos Vizsganapon: Balogh Andrea a Nyári Táborban vizsgázott le barna öv (2. kyu) fokozatra! Ő a kilencedik barna öves a klubunkban.

Fontos eseménye a félévnek a Demonstrációs Edzés. 2012-ben rendeztük meg a XVIII. és a XIX. Demonstrációs Edzést. Ezen az edzésen elméletileg minden dojo minden jitsukája részt vesz, találkozhatunk azokkal a társainkkal, akikkel egyébként nem. Azért elméletileg, mert a szűkös kis létszámú körülmények között - amikor is a kilencvenes létszámról lecsökkenve húszan-harmincan veszünk részt rajta - másképp lesz ez fontos a tagjainknak.

Ugyancsak fontos és szép hagyományunk az 'ÉV EMBERE' díjak átadása. Ez a már 12. alkalommal februárban megrendezett farsangi mulatságunkon és éves értékelésünkön volt. Az 'ÉV EMBERE 2011' díjat már harmadszorra kapta meg sensei Fekete Sándor és mellette először Szűcs Kristóf. Az 'ÉV FELFEDEZETTJE 2011' díjazottja Szűcs András, a 'PÉCSI DÍJ 2011' jutalmazottjai pedig Balogh Andrea és Molnár József lettek. Gratulálunk!

Honlapunkon minden hónapban megválasztjuk a Hónap Emberét. 2012-ben is bőven volt választási lehetőségünk, olyan sokan mutatnak pozitív példát a tagjainknak. Januárban Paróczai Dávid, februárban Szűcs András, márciusban ifj. Fejes István, áprilisban Balogh Andrea, a májusban Fejes István, júniusban Dobos András, júliusban Sáfár Péter, augusztusban Balogh Andrea, szeptemberben Czabán Tamás, októberben Bakó Ferenc, novemberben Szabó Tibor, decemberben pedig Fejes Richárd lett a Hónap Embere! Gratulálunk!

Több szövetségi szemináriumot is mi rendeztünk. A Bányai dojo-ban és a Hírös dojo-ban zajlottak sensei Füvesi Sándor állásküzdelmi és sensei Fekete Sándor földharc küzdelmi szemináriumai. Mindkettőből rendeztünk egyet-egyet a tavaszi és az őszi félévben is. Black Szása sensei ezen kívül a Budai Ifjúsági Sportegyesületben, a Nyári Táborban is tartott egy igen nagy létszámú földharc szemináriumot és oktatott az augusztusban a Szegedi Küzdősport Klub által szervezett MMA edzőtáborban is.

Mi rendeztük meg a Szövetség tavaszi versenyét, az őszit is terveztük, de sajnos egy az utolsó utáni pillanatban végrehajtott munkanap áthelyezés miatt az elmaradt. Oroszlánrészt vállaltunk a TEK-es földharc verseny rendezésében is, sensei Fekete Sándor végig bíráskodott és ő vezette a döntőt is.

2012-es év egyik különlegessége volt, hogy oktattunk a People Team Alapítvány gyermektáborában. Ilyet eddig még nem csináltunk. A tábor résztvevői közül több, mint húszan választották fakultatív elfoglaltságnak a ju jitsu edzésen való részvételt. Hatan mentünk oktatók és segítők és szép élményekkel gazdagodtunk, ahogy a táborlakók is. Érdeklődő és szorgalmas fiatalokat ismertünk meg, jól lefárasztottuk őket is és magunkat is a két edzésen.

Az év egyik legfontosabb eseménye volt, hogy költözött a Hírös dojo. Az 5-ös főút melletti kis épületből az Énekes utcába egy jóval nagyobb és felszereltebb terembe. Fejes István barátunk, edzőtársunk és tagunk építette a saját költségére, a gyermekei és a klub boldogulására. Április óta ott zajlanak az edzések sokkal jobb körülmények között, mint korábban. Köszönjük a lehetőséget!

Itt sensei Fekete Sándor tartja az edzéseit, de oktatott itt sensei Max Carvalho és, mint említettük sensei Füvesi Sándor is itt tartotta őszi szemináriumát. A dojo tagjai részt vettek a Gracie Barra Nyári Táborában és szemináriumain. Az év folyamán hárman kaptak kék övet kaptak, Fekete Sándor pedig lila öves lett.

Ezen események mellett indultunk még számos versenyen és rendeztünk is..., de erről már a következő bejegyzésben lesz szó!

 
Kapcsolódó anyagok:
Ez történt 2012-ben I. - A Szövetség eseményei
Ez történt 2011-ben II. - A klub eseményei
Ez történt 2010-ben II. - A klub eseményei

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2012 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1029328210293282102932821029328210293282102932821029328210293282


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés